Overstappen naar Ziggo?

Bij iedere provider zijn er wel eens problemen, bij sommige klanten nooit. Als je het geduld kan opbrengen ze vergelijkend gaat turven, dan zal denk ik het weinig uitmaken. Je moet ook kijken naar het merendeel van de klanten dat wel tevreden is. Blijft over dat het objectief gezien niets uitmaakt, behalve dan de mogelijkheden. Enerzijds breedband van de kabel, en dat is er maar één in elke regio, anderzijds via de telefoonlijn, Kwalitatief net zo goed, maar minder snel. Bedenk daarbij dat supersnel niet eens voor iedereen belangrijk is.
In je overwegingen zal dan ook meespelen of je al tv hebt via de kabel en welk telefoonabonnement je hebt,
 
Ik ga niet overstappen, want ik heb het KPN forum gelezen ::)
Ik lees beide fora en nergens is het perfect, fora moet je niet zien als een representatieve informatiebton. KPN gebruikt overigens vergelijkbare aansluit handleidingen, dat zal wel iets moderns zijn.
 
Denk dus toch Ziggo maar over te slaan en KPN ofzo te kiezen.
Wat moet je daar nou mee. Eerste post en dan zoiets uitbraken. Lekker gefundamenteerd ook.

Zo ongeveer vanaf 2000 maak ik gebruik van de diensten van deze provider en zijn voorgangers (bArt, Chello, enz). Als je dan 20 jaar lang de services van een provider afneemt kan het zo voorkomen dat een service af en toe niet werkt en ook in die 20 jaar heeft de dienstverlening af en toe voor kromme tenen en hele boze momenten gezorgd.

Maar, ik kijk zo'n 20 jaar al heel fatsoenlijk TV. Heb kanalen genoeg, de kwaliteit is goed en de hardware is dusdanig dat je kan zeggen dat TV een behoorlijk goed gelukte service is geworden.

Telefoon ben ik mee gestopt. Landlijntjes (privé) zijn achterhaald.

Ook het internet is dik in orde. Controle over je internet verbinding is geen probleem. Ondanks dat dat niet gaat met mn connectbox blijft de mogelijkheid om de box in bridgemode te zetten wat me voldoende vrijheid geeft. In de laatste 20 jaar heb ik vrijwel geen storingen gehad of zijn die in ieder geval op 1 hand te tellen. Download en upload zijn meer dan voldoende. Torrents pompen doe ik al jaren niet meer en voor gestreamde media betaal je maar.

Ik wens de TS dus heel veel succes bij de KPN, wil hem hartelijk bedanken voor zo'n waardevolle 1e post en hoop dat die voldoende vitamine D slikt.
 
Ik ben in de markt om een nieuwe provider te kiezen, maar na de reakties hierboven te hebben gelezen, kom ik tot de ontdekking dat Ziggo sinds begin der tijden niets is veranderd (Lees: verbeterd). Ze zijn nog steeds laks wat betreft het aanpakken van problemen.
Ook hun aansluit (aanfluit) manual lijkt te zijn geschreven door kind.
Denk dus toch Ziggo maar over te slaan en KPN ofzo te kiezen.
Dat er niks verbeterd is lijkt me niet dat dit juist is.
Kan je vertellen dat ik over gestapt ben en dat alles netjes en snel is verlopen.
Internet en tv lopen prima..geen klachten.
Da,s mijn ervaring. Denk dat je het gewoon moet doen als Ziggo meer naar jouw wensen is.
 
Wat moet je daar nou mee. Eerste post en dan zoiets uitbraken. Lekker gefundamenteerd ook.
<knip>
wil hem hartelijk bedanken voor zo'n waardevolle 1e post en hoop dat die voldoende vitamine D slikt.
Dit is het topic 'lucht je hart' en daar mag je dus lekker je hart luchten 8)
 
Misschien ben ik wat kort door de bocht gegaan en is er wat mee uitleg nodig van mijn kant.
Ik was één van de eerste gebruikers in mijn regio van het toenmalig UPC (1997) en als beginnend bedrijf kun je natuurlijk kinderziektes verwachten. Dit heb ik toen ook geaccepteerd. Bij UPC (Chello) kwamen storingen voor, betalingen die dubbel werden ge-int of juist niet geïncasseerd werden, foutief verstuurde afsluitberichten, wat allemaal tot strubbelingen leidde. Ook de extreme abonnementsverhogingen waren soms wel slikken.
Ik ben in 2014 weggegaan nadat ik voor de zoveelste keer werd afgepoeierd door de helpdesk om een langdurig defect in de mediabox. Lag aan mijn kabels was het steevaste antwoord. Met de dreigement dat ik de monteur zelf zou moeten betalen is er na aandringen toch een monteur gekomen en deze was onder de indruk van mijn toch redelijk professionele bekabeling dat deze vrij vlot constateerde dat mijn box toch echt defecten vertoonde, maar deze niet mocht vervangen daar hiervoor geen vrijgave was verleent. Helpdesk gaf toch de schuld weer aan de bekabeling en mijn mijn box werd, door helpdesk, uitgelezen en deze was in orde.
Ook werd er in die periode bekend gemaakt dat men wederom de abonnementsprijs ging verhogen voor een betere service.
Iets met keelgat..??
Ben toen overgestapt naar KPN waar ik tot eind 2017 ben gebleven en toen overgestapt naar T-Mobile met een voordelig alles-in-een pakket voor vast en mobiel. Helaas in 2020 had ik problemen met vast internet en ben toen tot de ontdekking gekomen dat ook T-Mobile zeer bekwame helpdeskmedewerkers (satirisch bedoeld) in dienst hadden. Men verwisselde mobiele data van de smartphone, wifi en alles door elkaar, maar nooit iets over bedraad netwerk (modem/router) waar juist de problemen zaten. Uit onvrede met deze "hulp" ben ik direct overgestapt naar de eerste (kwam goed uit de testen, maar helaas niet..) de beste provider die ik tegen kwam. Mijn fout. Nadien fora's lezen waar men ook tot dezelfde conclusie kwam. (Sorry Ruben)

Inderdaad lees je op fora's meestal alleen maar negatieve berichten, maar ik ben wel van mening dat een goede provider deze op z'n minst leest en bij veelvuldig dezelfde klachten zich toch eens achter de oren krabt of hun service tekort schiet. Met miljoenen klanten en maar een paar duizend klachten valt het op zich best mee, maar neemt niet weg dat een klacht=ontevreden klant
Vind daarmee ook dat een helpdesk de krenten in de pap zijn en laat zien dat een bedrijf klanten als leden ziet en niet alleen als aanvulling op hun bankrekening. Hierdoor zie ik bepaalde terugkerende klachten als minpunt.

Ik ben mij nog steeds aan het beraden.
 
Maar wat is nu het belangrijkste voor jou?
Kijk je veel tv?
Wil je opnemen?
Ik denk dat Ziggo een goede keuze voor jou zou kunnen zijn..
Zou je bovenstaande vragen eens kunnen beantwoorden?
Bij voorbaat dank
 
Vind daarmee ook dat een helpdesk de krenten in de pap zijn en laat zien dat een bedrijf klanten als leden ziet en niet alleen als aanvulling op hun bankrekening. Hierdoor zie ik bepaalde terugkerende klachten als minpunt.
Ben jij ook lid van Shell, ING en Albert Heijn?
Of vind je het model van de ANWB zo mooi? Daar ben je inderdaad lid, maar wel van een 100% commerciële organisatie, uitgever van Neerlands grootste reclameblaadje voor Rijncruises, trapliften en unisex regenjacks.
Bedenk dat het overgrote deel van de klanten geen problemen heeft. Maar bedenk ook dat als je te hoge verwachtingen hebt, je overal je kop zult stoten!
 
Denk dat BartV zeker een punt heeft.
Ben ook benieuwd waar bij topic starter de prioriteiten liggen.
 
Hij wil wel maar heeft een duwtje in de rug nodig ... 3 miljoen Ziggo aansluitingen en een minpunt maken van bepaalde terugkerende klachten ( = 1 op de hoeveel ?)
 
Terug
Bovenaan