NordVPN

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ziggo kan niet zien wat er in de versleutelde vpn verbinding wordt benaderd. maar disney zal heus wel weten welke ip adressen bij nordvpn horen, en die blokken.
 
ziggo kan niet zien wat er in de versleutelde vpn verbinding wordt benaderd.

Ik ben niet zo thuis in alles wat Ziggo aanbied en nam, blijkbaar onterecht, aan dat dit een kanaal binnen het Ziggo pakket was en ze het als verstrekker zagen. :embarrassed:

maar disney zal heus wel weten welke ip adressen bij nordvpn horen, en die blokken.
Dat weer niet, want als er vanuit 4G met NordVPN gewerkt wordt, is er blijkbaar geen blokkade. Disney zou steeds hetzelfde NordVPN IP moeten zien.

Tenzij Disney bij een telefoon ook toesteninfo doorkrijgt en ziet dat het een Nederlands toestel is, of een bekend toestel, en daarom niet blokkeert.
 
Laatst bewerkt:
Dit al geprobeerd?:
Probeer eens 'CyberSec' uit te zetten bij de instellingen.
Zelfde kun je proberen met 'Obfuscated Servers', deze staat bij Advanced. Probeer die eens aan of uit te zetten.
Of heb je die instellingen niet in de router. Zit namelijk wel in de Windows app.
 
@CreativeS
Ik gebruik de VPN niet om geo-locaties te omzeilen, torents of andere geen daglicht verdragende dingen te doen.
Als “men” graag wilt weten wat ik op het internet uitspook, zullen ze daar maar een beetje meer effort in moeten stoppen.
Met VPN is het mijn bedoeling om niet alle deuren maar klakkeloos open te zetten.

@Briolet
Ik gebruik een NL IP-adres om juist dit soort dingen voor te zijn. NordVPN heb ik geïnstalleerd op mijn huis router en die ben ik eerlijk gezegd niet van plan om op reis binnen de EU mee te nemen

Gebruik ik nu mijn mobiel op 4G van KPN dan kan ik wel van alles op de Ziggo homepage openen.
b.v. Producten > Alles-in-1, etc.

@René
De betreffende instelling zijn niet aanwezig in de router, wel in de app, maar hebben geen invloed op de werking omdat als ik de app gebruik er geen problemen zijn.

Het probleem doet zich alleen voor als NordVPN icm de router gebruikt word en eigenlijk alleen als ik de Ziggo site bezoek… terwijl ik Ziggo abonnee ben… en dat maakt het helemaal zo wazig.

Vanavond ga ik de router rebooten en zie dan weer verder.

To be continued…
 
Om vervolgens in de auto of op de fiets te stappen en daar door alle camera's gevolgd te worden... anyway... succes met deze missie!

PS Ik download de torrents in het volle daglicht...
 
Jep, big brother is watching us, dus ik download de torrents ook in het volle daglicht ;)
 
  • Leuk
Waarderingen: Sjah
Ik denk dat NordVPN op een blocklist staat bij de diverse diensten. Dat gebeurd snel als hackers via datzelfde IP adres werken. Dat verklaart echter niet dat het via de telefoon wel werkt. Weet je zeker dat je via beide methoden met het zelfde IP adres het internet op gaat?

Zelf ben ik ook niet happig op mensen die mijn server anoniem proberen te benaderen. Ik upload periodiek een lijst met bekende IP adresen van VPN en tor exit nodes in mijn blocklist. Ik heb geen zin om te wachten totdat ze echt met hacking beginnen.
 
Oorzaak gevonden en deels opgelost…

De oorzaak is dat je kunt kiezen uit meer dan 200 NL servers, die niet allemaal hetzelfde blijken te werken. Ik had nu toevallig net de verkeerde geselecteerd. Nadat ik bij toeval een goedwerkende had gevonden kon ik weer alle pagina’s ophalen en lezen.
Dit probleem is opgelost.

Mail gestuurd naar NordVPN en gevraagd of zei bekend waren met het feit dat Disney+ niet via NordVPN bekeken kan worden.
Antwoord: “Wij zijn op de hoogte en werken aan een oplossing. ETA onbekend.”

Dit draadje mag van mij gesloten worden.
 
De oorzaak is dat je kunt kiezen uit meer dan 200 NL servers, die niet allemaal hetzelfde blijken te werken.…

Waarschijnlijk heeft NordVPN niet eens eigen servers, maar besteed dit uit aan externe partijen. (Zie b.v. deze post op security.nl waaruit blijkt dat ze in elk geval een deel uitbesteden). Die 200 zullen vast niet bij één bedrijf zitten. En als hackers via deze dienst werken, gaat niet heel NordVPN in de banlijst, maar alleen het IP vanaf waar de hack uitgeoefend is.
 
Uiteindelijk is mijn avontuur met NordVPN op niets uitgelopen door de te vele problemen die ik ondervindt.
Ik heb mijn abo opgezegt en om een Refund verzocht. Het geld wordt teruggestort.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan