Ontzettend onbeschofte en onbehulpzame helpdesk medewerker


BartV

Product Tester
Lid geworden
11 okt 2012
Berichten
496
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
[...]
Nu krijg ik het gevoel dat ze gewoon wat draaiboeken doorlopen.
Alles gebeurt tegenwoordig aan de hand van scripts. Ik durf de stelling aan dat hier allerlei learning algoritmes aan gekoppeld zijn zodat over enige tijd de eerstelijns helpdesk/service afgehandeld kan worden door botjes:
Hallo, mijn naam is Liza. Waarmee kan ik u van dienst zijn?
 

Pietlut

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jan 2017
Berichten
541
Dat die man nog steeds onbeschoft en onbehulpzaam is (daar gaat deze draad over)?

Als je het over het probleem met de Next hebt, daar komt binnenkort een monteur voor. ;D

Voor dit akkefietje had ik al een flinke tijd de helpdesk niet gebeld, en nu in de afgelopen weken meerdere keren. En het lijkt alsof er iets is veranderd bij de helpdesk. Ik weet niet helemaal hoe ik het uit moet leggen, maar het is allemaal wat minder geworden. Wat me vroeger altijd opviel als je de helpdesk belde, was de vriendelijkheid waarmee je te woord werd gestaan. Het gesprek begon eigenlijk altijd hetzelfde. De helpdesk medewerker vroeg vriendelijk wat het probleem was, je legde het uit en je kreeg dan standaard als eerste te horen: "Allereerst, vervelend dat u deze problemen ondervindt en onze excuses hiervoor. Ik ga kijken of ik het voor u op kan lossen". Dat was standaard. Dat klonk allemaal heel vriendelijk en enthousiast.

Als ik nu bel, niets van dat alles. De medewerkers klinken allemaal (althans, de 4 die ik nu aan de lijn heb gehad) wat onzekerder, wat minder vriendelijk en het belangrijkste, lijken een stuk minder kennis van zaken te hebben. De medewerkers vroeger wisten allemaal waar ze het over hadden. Althans, dat gevoel gaven ze je. Nu krijg ik het gevoel dat ze gewoon wat draaiboeken doorlopen.
Graag zou ik eens weten hoe het nu zit met de helpdesk.
Zitten deze nu in India?
Zo heb ik ook eens gelezen dat er daar iets fout gaat in het systeem( bestelling,verandering van abo) en dat ze het systeem dan niet kunnen veranderen.
Voelt behoorlijk afstandelijk om het zo maar even te noemen als deze mensen in India zitten.
Gisteren ook bij de rijdende rechter ging Ziggo over tot automatische incasso. Toen moesten ze naar meester visser om dat recht te zetten want in het systeem viel niks te veranderen.
Het bekende systeem..als daar eenmaal iets fout gaat..f
Waar zitten deze medewerkers die TS zo onbeschoft te woord staan??
Die helpdeskmedewerker zou eigenlijk ter verantwoording geroepen moeten worden en als hij er geen zin in heeft waarom gaat ie daar dan nog zitten vraag je je af. Of stel dat hij het niet eens is met het beleid dat van hogerhand opgelegd wordt.
Maar het gegeven is dat deze persoon nooit ter verantwoording geroepen gaat worden..dat weet ie en daarom handelt deze ook op deze manier.
In feite in de anonimiteit je frustratie over wat dan ook op de klant botvieren. Lekker makkelijk gewoon omdat het kan en deze persoon nooit zelf de gevolgen van moet dragen.

Geloof me nou maar deze opname is er niet en gaat er ook nooit komen en deze medewerker wist dat vandaar ook zijn onbeschoft gedrag..in de anonimiteit. Daar zou ie juist op het werk uitgehaald moeten worden.
Laat hem dan nog maar een schelden..
 
Laatst bewerkt:

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.422
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Wat ik er van heb gehoord, een deel van de administratie. Bijvoorbeeld als je een abonnement afsluit, dan wordt dat in de backend door india verwerkt. Veel processen zijn niet geautomatiseerd en moeten handmatig worden ingevoerd. Als je duizenden mutaties per dag hebt .... uitbesteden.