• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Replay casten via Chromecast.


Leetje65

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 apr 2009
Berichten
454
Hoe zit dat veel programma's replay niet te casten zijn met de chromecast. Krijg de mededelijg kijken niet zijn toegestaan via de chromecast. Beetje vervelend.
 

Shadowranger

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 feb 2008
Berichten
486
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Eerlijk gezegd denk ik niet dat het een rechten kwestie is bij Ziggo, maar als ze casten gaan toestaan, ze geen (extra) Horizon boxen meer zullen gaan verhuren.
M.i. heeft dit er niets mee te maken. Casten werkt wel bij LiveTV.

Het casten van ReplayTV via de chromecast werkt ook niet bij mensen die wel een Horzion box hebben of ander merk/ model DVR dat door Ziggo in abbo wordt uitgeleend en zijn ingelogd op hun eigen Ziggo-account (waaraan de rechten zijn gekoppeld). Zij kunnen immers terugkijken via die box. De rechten om Replay TV niet via de chromecast te laten lopen is wat dat betreft dan ook een drogreden.

Het heeft puur te maken, voor zover ik het destijds begreep, met de doorgifterechten die de zenders afgeven aan Ziggo (net als muziekrechten bij radiouitzendingen). Immers kun je bij sommige zenders ook niet de reclame "skippen". Ander nadeel daarvan is dat je bij een storing (de bekende error 243) op zo'n zender dus weer van voor af aan kun gaan kijken want hij pakt niet op vanaf waar je gestopt bent.

Vooralsnog maakt men bij Ziggo geen haast om ReplayTV via de chromecast of andere streaming media (DNLA, Miracast, AppleTV etc.) toe te laten.
 

fdboer

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 mei 2009
Berichten
703
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Dat Ziggo de rechten niet heeft moet gelezen worden als "Ziggo wil niet betalen voor de rechten" of "Ziggo promoot liever zijn 'eigen' box in verband met de 'klantenbinding'". Technisch is het kennelijk geen probleem, maar ja, een klant die alles via de Chromecast doet in plaats van de Mediabox zal natuurlijk ook niet gauw de XL overwegen.
 
Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor anderen. We gebruiken het alleen om dit bericht te kunnen bevestigen.