• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je nu gratis om zelf berichten te kunnen plaatsen!

Humax iHDR-5400 Opname wordt consequent verstoord


Bernd

Forum Gebruiker
Lid geworden
13 apr 2009
Berichten
144
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Al mijn opnames vertonen het "gebroken beeld" symbool, alsof het antennesignaal te zwak is. Na ongeveer één uur wordt de opname inderdaad onderbroken door het ontbreken van het signaal (beeld wordt zwart), om daarna vrolijk weer prima op te nemen. Deze storing duurt een paar seconden.
Is dit een bekend fenomeen? Of is dit een "geintje" van Ziggo om opnemen op een Humax te ontmoedigen?
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
19.070
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Misschien is je signaal inderdaad aan de zwakke kant, of begint de Humax het te begeven.
Controller in ieder geval de hele coax bekabeling.
 

EdmondVS

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 sep 2016
Berichten
827
Gebied
fUPC
@Bernd, Bedoel je dat alleen opgenomen programma's zijn "gebroken" en als je live kijkt het allemaal okay is?
Wat betreft het signaal, dat kan je checken met de Humax. De signaalsterkte moet ergens tussen de 25 en 95% zitten en de bit rate error (BER) het liefst helemaal 0 (i.e. signaalkwaliteit = 100%).
 
Topicstarter
Topicstarter
Bernd

Bernd

Forum Gebruiker
Lid geworden
13 apr 2009
Berichten
144
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Humax is brand new: is net een paar maanden in gebruik
Live kijken is zonder onderbrekingen.
Signaalsterkte is 65%, BER = 0

Inderdaad zijn alleen opgenomen programma's met een korte onderbreking behept.

Ik heb first class coax-kabels in gebruik, DeLock Premium Coax. De splitter is ook top klasse. Ik heb daar niet op bezuinigd. De verbindingskabels zijn allemaal fabriekgemaakt, dus de coaxconnector en F-connector (voor aan de spitter) zijn fabrieksmatig aangebracht.
 

JanvdB

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 okt 2008
Berichten
528
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Bekend verschijnsel bij de Humax.
Als je een programma opneemt, zonder een andere zender te kijken, gaat het goed.
Als je een opname maakt en te gelijker tijd, een andere zender kijkt, dan heb je dat probleem.
Het probleem zit in tuner twee.
Bij alleen opnemen, wordt tuner 1 gebruikt en als je opneemt en een andere zender kijkt,
wordt voor de opname tuner 2 gebruikt.
Er is op dit forum jaren geleden al over geklaagd.
De opname staat er overigens gewoon op.
Alleen is er, ergens in de opname , een kleine onderbreking.
 
Topicstarter
Topicstarter
Bernd

Bernd

Forum Gebruiker
Lid geworden
13 apr 2009
Berichten
144
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Dank voor je reactie.
Ik kijk nooit rechtstreeks met deze Humax, dus alle opnames gebeuren "idle".
De meeste opnames vinden "alleen" plaats, dus niet twee opnames tegelijkertijd.
Dus als tuner 1 gebruikt wordt treedt dit probleem bij mij dus ook met deze tuner op.....

Het blijft vreemd maar als Humax dit nooit opgelost heeft zal het ook nooit meer opgelost worden, denk ik .... ;)
 

EdmondVS

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 sep 2016
Berichten
827
Gebied
fUPC
@JanvdB, Wat jij beschrijft heb ik nooit ervaren. Voor de zekerheid heb ik e.e.a. toch nog even uitgetest en wel op vier verschillende manieren*, maar in geen enkel geval last gehad van onderbrekingen.

* opname gestart en daarvoor begonnen met live kijken, opname gestart en daarna begonnen met live kijken en dan opnemen resp. kijken met zenders op zowel de zelfde frequentie, alsmede met zenders op verschillende frequenties.
 

JanvdB

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 okt 2008
Berichten
528
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik heb het met enige regelmaat.
Zoals ik al eerder schreef, het is een bekend probleem.
Misschien 2 jaar geleden, is er al melding van gemaakt , op dit forum.
Een technicus, had het zelf opgelost, door een extra aardedraadje te maken, aan tuner twee.
Hij had er zelfs een foto bijgeplaatst.
Ik vind het overigens , geen probleem, de opname staat er gewoon op.
Wel zie ik, als ik zo"n opname afspeel, ergens een kleine onderbreking, artefact.
 

EdmondVS

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 sep 2016
Berichten
827
Gebied
fUPC
@JanvdB, Ik heb de topics over dit probleem even doorgelezen en het schijnt een aardingsprobleem te zijn met tuner #2. Zoals je al zei, kan je dit oplossen met een draadje tussen tuner #1 en #2, of op de officiele manier d.m.v. een "metal gasket" Maar dit probleem doet zich alleen voor bij tuners van voor 2013 (zo heb ik begrepen), terwijl TS ook gedonder heeft met een nieuwe tuner. Dus is het zeer wel mogelijk dat zijn probleem een andere oorzaak heeft.

@Bernd, Kortom, ga met je tuner naar de buren of zo, en kijk of die daar wel goed werkt.
 

ber000000-6

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 apr 2008
Berichten
740
Gebied
fZiggo
Als je jouw serie nummer doorgeeft aan ziggo helpdesk van de humax. Kan deze je vertellen of je een gasket probleem hebt.

Anders kan ik het voor je checken.

Berrie