Plaatsen modulator voor camera’s


Moart'n

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 nov 2010
Berichten
49
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Je gaf aan dat als je je eigen modulator van het stroom haalt, dat dan het stoorprobleem ook verdwijnt. Dan lijkt het me niet dat het van buitenaf komt. En dan zouden andere abonnees ook problemen moeten ondervinden op de genoemde zenders.

Met een sperfilter kun je een frequentiegebied wegfilteren, maak je daar gebruik van?
 

Hugo Jochijms

Forum Gebruiker
Lid geworden
25 mrt 2018
Berichten
14
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Hallo Hugo,

weet je toevallig of jouw modulator de beide SD-kanalen in MPEG2 of MPEG-4 (H264) genereert? Ik kan namelijk geen documentatie vinden van dit type modulator.

Ondanks dat je de NIT Insert op uit hebt staan, genereert je modulator blijkbaar toch nog een eigen NIT. Je zou voor de zekerheid de waarde 6666 kunnen veranderen in bijv. 1, dan doet je tv er niets mee en hoef je niet telkens opnieuw te zoeken.

Wat betreft de PID's voor Info 1 en 2, dit zijn de juiste gegevens:

Kanaal Info 1
Program number: 5510
PMT PID: 2000
PCR PID: 2001
Video PID: 2001
Audio PID: 2011
LCN: 985

Kanaal Info 2
Program number: 5520
PMT PID: 2300
PCR PID: 2301
Video PID: 2301
Audio PID: 2311
LCN: 986

Je kunt tevens de frequentie op 602,000 MHz zetten, zodat het kanaal netjes in het frequentieraster past.
Dank Moart'n voor jw reactie. Ik ga het morgen proberen. Mijn modulator genereert enkel 2 SD kanalen MPEG2. Helaas geen MPEG4. Heb jw toevallig ook.de instellingen voor 987 t/m 992. Voor hwt geval dat? Dan heb ik ze in elk geval.voor handen.

Ik.laat jullie.morgen weten of het gelukt is.
 

Hugo Jochijms

Forum Gebruiker
Lid geworden
25 mrt 2018
Berichten
14
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Volgens.mij kan hij ook MPEG4. Ik heb bovenstaand ingevuld maar heb enkel geluid. De modulator geeft wel aan dat het videosignaal gelocked is 576I ca 4,5Mbps.
Ik kan zaken als Gop struxture, rate mode instellen. Gaat daar iets niet goed?
 

Hugo Jochijms

Forum Gebruiker
Lid geworden
25 mrt 2018
Berichten
14
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
De mijne kan toch geen MPEG4 volgens mij. Ik krijg na jou instellingen alleen geluid, maar wel zoala hwt hoort op het goede kanaal. Geen beeld en na een tijdje krijg ik in foutmelding in de Mb snelheid, die staat dan voor beide kanalen op 0. Heb ook al een TS fout gehad. Voorheen niet, maar toen werkte het ook helemaal niet. Maar wellicht is er toch een verband. Hebben jullie nog hints
 

Hugo Jochijms

Forum Gebruiker
Lid geworden
25 mrt 2018
Berichten
14
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Ik heb een handleiding. Deze modulator wordt ook onder een andere merknaam verkocht.
 

Bijlagen

  • 20201107_204014.jpg
    20201107_204014.jpg
    201,1 KB · Weergaven: 32

Hugo Jochijms

Forum Gebruiker
Lid geworden
25 mrt 2018
Berichten
14
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Ben nu zo ver dat ik voor alle 6 de SD kanalen de instellingen boven water heb. Mijn modulator kan alleen MPEG2 moduleren. Maar toch heb ik nog steeds enkel maar geluid en geen beeld. (Symarix SRC5500-SD) Iemand nog hints??
 

Moart'n

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 nov 2010
Berichten
49
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Het lijkt wel of het encoderen van het video niet goed gaat, gezien dat de bitrate naar 0 mbit/s gaat. De TS-fout die je te zien krijgt, zie je die op het display van de modulator of als melding op het tv-scherm?

Wat je nog zou kunnen proberen is de modulator stand-alone aansluiten op je tv/decoder en hem dan alsnog een eigen NIT laten genereren. Daarbij NIT Insert aanzetten en NIT id bijv. op 1 zetten. Vervolgens laat je je tv/decoder zoeken op de frequentie 602 MHz en netwerkcode 1. Ben benieuwd of je dan wel beeld krijgt.
 

Hugo Jochijms

Forum Gebruiker
Lid geworden
25 mrt 2018
Berichten
14
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Hallo Moart'n, ik zie de foutmelding op mijn midulator staan. Ik heb zojuist de NIT insert aangezet. Deze stond al op 1, mij TV laten zoeken op 602.750MHz, netwerknr 1, qam 256 en sybolrate 6900. Hij laat zien dat de signaalsterkte en kwaliteit 100% zijn maar hij vindt niets.
 

Moart'n

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 nov 2010
Berichten
49
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Dan is er iets mis met je modulator en zou ik contact zoeken met de leverancier. Heb je toevallig ook een PDF-versie van de handleiding? Hij is op internet namelijk niet te vinden. Een lijst met alle instelmogelijkheden zou nog het bekijken waard zijn.