POP naar IMAP

Shovelhans

Forum Gebruiker
Berichten
4
Hoe kan ik het beste mijn outlook emails en adressen overzetten van POP naar IMAP op mijn desktop, zonder dat ik ook maar iets verlies.
Al veel over gelezen, maar ben te bang dat ik alles verlies.
Als iemand mij de helpende hand kan geven...graag...!!!
 
Voor de zekerheid de Outlook mappen (xxx.pst) kopieren en veilig wegzetten.
Als er dan iets fout gaat kan je de zaak altijd weer in orde maken.

Ik heb dit zelf een paar jaar geleden bij al mijn emailaccounts zo gedaan.
 
Normaal kun je alles uit de IN- en OUT-boxen naar een postbus op je PC slepen. Alles wat in een postbus op je PC staat is niet aan het account gekoppeld en blijft dus staan als je het account wist. Alleen de IN- en OUT-boxen verdwijnen als je een POP3 account wist. Daarna maak je een nieuw account met IMAP.

Een extra backup maken van van de .pst file kan natuurlijk nooit kwaad.
 
Moet je dat veilig weg zetten van die berichten niet sowieso doen? Ik meen me vaag te herinneren dat ik daartoe destijds genoodzaakt was als ik ze wilde bewaren.
 
Niet zo moeilijk, wellicht wil je bepaalde of misschien alle berichten (nog) niet verwijderen. Met veilig stellen bedoelen we dat er voor dat je begint er even een kopie van wordt gemaakt. die je ergens waar dan ook opslaat.
 
Als je de PC backupt, zal de mail ook in de backup terecht komen. Bij outlook is dat de .pst file.

Het belangrijkste is dat je de mail loskoppelt van het account voordat je het account wist. Dat gaat het gemakkelijkst via de locale mappen. Ik weet niet hoe dat bij outlook heet, maar bij Thunderbird heten dat 'lokale mappen' en bij Apple mail heet het "mijn Mac". In mijn ervaring met pop, kun je binnen pop geen extra postbussen aanmaken en moet je het archiveren van mail toch al via locale mappen doen.
 
Terug
Bovenaan