• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Philips smart TV schakelt steeds uit en dan weer aan

muller

Forum Gebruiker
Lid geworden
23 sep 2018
Berichten
1
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Mijn een paar jaar oude Philips smart TV schakelde steeds uit en dan vanzelf weer aan. Vaak 1x per avond. Alles gedaan: software-update, sleeptimer uitschakelen, Philips benadert, enz. Niets hielp, totdat mijn internet na werkzaamheden het ineens niet meer deed. Van Ziggo kreeg ik een nieuw kabelmodel. De oude was een UBEE. Daarna is het probleem over.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.726
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Enige wat ik zo kan bedenken maar wellicht ver gezocht, is dat je poorten open had staan op je oude modem naar het IP van de televisie en die attacks kreeg vanaf internet en daarom soms vastliep en met het nieuwe modem zitten de poorten dicht.

Heeft de TV overigens nog wel internet verbinding op dit moment?
 

rcs

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 apr 2009
Berichten
2.221
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
ha ha, doet me denken aan mijn laatste philips,
die ging midden in de nacht gewoon aan, volop beeld en geluid, ik voorzichtig me bed uit en gewapend naar beneden omdat ik dacht dat er ongewenst bezoek was maar gelukkig dus niet, 2 x gebeurd dat geintje en vervolgens die tv gauw verkocht op mp en wel netjes verteld dat de stekker er uit moest als die persoon een papie moest gaan maken.
trouwens alleen de naam philips staat er op, wordt bij TP vision gemaakt met een toen zeer brakke software, hoe dat nu is weet ik niet.
 
Laatst bewerkt:

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.614
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ging de TV echt uit en aan, of werd het beeld zwart?
In het laatste geval kan het zijn dat je oude modem een veel te hoog retoursignaal uitstuurde dat het TV signaal wegdrukte.
Misschien gebeurde dat wel omdat het netwerk niet lekker was en onderhoud nodig had.
Na de werkzaamheden en met een nieuw modem zijn alle signalen zoals ze moeten zijn en is het probleem weg.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.726
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Ging de TV echt uit en aan, of werd het beeld zwart?
In het laatste geval kan het zijn dat je oude modem een veel te hoog retoursignaal uitstuurde dat het TV signaal wegdrukte.
Misschien gebeurde dat wel omdat het netwerk niet lekker was en onderhoud nodig had.
Na de werkzaamheden en met een nieuw modem zijn alle signalen zoals ze moeten zijn en is het probleem weg.

Dat is technisch gezien niet mogelijk, want daar gaat de TV niet door uit dan heb je hoogstens blokjes op bepaalde zenders. (lees bepaalde frequenties) Bovendien dat retoursignaal is er continue.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.542
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Dat is technisch gezien niet mogelijk, want daar gaat de TV niet door uit dan heb je hoogstens blokjes op bepaalde zenders.
Daarom schreef Johnny
Johnny54 zei:
Ging de TV echt uit en aan, of werd het beeld zwart?

Dat er dan geen blokjes zijn kan een eigenschap van de TV zijn om bij een gestoorde ontvangst op zwart te gaan. Lijkt mij in elk geval logischer dan echt uit.
 

Devil-Strike.net

Quality Member
Lid geworden
20 aug 2002
Berichten
15.851
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dat is technisch gezien niet mogelijk, want daar gaat de TV niet door uit dan heb je hoogstens blokjes op bepaalde zenders. (lees bepaalde frequenties) Bovendien dat retoursignaal is er continue.

Kan niet sort van spanning geweest zijn veroorzaakt door oude modem wat doorgeleid word via buitenmantel kabel?
 

indebraek

Forum Gebruiker
Lid geworden
25 jan 2021
Berichten
1
ik heb het zelfde bij mij komt er alleen het beeld naar zoveel seconde valt het beeld weg
dan ik op oke voordat de tijd om is en speeld hij gewoon door