• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Radio luisteren via decoder


Hagen

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 feb 2020
Berichten
1
wij hebben sinds december jl Ziggo.Maar als wij nu radio willen luistern dan gaat het via de tv en blijft die ook aan staan. en Zien wij de klok dat vinden wij heel vervelend! De monteur zegt dat niet anders kan.
Weet 1 van u een oplossing?
Met vriendelijke groet,
A. Hagen
DenHelder,
 

kerby

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 mei 2011
Berichten
776
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
wij hebben sinds december jl Ziggo.Maar als wij nu radio willen luistern dan gaat het via de tv en blijft die ook aan staan. en Zien wij de klok dat vinden wij heel vervelend! De monteur zegt dat niet anders kan.
heeft de TV geen optie om het beeld zwart te maken? Op mijn LG kan ik bij "stroombesparing" het beeld uit zetten
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.189
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Om wat voor digitale tv ontvanger gaat het?
 

Prof

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 mrt 2008
Berichten
140
Gebied
fZiggo
Komt het radio geluid ook uit de TV? Zo niet, dan kan de TV misschien gewoon uit. Mocht je dan toch het geluid verliezen, kan je een directe stereo verbinding maken vanaf de decoder naar de versterker.
 

Eduard08

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 aug 2008
Berichten
3.346
wij hebben sinds december jl Ziggo.Maar als wij nu radio willen luistern dan gaat het via de tv en blijft die ook aan staan. en Zien wij de klok dat vinden wij heel vervelend! De monteur zegt dat niet anders kan.
Weet 1 van u een oplossing?
Met vriendelijke groet,
A. Hagen
DenHelder,
De decoder kan ook op een versterker met boxen worden aangesloten. Dan kan de tv gewoon uit. Hebt u geen versterker met boxen en luistert u via de tv naar de radio, dan is er inderdaad geen andere optie.
 

Eduard08

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 aug 2008
Berichten
3.346
heeft de TV geen optie om het beeld zwart te maken? Op mijn LG kan ik bij "stroombesparing" het beeld uit zetten
Het vervelende in dit geval is, dat je het beeld iedere keer weer handmatig op zwart moet zetten als je geen beeld wilt.
 

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.440
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Geen direct antwoord op de vraag, namelijk radio ontvangst op TV. Maar de TV als zodanig is lijkt me maar bijzaak, sterker nog, het liefst zou TS het hele beeld willen uitschakelen. Wat is er dan mis met het noemen een ander alternatief van radio ontvangst? Die TV ertussen is toch neem ik aan geen must?
 

Eduard08

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 aug 2008
Berichten
3.346
Daar is op zich niks mis mee, maar het is vast niet de oplossing waar TS naar zoekt. Radio luisteren via een website of app vereist trouwens wederom een beeldscherm en ook weer versterking via boxen. Als een radio app op de (smart-)tv zit (bv TuneIn, is het probleem trouwens nog steeds niet opgelost.

De enige constructie die nog het dichtst bij zijn wensen ligt, zal het aansluiten van een losse Ziggo Mediabox op een geluidsinstallatie zijn.
Door een losse versterker met boxen aan te schaffen kan hij tevens de tv erop aansluiten.

Een andere optie is een internet tuner, ook aan te sluiten op een versterker-met-boxen set.