rtl4 en rtl5 niet meer op 928 en 929?


Topicstarter
Topicstarter
Boris

Boris

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 nov 2004
Berichten
544
Hoi Tichel, ik wil je wel zeggen welke mediabox ik heb maar ik weet het niet. En het is niet te lezen op de front van de box. Vandaar dat ik schreef dat je vroeger op kanaal 999 alle info over je box en aansluitingen kon uitlezen maar dat kanaal is ook verdwenen. Het is in elk geval nog een oude mediabox. Verhaal van de frequentie is me nu duidelijk, dan ligt het daaraan. Bedankt! :-)
Waarom UPC ons hier verder niet per brief over inlicht, maar wel een brief stuurt dat analoge tv nu echt gaat ophouden. Daarin hadden ze ook deze informatie toch kunnen opnemen?
Idem wat betreft de dagelijkse gratis films die we deze maand kunnen bekijken. Ik kwam erachter door mijn tvmagazine en heb net gratis de film Buena Vista Club Adiós bekeken.
 

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.400
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Je spreekt steeds over het meervoud van zender en noemt één frequentie met daarbij meerdere zenders. Dat lijkt op een misverstaan, want dat kan natuurlijk niet. Elke zender heeft z'n eigen frequentie. Die verandering van 682.75 naar 218.0 MHz geldt dan ook maar voor één zender. Bij de 6 zenders/kanalen die je noemt horen dan ook 6 verschillende frequenties.
 

tichel

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 mrt 2010
Berichten
1.226
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Uitleg over DVB, Digital Video Broadcasting.
http://www.digitalekabeltelevisie.nl/techniek/dvb.shtml
Bij analoge TV krijgt elke zender zijn eigen frequentie, en neemt altijd evenveel ruimte in. Voor digitale TV werkt het anders. De signalen (bits) van diverse zenders worden gecombineerd tot een transport stream. In principe zou een heel grote transportstream daarvoor gebruikt kunnen worden, maar dat werkt niet handig. Bij BVD-C zijn er transportstreams van 38.1 Mbit/sec. Op één zo'n stream is ruimte voor ongeveer 6 tot 8 TV zenders.
 

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.400
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Op één zo'n stream is ruimte voor ongeveer 6 tot 8 TV zenders.
Weer wat geleerd, dit wist ik niet. Wel het een en ander over DVB-C, niet dit aspect.