Npo 1,2 en 3 wachttijd beeld ontvangst


Ria

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mei 2008
Berichten
35
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Soort van verslag, maar toch een vreemd probleem.

Vanaf 3 juli 2020 heb ik na aanzetten Humax IRHD-5300C alleen een error melding E48-32 die ook nog verspringt naar E37-32 op kanaal npo1,2 en 3. Deze meldingen duren minuten lang, meer dan 15 minuten of langer.
Dus geen ontvangst van de npo zenders op kanaal 1,2 en 3.

Op kanaal 925, 926,927 kan ik wel deze npo zenders ontvangen.

De tips betreffend de error melding E48-32 hier op het forum en via zoeken geprobeerd. Niets hielp.
De kanalen 1,2 en 3 bleven in error stand.

Via de instelling zender zoeken de symboolwaarde van auto naar 6875 gezet, weer zenders laten zoeken.
Was mij niet eerder opgevallen, bij auto kreeg ik 215 zenders, bij 6875 krijg ik 69 zenders.
Is dat nieuw? Tijdelijk foutje?

Ik heb een basis TV pakket, maar ik zag ook de zenders uit de andere pakketten in de zenderlijst staan, zonder beeld natuurlijk.
Totaal aantal zenders via de knop list, zie ik via auto zoeken 998 zenders.

Als ik naar zenders laat zoeken via symboolwaarde 6875 zie ik 215 TV zenders.
Voor mij geen probleem, maar waarom kan ik opeens npo1,2,3 niet meer via kanaal 1,2 en 3 ontvangen?

Vandaag 4 juli 2020 weer een poging gedaan, symbool waarde weer op auto, weer dezelfde error op npo 1,2 en 3.
Weer zenders zoeken via 6875, nu wel weer gewoon beeld npo op kanaal 1,2 en 3.

Wat is er aan de hand? Zijn ze aan het werk? Frequenties storingen?
Wordt er van ziggo verwacht dat je met een dergelijk probleem het zelf oplost?

De Humax is geplaatst door ziggo.
Symboolwaarde stond op auto, nu op 6875
TV pakket basis.
Geen persoonlijke aanpassingen gedaan van kabels, apparaten etc.

Graag jullie idee wat het probleem kan zijn.
 
Laatst bewerkt:

tichel

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 mrt 2010
Berichten
1.381
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Kan het zijn dat analoge tv is afgeschakeld?

Meestal worden enkele weken later de frequenties aangepast.
Wat is nu de frequentie van kanaal 1. NPO 1 HD
Toetsen OK + i

Instelgegevens DVB-c oud ziggo
Frequentie 474.00
Netwerk-ID 05555
Symbol rate 6875
Modulatie 64 QAM
 
Topicstarter
Topicstarter
Ria

Ria

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mei 2008
Berichten
35
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Dank voor jouw reactie en handige tip van ok+ i .
Npo 1, kabel, 202.00 MHz, SR 6900, 256Q

Frequenties 474
Netwerk id 5555
Symbol rate 6875
Modulatie staat er hier niet bij.

Nadat ik 2 dagen diverse tips had opgevolgd geen resultaat, door zenders zoeken niet op auto symbol rate maar op 6875
lukte het eindelijk npo weer op 1,2 en 3 te kijken. Deze TV is direct op de Humax aangesloten.

Wij hadden nog 1 TV via analoog, die is bijna een jaar geleden op digitaal gezet.

Zover ik kan bedenken zijn er een paar dagen werkzaamheden geweest m.b.t. frequenties, is dat zo?
Dan was een berichtje handig geweest.
 
Laatst bewerkt:

Henk1967

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 jun 2020
Berichten
20
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Mooi dat het nu weer werkt. Volgens Ziggo moet in dit soort gevallen de Humax een aantal minuten op kanaal 800 gezet worden.
Mocht dat niet helpen dan de Humax terugzetten op fabrieksinstellingen, en opnieuw instellen. Let hier wel op dat u in het laatste scherm de beeld resolutie op origineel zet. Om een of andere vage reden komt een Humax na het opnieuw instellen op 720P uit.
 
Topicstarter
Topicstarter
Ria

Ria

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mei 2008
Berichten
35
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Dat ga ik proberen want...

Helaas, ik zet de Humax 5300C vanmorgen aan en weer de E48-32, E37-32 error.
Geen beeld op kanaal 1,2 ,3 en niet op 925,926 en 927. Geen NPO zenders dus.

Kanaal 1,2 en 3 duurt lang, na 10 minuten nog geen beeld. Via 925 na enkele minuten eindelijk beeld.

Wat is er toch aan de hand?
 
Topicstarter
Topicstarter
Ria

Ria

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mei 2008
Berichten
35
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Terug naar fabrieksinstellingen had ik al gedaan, ga het weer doen en stappen doorlopen. Ik ben benieuwd...
 
Topicstarter
Topicstarter
Ria

Ria

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mei 2008
Berichten
35
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Nog geen effect, Humax naar fabrieksinstellingen, toch zenders zoeken weer op 6875, ook auto. Het lukt niet.

De ontvangst via de Humax heeft het +- een jaar goed gedaan op enkele flitsten van de E48-32 error na.

Vanaf 2 op 3 juli geen NPO zenders als ik de Humax aanzet, het is lang wachten via kanaal 1,2 en 3 ook via 925,926 en 927.

Ik heb de Humax een half uur uitgezet, geen NPO zenders, terug naar fabrieksinstellingen, tips ook gedaan. Nog steeds de E48-32 error op kanaal 1,2 en 3 en op 925,926 en 927 duurt het minuten lang voor er beeld is.

Ik weet niet waarom?
 
Topicstarter
Topicstarter
Ria

Ria

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mei 2008
Berichten
35
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Overzicht via de i toets op de afstandsbediening van de Humax.
kanaal-1.jpg kanaal 1, npo 1

kanaal-2.jpg kanaal 2, npo 2

kanaal-2a.jpg kanaal 2, npo 2

kanaal-6.jpg kanaal 6, sbs 6

kanaal-14.jpg kanaal 14, ziggo sport

kanaal-925-1.jpg kanaal 925, npo 1

kanaal-926-2.jpg kanaal 926, npo 2


Dat zijn nog al wat verschillen via de i knop.
 
Topicstarter
Topicstarter
Ria

Ria

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mei 2008
Berichten
35
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
IMG_20200705_121750-01.jpeg
IMG_20200705_121750-01.jpeg via Humax, menu, systeem
 

Tv-Kijker

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 jun 2009
Berichten
2.134
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Al eens de kabels als coax kabel eruit gehaald en opnieuw erin gedaan om te proberen of dit helpt. Doe dit wel op de Humax en aan het andere einde zodat zeker is dat die goed zit