• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Opnemen en tegelijk ander programma kijken met CI+ module


mmhmjanssen

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 okt 2011
Berichten
25
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
Ik heb een Samsung Smart TV die door Ziggo is gecertificeerd, de UE40H6240. Ik kijk hierop via een (extra) CI+ module die ik van Ziggo huur. Deze TV heeft 2 tuners (hebben moderne TV's meestal) want ik kan een programma van NPO1 opnemen en tegelijk kijken naar NPO2 bijvoorbeeld.

Maar als ik een programma op aan het nemen ben van een ongecodeerde zender NPO1 bijvoorbeeld dan kan ik niet tegelijkertijd kijken naar een gecodeerde zender (RTL4 bijvoorbeeld). Het omgekeerde kan ook niet: opnemen van RTL4 en tegelijk kijken naar NPO1.
Dat zou nog te verklaren zijn als je alleen tegelijkertijd zenders uit hetzelfde "blok" kan kijken en opnemen, wat ik ergens gelezen heb.

Maar het opnemen van RTL4 en tegelijkertijd kijken naar bijvoorbeeld RTL5 of SBS6 gaat ook niet!
Hebben meer mensen dit probleem en Is dit normaal? Zodra je maar wil kijken of opnemen van een gecodeerde zender, dan is het einde verhaal. Dat is dan alles wat je kan. Je kunt alleen nog maar tegelijkertijd naar dezelfde zender kijken. Niet erg handig, want waarom neem je anders op?
Mijn excuses als dit onderwerp al eens is aangekaart.
 

CreativeS

Product Tester
Lid geworden
1 jun 2011
Berichten
27.574
De zenders moeten dan op z’n minst in dezelfde transportstream zitten... (denk ik)
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
8.556
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Volgens mij heb je dan 2 CI+ kaarten nodig in je tv om het echt onafhankelijk van elkaar te laten werken.
 

Robert Koopman

Quality Member
Lid geworden
29 aug 2007
Berichten
18.536
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Met 2 van die kaarten heb je dit inderdaad niet.
Ik heb er 2 in mijn tv zitten maar de meeste tv’s ondersteunen dit niet.
Heel soms heb je tv’s die de module pas nodig hebben met kijken en niet voor opnemen.
Loewe zou dit kunnen maar bij mijn Loewe heb ik dat overigens niet kunnen vinden.
 

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.460
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
En twee zenders "in hetzelfde blok"? Bestaat dat begrip sowieso wel in dit verband? Volgens mij weet de kanalen-afstem-techniek als ik het zo mag noemen helemaal niet dat de NPO-zenders en die van RTL aparte blokken zijn. Ik denk dat je als je dit echt wilt, je niet ontkomt aan een aparte recorder.
 

youriy

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 jul 2012
Berichten
548
Gebied
fZiggo
De module is gekoppeld aan de tuner die gebruikt wordt om een programma op te nemen. Dus ook al neem je een ongecodeerd programma op, je kunt tegelijkertijd alleen kijken naar een ongecodeerde zender. Ergens op de Samsungsite of in een manual heb ik zo'n schema gezien waarin de mogelijkheden staan. Kan dat zo snel niet terug vinden.
 
Topicstarter
Topicstarter
M

mmhmjanssen

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 okt 2011
Berichten
25
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
Ik kan dit schema niet terugvinden in het manual van mijn TV. Ik heb ook even op het Samsung community forum gekeken of iemand hier een vraag over heeft gesteld. Daar alleen een melding dat je maar één gecodeerde zender kan bekijken of opnemen. Die beperking zie ik overigens ook op andere plekken en dat snap ik. CI+ versie 1.4 zou dit probleem op moeten lossen.
Maar in mijn geval bekijk ik maar één gecodeerde zender of neem ik maar van één gecodeerde zender op. Ik begrijp niet dat ik dan niet tegelijkertijd kan kijken naar een ongecodeerde zender of hiervan opnemen. En nogmaals, de TV moet 2 tuners hebben, anders kan ik niet tegelijkertijd kijken naar NPO1 en opnemen van NPO2.
 

youriy

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 jul 2012
Berichten
548
Gebied
fZiggo
Naar een niet gecodeerde zender zou je wel moeten kunnen kijken tijdens een opname.
 
Topicstarter
Topicstarter
M

mmhmjanssen

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 okt 2011
Berichten
25
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
Ja, dat zou wel moeten maar het werkt niet. Dat is nou juist het probleem.
 

youriy

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 jul 2012
Berichten
548
Gebied
fZiggo
Onder voorbehoud van of ik de juiste specs vind. Ik zie twee tuners in de zin van dvb-t en dvb-c tuner, dus niet 2x dvb-c.