• Welkom op het Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door klanten van Ziggo
    Registreer je direct en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies.

Plaatsen modulator voor camera’s

Moart'n

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 nov 2010
Berichten
76
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Het kan zijn dat de encoders in dit type modulator niet geheel volgens de DVB-normering encoderen. Maak je toevallig gebruik van Humax-decoders? De modulator bij het bedrijf waar ik voor werk geeft namelijk ook geen beeld en geluid op Humax-decoders, wel op andere tv's en decoders.
 

Hugo Jochijms

Forum Gebruiker
Lid geworden
25 mrt 2018
Berichten
14
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Ik heb een Samsung Q65 Smart tv die alleen geluid geeft en verder Cisco 8485 tuners. Die geven ook alleen geluid. Heb het ook nog even op een Philips Smart tv geprobeerd maar daar ook niet. Ik mag toch verwachten dat als men een DVB encoder modulator verkoopt met j.83a en dvb-c er bij vermeldt dat het dan zou moeten werken. Bij welk bedrijf werk jij?
 

Moart'n

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 nov 2010
Berichten
76
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Op Samsung en Philips tv's zou het zeker moeten werken. En je zou ook moeten verwachten dat het werkt, maar helaas is dat niet altijd zo.

Ik werk voor een aantal omroepen en bij een van die omroepen maken we ook gebruik van een DVB-C modulator van het merk Polytron. En ondanks dat dit een gedegen Duits merk is, is de modulator niet van Duitse makelij maar afkomstig uit China. Ik ben het model al onder verschillende namen tegen gekomen op Alibaba. De kans is groot dat jouw modulator ook uit China komt, waar dan vervolgens een willekeurig merk op is geplakt.

De modulator bij de omroep heeft ook de mogelijkheid om signalen afkomstig van broadcast-encoders toe te voegen aan de transportstream. En die toegevoegde streams zijn dan op zijn beurt wel zichtbaar op Humax-decoders en de eigen signalen niet. Het lijkt er dan op dat de eigen streams niet helemaal conform de norm zijn ge-encodeerd, iets wat de broadcast-streams uiteraard wel zijn.