Problemen met F-secure

Vreemd ik heb gisteren een pc afgeleverd bij een vriend. en gericht met een ssd schijf en een normale harde schijf. Met Windows 10 home versie erop. Libre office geïnstalleerd. Verder Chrome en firefox. Bij de aflevering bij hem Ziggo safe online erop gezet. De printer aangesloten. En alles draait zonder enige problemen. Zijn oude pc met een pentium 4 3,4 MHz draaide erg langzaam. Wat vooral veroorzaakt werd door de harde schijf. Die schijf had ik in de "nieuwe" pc gedaan en die was niet veel sneller dan de oude. Dus de SSD was een goede zet. Maar om nu te zeggen dat F secure van Ziggo niet soepel werkt kan ik niet in meegaan. Zelf heb ik deze ook op 1 van mijn pc's draaien en dit werkt prima.

Ook de browser extensie in Chrome geïnstalleerd bij mijn vriend. Geeft mij rust dat hij geen gijzelvirussen weer binnen haalt.
 
Al de specialisten, reparateur/student / Ziggo als leverancier zagen dit over het hoofd. Ik zelf weet weinig van computers, maar ik dacht wel, tjonge hoe kunnen ze dat over het hoofd zien. Geen rancune iedereen doet zijn best, maar ik wilde dit even kwijt.

Kijk en daar ga je de fout in. Je neemt onterecht aan dat iemand die verstand heeft van computers alles kan weten en dat is onmogelijk. Er zijn alleen al meer dan 100 virusscanners die allemaal een eigen interface (bediening) en functionaliteit hebben Als je die allemaal zou moeten leren en bijhouden want software veranderd vaak, dan heb je een dag taak. En om aan te geven, zo zijn er miljoenen programma's die allemaal een eigen doel hebben en eigen bediening, en eigen functies en er zijn meerdere besturingssystemen etc. Een student aan huis zal een beetje van windows xp, windows 7, 8, en windows 10 kennen en office pakket weten en programma's die hij vaak tegenkomt. En dat geldt min of meer voor elke IT professional, iedereen heeft zijn eigen specialisme en kennis in de IT branche.

Ziggo levert de internet verbinding en f-secure is voor hen min of meer bijzaak en maar een ingekocht product. Van de binnen monteurs die vaak ook nog van externe bedrijven afkomstig zijn. (ingehuurd) kun je eigenlijk niet verwachten dat ze alle ins en outs van f-secure kennen. Maar Ziggo zou er goed aan doen om een aantal mensen binnen het bedrijf een cursus van f-secure te geven zodat mensen met problemen die de helpdesk bellen geholpen kunnen worden. Maar het kan maar zo dat ze volgend jaar een ander anti-virus product mee leveren. Meestal kijkt men waar ze het goedkoopst de anti-virus kunnen inkopen en gaan met dat bedrijf in zee.
 
Laatst bewerkt:
terrestrial
Je hebt de strekking van mijn verhaal niet begrepen. Natuurlijk begrijp ik dat niet iedereen alles weet maar.........je kijkt toch het eerste staan de vinkjes goed. Als de sociale media geblokkeerd staan in de gezinsopties dan weet je dat het niet gaat lukken. Vinkje weg en alles is in orde. Ik ben een leek, geef dat toe en liet het over aan specs. Kennelijk ten onrechte want uiteindelijk heb ik het zelf opgelost. Je vind toch zelf ook wel dat men dat over het hoofd gezien heeft. Geeft niet, maar
 
Ben ik blij dat ik maar 4 opties heb. (MacOS Catalina)

Zal later eens bij de Windows versie kijken.
 

Bijlagen

  • Schermafdruk 2019-07-19 09.56.31.png
    Schermafdruk 2019-07-19 09.56.31.png
    398,6 KB · Weergaven: 100
  • Schermafdruk 2019-07-19 09.56.22.png
    Schermafdruk 2019-07-19 09.56.22.png
    389,8 KB · Weergaven: 107
De gezinsregels stel je zelf in via de Safe Online website van Ziggo/F Secure. Je hebt Facebook blijkbaar (per ongeluk) een keer bij de inhoudsfilter gezet via Safe Online.
 
Jij snap het helemaal Cure. Iets simpels wat ik met mijn dikke vingers van een oude man heb gedaan. ha ha. Achteraf denk ik zou niemand van de specs dat ook niet als eerste controleren. Kennelijk niet. Het had mij uren proberen gescheeld en 145 euro. Je ziet weer het geluk is met de dommen want ik heb het zelf gevonden. groetjes.
 
Je hebt wel plezier van je ssd schijf neem ik aan.

Ik wel in elk geval bij elk apparaat waar ik deze nu heb ingebouwd.
 
Jazeker de PC is veel sneller. Doordat ik een nieuwe Windows 10 kreeg waren Live mail en Office ook verdwenen. Ik heb daar nieuwe programma's voor, maar dat was even wennen.
 
Terug
Bovenaan