• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je nu gratis om zelf berichten te kunnen plaatsen!

Port forward onmogelijk...


Topicstarter
Topicstarter
R

Royal-T

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 nov 2019
Berichten
18
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Dan kan het best zijn dat TS zich suf zit te zoeken om zijn externe IP te bereiken maar dat gaat dus niet vanuit het interne netwerk.

@Royal-T Hoe test je dit? Op je interne netwerk of met een mobiel via data?
Tja, dus echt via mobiel met data. Dus 4G.
 
Topicstarter
Topicstarter
R

Royal-T

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 nov 2019
Berichten
18
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Als ik het allemaal goed begrijpt wil je de camera buitenaf benaderen en je NAS. Wel kun je de Nas en surveillance station hiervoor gebruiken. Deze gebruiken standaard poort 5000 of 5001(https).
Klopt. Zo probeer ik de camera te bereiken.
Ik kan de nas uitstekend bereiken. En ook de camera via de DS-Cam app. Alleen is dat zo traag dus rechtstreeks geeft direct beeld. En omdat het gewoon zou moeten werken...
Heb ook een ddns aangemaakt. Ben er nog niet goed achter hoe die weer te gebruiken van buitenaf, maar dat is een ander verhaal.
-
 

PetervdM

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 nov 2008
Berichten
461
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
als test, vul eens kortdurend - dus alleen voor de test - bij beide velden poortreeks eens 1-65535 in. dan forward je dus alles naar 192.168.178.xx
kijk dan eens of het werkt. verander daarna de forwarding weer terug of schakel hem uit.
welke camera heb je trouwens?
 
Topicstarter
Topicstarter
R

Royal-T

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 nov 2019
Berichten
18
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
als test, vul eens kortdurend - dus alleen voor de test - bij beide velden poortreeks eens 1-65535 in. dan forward je dus alles naar 192.168.178.xx
Helaas gaat dat niet zomaar. Dan moet ik heel wat forwards maken want een heel stel poorten mogen niet geforward worden, zoals 21, 25 etc.
 

PetervdM

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 nov 2008
Berichten
461
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
uit how to remote access hikvision devices:
By default Hikvision devices uses the following 4 ports:
 Device: 8000
 HTTP: 80
 SDK: 8200
 RTSP: 554

21 en 25 zijn uitgaand, of heb je een eigen public ftp en mailserver?
 
Topicstarter
Topicstarter
R

Royal-T

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 nov 2019
Berichten
18
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
uit how to remote access hikvision devices:
By default Hikvision devices uses the following 4 ports:
 Device: 8000
 HTTP: 80
 SDK: 8200
 RTSP: 554

21 en 25 zijn uitgaand, of heb je een eigen public ftp en mailserver?
Nee ik draai niks. Maar ze zijn gereserveerd door ziggo en je mag er niks mee. Ik weet idd de poorten. Die staan in de config van de cam. Dus vandaar dat ik die poorten wil forwarden naar het externe IP-> interne ip, maar helaas...
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
19.101
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik begrijp niet waarom portforward niet lukt. Ik heb hier ook een Connect box (Compal) en portforward is geen probleem.

Je schrijft dat je 3 IP's statisch hebt gemaakt. Hoe heb je dat gedaan?
Vallen die IP adressen binnen, of buiten de DHCP range?
Heb je in de portforwards de juiste interne IP adressen en poorten gebruikt. Niet toevallig iets door elkaar gehaald?
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
8.674
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Kun je eens kijken in je modem, bij informatie?
Je hebt namelijk IPv6, wat staat er verder op die pagina, iets van DS-Lite?

En kun je ook een screenshot maken van hoe je de portforwards hebt ingesteld in het modem?
 
Topicstarter
Topicstarter
R

Royal-T

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 nov 2019
Berichten
18
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Je schrijft dat je 3 IP's statisch hebt gemaakt. Hoe heb je dat gedaan?
Vallen die IP adressen binnen, of buiten de DHCP range?
Heb je in de portforwards de juiste interne IP adressen en poorten gebruikt. Niet toevallig iets door elkaar gehaald?
Ik heb de statische adressen gewoon in de router gemaakt. (geavanceerd/DHCP) Ze vallen idd binnen de range. Via quickconnect van Synology kom ik wel bij de nas. Dus dat is geen probleem. blijkbaar en die is op dezelfde manier statisch als de andere adressen.
En ook intern staan de forwards goed want ik kan van binnen mijn netwerkt ook gewoon met ip:poortnummer mijn nas en/of cam bereiken.