• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

RTV data splitter


EdmondVS

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 sep 2016
Berichten
413
Gebied
fUPC
Inderdaad is ook de standaard procedure van Ziggo om eerst een 2-weg splitter te plaatsen en daar de modem en de versterker aan te hangen.
Hirschmann roept iets anders: Versterker direct aansluiten op AOP en de modem aansluiten op de daartoe bestemde uitgang v.d. antenneversterker.
Het kan natuurlijk altijd goed gaan maar dit leverde teveel storingen op bij klanten.
[...]
Ik heb daar nooit last van gehad. Omdat ik soms een Hirschmann versterker heb?
 

Knurk

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 aug 2011
Berichten
730
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik denk dat @ber000000-6 je de precieze details kan geven waarom het storingen kan opleveren, daar heb ik de kennis niet over. Het enige wat ik heb gelezen van Ziggo is dat zij dit beleid naar het modem loskoppelen van de versterker hebben aangepast nadat zij teveel storingen tegenkwamen in deze opstelling. Ik heb zelf ook 2 jaar m'n modem aan de 0-uitgang van een Technetix versterker gehangen zonder problemen, dus het kan wel maar het wordt wel afgeraden.
 

EdmondVS

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 sep 2016
Berichten
413
Gebied
fUPC
Ik denk dat @ber000000-6 je de precieze details kan geven waarom het storingen kan opleveren, daar heb ik de kennis niet over. {...]
Inderdaad zou het mooi zijn als ber000000-6 dat eens haarfijn komt uitleggen. Ook dit roept vragen op: "Us spectral responses kan jij niet uitlezen in je modem". Ik zie niet in dat als er een versterker tussen zit, je de "Us spectral responses" niet zou kunnen bekijken. Er zit immers, vlak voor dat de kabel je huis kinnen komt, toch ook een (eind-) versterker tussen? Overigens, wat bedoelt hij met "Us"? Soms "upstream" ?