Programma's opnemen

artstable

Forum Gebruiker
Berichten
16
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik loop een beetje achter. Een paar jaar geleden was ik druk op forums als deze (zie bijv. https://ziggoforum.nl/topics/tv-programmas-opnemen.91640/) omdat ik graag opnames wilde maken in een niet-versleutelde vorm, zodat ik ze kan bewaren en ook op andere apparaten kan afspelen. Ditg niet eens zozeer om copyrights te omzeilen maar omdat het nu al 3 keer is gebeurd dat ik alle opnames kwijt was door een wisseling van de mediabox.
Ik had toen al een Humax recorder waarmee ik dat kon doen voor alle niet-versleutelde kanalen. Die recorder, waarvan ik de opnames kopiëer naar mijn NAS, heeft ons veel kijkplezier verschaft. Maar ik wilde (en wil) óók graag de versleutelde kanalen kunnen opnemen en dat bleek destijds een groot probleem. De Humax heeft weliswaar een gleuf voor een smart-card maar daar past alleen een z.g. 'Irdeto' card in en die wordt door Ziggo niet ondersteund. Ik heb daarvoor toen wel een oplossing gevonden maar die is bepaald niet erg gebruikersvriendelijk en zou ik anderen niet aanraden.
Maar de techniek verandert. Ik vraag me nu ten eerste af hoe het zit met die nieuwe 'Next' box die je op het netwerk kunt aansluiten. Kan ik daarvan de bestanden gewoon kopiëren naar een computer?
En ten tweede zie ik dat Humax tegenwoordig ook apparaten levert waar je de Ziggo smart-card in kunt steken. (Bijv. de 'Coolstream Zee 2') Dat is precies wat ik wil, maar ik heb toch nog een vraag: is daarvan de HD 'gewoon' geformatteerd (zodat ik hem aan een computer kan hangen) en zijn de opnames niet 'DRM-protected', m.a.w. kan ik ze wel of niet naar mijn computer overzetten en gewoon afspelen als elk ander video-bestand?
Hans
 
De Next heeft geen schijf, de opname wordt bewaard in de cloud, een jaar. Je kan de opname dan overal bekijken via Ziggo TV of misschien je andere box
 
met die Coolstream Zee 2 loopt je tegen het zelfde probleem met je humax, wat betreft de smartcard.

p.s. geen idee hoe de bestanden op die coolstream worden opengeslagen.
 
Dank voor de reacties!
@casperd: Dank je wel, ik weet nu tenminste hoe die 'Next' werkt. Je zegt het wel niet expliciet maar ik neem aan dat ik die bestanden niet naar mijn computer kan kopiëren. Dat is dus niet waar ik naar op zoek ben :-)
Maar nu wordt het toch wel weer verwarrend:
@Pietlut: "Hoe bedoel je de kaart wordt niet ondersteund?" Goeie vraag. Ik woon in 'voormalig UPC' gebied en daar wordt, als ik het goed begrijp, alleen de Nagra smartcard ondersteund. Mijn oude Humax ondersteunt alleen 'Irdeto' en kan dus niets met die kaart. Maar hoe dat nou tegenwoordig zit...? Zie hieronder.
@retep_: Je zegt dat ik met die Humax (Coolstream Zee) tegen dezelfde problemen zal aanlopen als met mijn oude Humax, maar dat lijkt me toch sterk hoor. Bol.com is er in de beschrijving heel duidelijk over: 'geschikt voor zowel gecodeerde als ongecodeerde signalen van Ziggo' (i.c.m. een ziggo smartcard). Er staat niets over 'voormalig UPC gebied' of 'voormalig ziggo gebied'; niks over 'Nagra' of 'Irdeto'.
Ik heb dus eigenlijk domweg aangenomen dat ófwel alle ziggo smartcards inmiddels gelijk getrokken zijn, ófwel dat deze Humax met beide technieken overweg kan.
Misschien weet iemand hier meer van?
Maar het lijkt me niettemin toch wél waarschijnlijk dat ik met dat apparaat álle programma's kan opnemen en, anders dan bij de 'Next', eventueel eindeloos kan bewaren.
(Even terzijde: voor de opnames sluit je een externe USB-harddisk aan.)
Maar ik hoopte eigenlijk dat ik hier iemand zou treffen die praktische ervaring heeft met die nieuwe Humax apparaten. Want dat ik de opnames kan maken betekent niet automatisch dat ik ze dan ook op bijv. mijn computer kan afspelen. Het is mogelijk dat de opnames van gecodeerde programma's (of zelfs van álle programma's) gecodeerd worden opgeslagen. Je kunt ze dan alléén op de Humax afspelen en alleen als er een smartcard in zit.
Werkt het zó? Dat is eigenlijk wat ik weten wil.
Deze optie wordt ook door vele TV's (bijv. de mijne) geboden. Maar ik maak daar dus geen gebruik van want ik wil niet-gecodeerde opnames die ik op elke PC kan afspelen. Ik héb die mogelijkheid op dit moment, maar daarvoor gebruik ik een Duits apparaat (merk: Xoro) dat bepaald niet erg gebruikersvriendelijk is en bij mijn weten ook niet meer te koop.
@youriy: Dat ik de opnames kan kopiëren is sowieso al mooi, maar het laat nog in het midden of ik die opnames dan ook op een willekeurige computer kan afspelen, m.a.w. of ze wel of niet 'gecodeerd' zijn opgeslagen.
Hans
 
@retep_: Je zegt dat ik met die Humax (Coolstream Zee) tegen dezelfde problemen zal aanlopen als met mijn oude Humax, maar dat lijkt me toch sterk hoor. Bol.com is er in de beschrijving heel duidelijk over: 'geschikt voor zowel gecodeerde als ongecodeerde signalen van Ziggo' (i.c.m. een ziggo smartcard). Er staat niets over 'voormalig UPC gebied' of 'voormalig ziggo gebied'; niks over 'Nagra' of 'Irdeto'.

je kunt van Ziggo geen losse nagra smart card krijgen, als je een ci module gaat huren zit daar wel is waar zo;n kaart in maar die is gekoppeld aan die ci module dus gaat niet in een ander apparaat werken
 
@youriy: Ja, daar heeft u mij! Die Coolstream is inderdaad niet van Humax; ik was misleid omdat ik hem bij bol.com in het lijstje zie als ik zoek naar 'humax dvbc ontvanger". In dat lijstje staan overigens ook ontvangers die wél van Humax zijn maar daar staat expliciet bij: niet geschikt in vUPC gebied.
@retep_: Klopt. Ik haal de termen smartcard en CI-module nogal eens door elkaar. Maar dat maakt voor mijn vraag niet veel uit: in apparaten als bijv. de 'Coolstream Zee 2' en de 'Coolstream Link' kun je een CI+-module plaatsen. Dat ze niet geschikt zouden zijn in vUPC gebied staat er niet bij, maar dat zegt natuurlijk zeker niet dat ze daar wél geschikt zijn.
Maar het zou kúnnen, toch? Vandaar mijn vraag hier. Heeft iemand hier ervaring mee?
Geldt ook voor die Technistar en eventuele andere opties (Samsung?).
Het gaat me dus om het opnemen, in niet-versleutelde vorm, van de versleutelde ziggo kanalen in vUPC gebied.
Hans
 
Welke zenders wil je dan opnemen? Dus dat zijn zenders die buiten het FTC gedeelte liggen?
Opnemen via CI+ is mogelijk.
1 Stream tegelijkertijd decoderen lijkt mij. Maar je kan ook een STB achteraf laten decoderen.
Je moet je er effe in verdiepen maar het is wel degelijk mogelijk.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan