• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Remote management Technicolor 7210 kan niet inloggen extern/ DDNS?

showfotos

Forum Gebruiker
Lid geworden
11 aug 2018
Berichten
1
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik heb de remote optie aanstaan in de ziggo technicolor , ik kom via mijn extern ipadres:8080 in het inlog scherm van de technicolor, alleen ik kan niet inloggen, met dezelfde gegevens, als ik bijv inlog met een intern ip adres dan werkt het wel met exacte dezelfde gegevens?

Doe ik iets verkeerd, of moet er nog meer ingesteld worden in de technicolor ziggo?


Verder werkt de ddns ook niet, deze is ingesteld in de technicolor 7210 en ook via no-ip.com? Mijn extern ip adres wordt niet omgezet in een DDNS naam.
 

jaffum

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 sep 2018
Berichten
4
Ziggo
Alles in 1
Gebied
?
Zelfde probleem hier, ben niet in staat om in te loggen met de correcte gebruikersnaam en het correctie wachtwoord via extern. Het modem laadt de inlogpagina via poort 8080, maar blijft zeggen dat de gebruikersnaam onjuist is. Via intern werkt alles uitstekend, wat doe ik verkeerd?
 

jaffum

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 sep 2018
Berichten
4
Ziggo
Alles in 1
Gebied
?
Dat lijkt mij sterk, waarom dan de functie remote management die in eerdere firmware versies verborgen zat? Het is heel fijn om deze optie te hebben om op afstand te kunnen inloggen. Het is m.i. inconsequent om de optie aan te bieden maar tegelijk te verwerpen met de foutmelding dat de gebruikersnaam niet klopt. @ziggo?
 

CreativeS

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 jun 2011
Berichten
15.709
Ziggo
Geen Producten
Maar waarom zou je dat in hemelsmaam willen? Verander je elke dag je instellingen of zo?
Je modem is kwetsbaar en wat is nu simpeler dan het uitzetten van die functie om meer veiligheid te waarborgen?
 

jaffum

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 sep 2018
Berichten
4
Ziggo
Alles in 1
Gebied
?
Als enige die een beetje kennis heeft van routers etc wordt ik continue opgeroepen omdat iets niet werkt bij familie en vrienden, vaak is een reboot voldoende, soms moet er een poort geforward worden of WiFi opnieuw of anders ingesteld, en om daar nu elke keer voor te rijden is slecht voor het milieu en zonde van de tijd. Bovendien is het halfslachtig om een optie aan te bieden die vervolgens om onduidelijke redenen niet werkt, maar dat staat er los van. Wat je zegt, zet die optie dan uit. Je kan geen auto verkopen met radio en dan de radio niet aan kunnen zetten omdat dat niet veilig is en je je handen aan het stuur moet houden. Maw de reden waarom je dat zou willen vind ik niet zo relevant, het feit dat het überhaupt niet kan maar wel wordt gezegd vind ik heel interessant.
 

CreativeS

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 jun 2011
Berichten
15.709
Ziggo
Geen Producten
Die knop kunnen ze zelf wel even omzetten... maar oké... je zal het maar zijn :)
Ik heb dat jaren geleden al afgeketst. Bij problemen, modem uit en aan. Scheelt heel veel bezoekjes!
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.611
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
+1 voor Teamviewer. Dat is hoe ik het altijd oplos als familie belt (hey hoe gaat het? Zeg nu ik je toch spreek....). Daarmee kom je ook in het modem als het moet.

Maar ben het wel eens dat het natuurlijk raar is dat ze die optie wel laten zien, maar het niet werkt.
Kan het zelf niet testen, maar ik neem aan dat je het standaard wachtwoord wel het aangepast voor remote toegang?

Overigens moet je de remote toegang op het modem zoals eerder gezegd echt niet willen vanuit security oogpunt.
  • De ingebouwde webserver is vaak onveilig en verouderd.
  • Je zet die webserver in feite open voor het hele internet.
  • Username/password authenticatie om dat te beveiligen is niet voldoende (minimaal 2fa of iets met private keys).
  • Het is maar de vraag of er iets van bruteforce detectie op zit.
 

jaffum

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 sep 2018
Berichten
4
Ziggo
Alles in 1
Gebied
?
Dank voor jullie reacties, teamviewer heb ik niet aan gedacht, maar das inderdaad een goed alternatief. Inderdaad had ik uiteraard een nieuwe user en een sterk wachtwoord gebruikt maar dat mocht niet baten. Heb de optie voor de zekerheid maar weer uitgevinkt, bedankt voor het mee denken..