• Welkom op het onafhankelijke Ziggo forum. Een forum voor en door klanten van Ziggo.
    Registreer je gratis en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies!

Opnemen met de Mediabox XL

DirkLui

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 dec 2010
Berichten
618
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik heb sinds kort de Mediabox XL staan en deze werkt heel goed. Daar heb ik geen probleem mee. Omdat er nog programma's op mijn oude recorder (een Samsung) staan staat deze er naast. Wat mij opvalt is dat op de Samsung de kanalen in HD (vanaf kanaal 1) en SD (tussen 925 en 1) kan opnemen en op de Mediabox XL alleen in HD. Op zich geen probleem maar in SD nemen de opnames veel minder ruimte in beslag op de harde schijf dan in HD. Iedere opnamen van een uur met voor en na uitloop neemt al snel 2% van de ruimte in beslag en dan is je harde schijf echt heel snel vol. Ik kan nu wel meerdere kanalen opnemen maar eigenlijk heb je er niet zoveel aan op deze manier. Op mijn oude Samsung kan ik weliswaar minder kanalen opnemen maar wel heel veel opnames.
En ik weet dat met Replay TV je ook terug kan kijken maar wel met 3 grote nadelen. Op de commerciele zenders kun je niet doorspoelen en wordt je gedwongen om de laatste 5 minuten van het voorgaande programma kijken, sommige programma's zijn niet vrijgegeven en je kunt het maar een week terug kijken.
Waarom kun je op de Mediabox XL niet meer in SD kwaliteit opnemen om zo meer te kunnen opnemen?
 

CreativeS

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 jun 2011
Berichten
15.719
Ziggo
Geen Producten
Omdat men SD juist gaat uitfaseren, als er een HD-versie beschikbaar is... minder bandbreedte :)
Hmja, meer opslagruimte... maar SD? Nee, dank je.
 
Laatst bewerkt:
Topicstarter
Topicstarter
DirkLui

DirkLui

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 dec 2010
Berichten
618
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Omdat men SD juist gaat uitfaseren... minder bandbreedte :)
Hmja, meer opslagruimte... maar SD? Nee, dank je.
Vier losse opmerkingen waar ik niet echt veel wijzer van wordt, maar dat zal wel aan mij liggen. Op mijn Samsung werkt SD nog uitstekend. En de meeste programma's hoef ik echt niet in HD op te nemen. De inhoud is het meestal niet waard. En met een serie van 10 afleveringen van een uur ben je zo 20 tot 25% van de ruimte kwijt. Ik gebruik dan ook steeds heel veel nog steeds de Samsung om op te nemen.
En op mijn beide TV's kan ik ook gewoon nog SD kijken, dus waarom op de Mediabox XL niet was mijn vraag eigenlijk.
 

Pietlut

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jan 2017
Berichten
763
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Omdat men SD juist gaat uitfaseren, als er een HD-versie beschikbaar is... minder bandbreedte :)
Hmja, meer opslagruimte... maar SD? Nee, dank je.
Maar moet hij met zo,n box niet ook gewoon SD kunnen kiezen als hij dit wilt?
Er zijn nog veel betere oplossingen maar daar ga ik nu maar niet op in want het is met die Horizon box gewoon niet mogelijk dus heeft ook geen zin om daarop in te gaan.
Als hij bijv. RTL in SD op wilt nemen in dit geval moet dat toch kunnen? Ik bedoel als de SD streams beschikbaar zijn dan moet je die toch ook kunnen selecteren en daar dan iets van opnemen?
 
Topicstarter
Topicstarter
DirkLui

DirkLui

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 dec 2010
Berichten
618
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Niet alle hd zenders hebben meer een sd versie bij ziggo, alle hd zenders die in movie xl pakket zitten hebben dus geen sd versie meer.
Bijna alle zenders die ik opneem hebben een SD variant. Maar dat was ook niet mijn vraag. Mijn vraag blijft waarom kan ik met de Samsung / Humax recorders wel de SD variant opnemen en met de MediaBox XL niet.
Je moet op z'n tijd met de tijd meegaan. Het SD tijdperk loopt ten einde ;)
Met de Samsung en Humax records werkt het wel gewoon waarom met de MediaBox XL dan niet. Waar kan ik ergens bij Ziggo vinden dat het SD tijdperk ten einde loopt?
 

Franz

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 sep 2008
Berichten
1.783
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Zoals Creative al aangaf, het word uitgefaseerd.Wat je hebt, werkt zolang het werkt,
maar de nieuwe generatie niet meer ben ik bang
 
Topicstarter
Topicstarter
DirkLui

DirkLui

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 dec 2010
Berichten
618
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Zoals Creative al aangaf, het word uitgefaseerd.Wat je hebt, werkt zolang het werkt,
maar de nieuwe generatie niet meer ben ik bang
Als het wordt uitgefaseerd dan moet er ook een plan liggen om dit te doen. Ik neem aan dat dit plan bij je bekend is vanwege deze bewering. Waar kan ik dat vinden op site van Ziggo?
Ik kom misschien zeurderig over maar ik wil graag weten waarom dit gedaan wordt. Ze hadden ook gewoon een harde schijf van 1 TB in de Mediabox XL kunnen doen. Dat is ook een keuze.