• Welkom op het onafhankelijke Ziggo forum. Een forum voor en door klanten van Ziggo.
    Registreer je gratis en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies!

Omschakel Radio, van Analoog naar Digitaal gaat niet

Ondersteuning Humax

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 mei 2021
Berichten
54
Inmiddels al op Marktplaats gekeken en daar worden al (voor weinig) € 40,— Humax 5200c aangeboden.

Dag Rob Deijs,

inderdaad vind je nu de Humax 5200c al voor niet teveel geld. De 5400c zie je ook nog wel, maar voor deze PVR word veel meer geld gevraagd, terwijl deze technisch praktisch gelijk is aan de 5200c, op de grootte van de harde schijf na. Die laatste is echter minder lang geproduceerd en destijds vond men de nieuwprijs t.o.v. de 5200c eigenlijk te hoog. Maar beiden zijn niet meer in productie. De laatste 5200c modellen werden alleen nog als bundel verkocht met de TV+H3 Mediaspeler, welke inmiddels ook uit productie is.

Je kan wellicht nog wel een nieuwe 5200c vinden, ook zonder H3, maar de spoeling word dun. Daarom verwijs ik doorgaans naar Marktplaats. Natuurlijk moet je dan wel aandurven een gebruikt exemplaar aan te schaffen. Woon je in fZiggo gebied, zou je eventueel een CI module kunnen huren waarvan je de smartcard in de Humax gaat gebruiken. De NAgravision smartcard die Ziggo in het fUPC gebied uitgeeft kan niet in de Humax worden gebruikt. Deze werkt alleen met het IRdeto signaal (wel aanwezig in fUPC gebied) maar daar geeft men geen IRdeto smartcards uit.

Bij het overschakelen van analoog naar digitaal vond men het vaak jammer de DVD recorder te moeten missen, al is deze ook dan nog te gebruiken, zij het in combinatie met een decoder, maar een 5200c kan dan ook een uitkomst zijn. En veel mensen hebben deze dan ook op mijn advies aangeschaft. Ook in fUPC gebied kan men deze gebruiken, zij het alleen voor de vrije zenders, maar als men van het analoge signaal af komt, dus ook analoog Tv keek, is dit al een verbetering en hoeft men t.o.v. dat signaal niets te missen. En als men wil kan men de opnames dan nog overzetten op DVD via hun DVD recorder, of kan de Humax worden opgenomen in het netwerk. Een externe schijf eraan koppelen, om opnames vanaf de interne harde schijf te verplaatsen naar de externe, is dan ook mogelijk. Direct opnemen op een externe harde schijf kan echter niet met de 5200c, de 5400c en de oudere 5050c.
 

Ondersteuning Humax

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 mei 2021
Berichten
54
Ook een manier om van de oude voorraad af te komen.

Zo zou je het kunnen zien. Maar veel mensen zijn best tevreden over hun Humax. Natuurlijk zien we ook issues langskomen, maar vaak zijn deze vrij goed door jezelf op te lossen. Als begrijpen we dat dit niet voor iedereen even eenvoudig is. Maar daarvoor is er hulp via diverse wegen. En als je genoeg hebt aan de functies welke een 5200c biedt, kun je daar vaak nog jarenlang mee toe. Zelfs de 5300c loopt nog steeds, en deze is een stuk kariger uitgevoerd. En de 5500c/5550c is ook nog een model waar nog vraag naar is.
 

Butanez

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 sep 2012
Berichten
150
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Rob mooi dat het werkt. Je bent gewoon slachtoffer (zoals velen) van hand-shake problemen. Helaas hebben die de neiging terug te keren. Vele Harmony gebruikers hebben de ervaring dat de volgorde waarin de apparaten worden ingeschakeld ook van onverklaarbare invloed kan zijn. Laten we hopen dat je voorlopig uit de problemen bent.
 

Ondersteuning Humax

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 mei 2021
Berichten
54
Dag Butanez,

een handshake probleem komt alleen voor bij HDMI. Rob heeft de Humax via de optische uitgang aangesloten op de Bose set. Een HDMI probleem, of handshake issue kan hier dus niet spelen.
 
Topicstarter
Topicstarter
R

Rob Deijs

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 apr 2021
Berichten
27
Wat ik gewoon heel erg jammer vind in deze situatie, is dat Ziggo zich er makkelijk vanaf doet en dat ze het probleem bij de klant/gebruiker legt. Komt me bekend voor naar anderen wijzen.
Ik heb er niet om gevraagd/ verzonnen om te stoppen met de analoge signalen uit te zenden.
Als er dan een probleem ontstaat neem dan de verantwoording en je verwacht eigenlijk een betere technische ondersteuning van Ziggo of weten ze het zelf niet?
Als Ziggo het ook niet meer weet, is ook niet erg maar zeg het dan en kom niet met allerlei kul oplossingen, dat levert frustratie en ergernis op of stuur een monteur langs als zo’n probleem toch maar weinig voorkomt.
 

Ondersteuning Humax

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 mei 2021
Berichten
54
Dag Rob,

ik ben met je eens dat Ziggo er zich niet te makkelijk af moet maken. Maar dat het analoge signaal een keer verdwijnt is natuurlijk niet zo gek. Zeker niet als je beseft dat alles tegenwoordig in sneltreinvaart verandert. Vanuit dat licht bezien is het zelfs nog zo dat het analoge signaal erg lang stand heeft gehouden. En een monteur is niet altijd gratis, en doorgaans kun je via Internet wel aan hulp komen. Wil je dat van Ziggo dan is mijn ervaring dat je dit het best via de chat kan regelen. Maar het valt mij wel op dat men vooral de laatste tijd al snel naar een Next of XL grijpt als er ook maar iets is met de Humax.