• Welkom op het onafhankelijke Ziggo forum. Een forum voor en door klanten van Ziggo.
    Registreer je gratis en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies!

Plaatsen modulator voor camera’s


Topicstarter
Topicstarter
P

Perry1991

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 jan 2020
Berichten
32
Ziggo
Internet
Gebied
fZiggo
Hmm het werkt toch nog niet volledig want kan hem nu niet vinden op andere tv in huis wordt toch nog puzzelen
 
Topicstarter
Topicstarter
P

Perry1991

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 jan 2020
Berichten
32
Ziggo
Internet
Gebied
fZiggo
mijn raad stopt!

ik weet niet waar het kan liggen

op 2 tvs vind ik het kanaal, 2tvs niet
De 2 waar ik hem vind staan die op verschillende nummers 874 en 896
Op de 2 tvs waar ik hem niet vind kom ik wel de info kanalen tegen maar geen signaal de volgende instellingen heb ik gebruikt

rf freq 602mhz
Netwerkid 3333
256cam
6900ksps
Tsid 601
Onid 1536

programma nummer 985
Pmt pid 3800
Pcr pid staAt op 101
Video pid 3801
Audio pid 3811

verdermet benamen van server en netwerk heb ik niet aangepast

doe ik toch nog iets verder
Waar moet ik service id ingeven 5570?

mijn menu van de modulator is opgebouwd zie afbeelding
9CF0958A-E7E3-4474-B4FB-9DFB60AE939E.jpeg
 

Moart'n

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 nov 2010
Berichten
75
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Wat is het merk en type van de modulator? Dan zou ik de manual eens kunnen zoeken, om de settings beter te kunnen bestuderen.

Heb je op al je tv's wel gezocht met onderstaande gegevens?

Frequentie: 474 Mhz
Symbolrate: 6875 MSym/s
Modulatie: 64QAM
Netwerk/NIT: 3333 of 6666

In de modulator staan andere gegevens dan waar je hierboven mee gaat zoeken. Deze dus wel van elkaar gescheiden houden.
Het lijkt me dat de Service ID ingevoerd kan worden onder Encoder/Program Info/Program number.
PCR PID kan hetzelfde zijn als de Video PID

Voor zover ik nu kan aflezen zul je de gegevens onder Encoder/Program Info dan als volgt moeten invoeren:

Program number: 5570
PMT ID: 3800
PCR PID: 3801
Video PID: 3801
Audio PID: 3811
LCN: 991

Onder TS Config:

TSID: 601
ONID: 1536

En onder Modulator:

Constellation: QAM256
RF Frequency: 602 MHz


Ik zie dat de modulator ook een eigen netwerktabel/NIT kan genereren, maar dit is niet nodig omdat je de NIT (3333 of 6666) van Ziggo gebruikt. Mogelijk geeft dit een conflict op een aantal tv's. Kun je onder TS Config/NIT/NIT insert kiezen voor Off/Disable?
 
Topicstarter
Topicstarter
P

Perry1991

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 jan 2020
Berichten
32
Ziggo
Internet
Gebied
fZiggo
Ik heb een synmarix src100-hd

handleiding is precies zelfde als deze


op de tv gezocht met de gegevens zoals jij aangeeft, tot hoever ik ze kan invullen

wat hedoel je precies met gescheiden houden?

op NIT insert kan ik alleen selecteren yes/no


Ik heb die dingen nog aangepast zonder resultaat ik hoop dat ik vanavond nog wat informatie krijg en dan ga ik morgen nog eens eraan puzzelen

alvast bedankt
 
Laatst bewerkt:

mikje

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 mei 2020
Berichten
8
Ik heb een FEINTECH VHQ00101 DBV-C / T modulator met de volgende instellingen:

Provider SKT
TSiD 601
ONiD 6666
NiD 6666
serviceiD 5570
bitrate 19000 kbps
half fps ON
FHD output interlace
RF atten 0 dB
PMT PiD 3800
VIDEO PiD 3801
PCR PiD 3801
AUDIO 3811
Source HDMI
Standaard dvb-C
Frequency 258000 KhZ
symb rate 6900 k
MOD QAM 256
LCN 991
service SKTHD1
audio formaat MPEG

Mijn tv vindt met scannen op freq 474, met id 6666 weliswaar de info HD1 op kanaal 991 en de rest van de kabel.
Ik kan zappen door NL 1 , 2 3 enz. Wanneer ik de tv op kanaal 991 zet geeft ie geen beeld. Wacht ik langer , geeft ie SOMS wel het signaal door maar zijn daarna de rest van de kanalen verdwenen en ook niet meer kiesbaar.

Weet iemand welke setting van hierboven ik nog mee kan spelen?
Ik twijfel of zowel ONiD als NiD op 6666 moet staan , maar zoniet waar dan op? Ik heb het ook met 3333 geprobeerd en daarmee op de tv lopen scannen.

Overigens heeft de tv ook nog wel de eigenschap dat hij AF EN TOE beweert dat 474 geen geldige frequency zou zijn als ik de zenders opnieuw wil inlezen.
 

tichel

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 mrt 2010
Berichten
1.743
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
ONiD moet 1536 zijn.
NiD: 3333 (ongecodeerd), 6666 (smartcard nodig)

Als in jouw regio de analoge TV nog niet is afgeschakeld, dan is
258. MHz niet de juiste frequentie, en varieert per regio.
 
Laatst bewerkt:

mikje

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 mei 2020
Berichten
8
ok ik heb nu het volgende: ONiD veranderd in 1536 , half fps off en fhd output op auto

levert op mijn philips tv het volgende: zenders scannen op 6666 , freq 474 geeft de hele lijst, incl 991 . ik kan door de zenders heen zappen en ze zien (degene die open zijn) Zodra ik echter naar 991 zap krijg ik mijn stream te zien incl geluid. Maar... daarna zijn alle andere zenders verdwenen, niet zwart maar helemaal weg. Ik heb alleen nog 991 en een vaag analoog grafiek signaal op 2000

Op mijn samsung tv krijg ik met eenzelfde scan alle zenders die er ook in blijven maar op 991 krijg ik te lezen dat het een audio kanaal is en geen tv kanaal. DUs alleen geluid,.