• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Problemen met belastingdienst.nl via Ziggo Ubee 3200


Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.591
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik kon maandag t/m woensdag de hele website van de belastingdienst niet bereiken. Zowel www.belastingdienst.nl als mijn.belastingdienst.nl. (Dit zijn twee verschillende IP adressen). Dinsdag merkte ik dat de site wel bereikbaar was als ik rechtstreeks via mijn Ubee verbonden was. Normaal verbind ik via een eigen router die er achter hangt.

Ik ben gisteren uren aan het puzzelen welke functie in mijn eigen router er voor zorgt dat specifiek deze site niet laad. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat het probleem toch in de Ubee zat.

Sinds gisteravond werkt alles weer, maar zijn er anderen met vergelijkbare ervaring? Zou dit een of andere ddos bescherming van deze site zijn waardoor de Ubee dit tegenhield?

Via Wireshark zag ik dat mijn router wel berichtjes naar de site van de belastingdienst stuurde, maar er nooit antwoord terug kwam. Pas toen ik in het verbindings-log van de Ubee keek (Via de syslog functie van de Ubee), zag ik overal een DENY staan bij de verbindingen die de belastingdienst wilde leggen om te antwoorden op een request.

Blokkade belastingdienst.png


Het omcirkelde IP is van de balastingdienst. Ik had dit nog nooit bij een site gezien. Het zal vast met de storing van vorige week bij de belastingdienst te maken hebben. Zij hebben iets aangepast waardoor de Ubee dit blokkeerde. Ik gok omdat de belastingdienst te traag reageerde met een antwoord, waardoor de opengezette poort alweer gesloten was. (Hoewel de reacktie volgens het log wel in dezelfde seconde kwam.
 

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.641
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik heb ook zo'n vermoeden dat het daarmee te maken moet hebben. Vanwege die verwachte drukte elk jaar vlak na 1 maart wacht ik hiermee altijd een paar weken. Daarna heb ik nog nooit verbindingsproblemen ondervonden.
 
Topicstarter
Topicstarter
Briolet

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.591
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Wachten kan niet altijd. Ik gebruik internet ook zakelijk en daarvoor moet ik o.a. elke maand de loonbelasting en btw aangeven op deze site.

Dit probleem ontstond bij mij juist nadat de belastingdienst aangaf dat de problemen voorbij waren. Maar gelukkig is het probleem sinds woensdag niet weer terug gekomen. Het is natuurlijk een fout in de Ubee, die getriggerd werd door maatregelen van de server waar de belastingdienst gebruik van maakt. Dit fenomeen dat een specifieke site helemaal niet wilde laden (terwijl het rechtstreeks via de Ubee wel ging) was nieuw voor mij.