omvormer zonnepanelen maakt geen verbinding met monitor.


Janp

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jan 2020
Berichten
1
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Goedemorgen, sinds enige tijd heb ik geen uitlezing meer op de Solaredge monitor portal. Diverse keren alles van spanning af en weer aangesloten: helpt 1 keer. Telkens meldt de omvormer zich 1 x in bij de portal en daarna niet weer. Op het display van de omvormer komt de melding:"DHCP failed". Na diverse uren zoekwerk op internet blijkt deze storing veel voor te komen bij de combinatie Ziggo-Solaredge. Volgens sommige berichten zou het probleem komen door het overgaan naar IPV6 ipv IPV4.
Zonnepanelen installatie ligt ruim een jaar op het dak en het werkte tot voor kort goed. Er is aan internet installatie thuis niets veranderd. Brakke verbinding lijkt me sterk omdat het PV systeem zich telkens na reset 1x inmeld en dan niet weer. Heb gisteravond met Ziggo gechat en gevraagd om mij terug te zetten op IPV4 en dat is volgens de medewerker ook gedaan. Na een reboot van zijn kant zou alles goed moeten werken, maar vanmorgen weer geen actie van de omvormer. Na reset heeft hij zich 1x gemeld.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.423
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Als je problemen hebt met DHCP kan je misschien beter met een vast IP adres, maar minstens met een gereserveerd IP adres werken.
Een vast IP adres stel je in op de omvormer, een gereserveerd IP adres op de modem/router.
 
Laatst bewerkt door een moderator: