Nieuwe router met SolarEdge


Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.397
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Het is technisch mogelijk om een omvormer bedraad aan te sluiten, maar de praktijk is geheel anders. Ik ken om mij heen alleen maar aansluitingen via Wifi.
Dat zal aan het merk omvormer liggen. Die van mij heeft niet eens Wifi. Ik heb er gewoon een kabeltje ingeprikt en klaar was ik. Op de omvormer is niets in te stellen qua netwerk. Ik kan er ook niet op inloggen, het uitlezen moet ik bij de fabrikant van de omvormer doen.

Gewoon plug&play. Een gebruikersvriendelijke omvormer staat gewoon op DHCP en heeft verder geen configuratie nodig. Moet dat wel en staat dit niet in een handleiding beschreven, dan vind ik zelf dat de verkoper er elke keer maar voor moet opdraven.
 
Topicstarter
Topicstarter
J

JanW34

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 jul 2020
Berichten
15
Heb je meer geluk.

dat klopt wel
 

Beetle

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 aug 2010
Berichten
152
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Kan het niet zijn dat het IPv6 ligt, want dat heeft de concectbox.
Weet wel dat familie van mij daar veel problemen mee had, toen door Ziggo uitgezet en alles werkte weer. Weet niet of ziggo dit nog doet, het uitschakelen van IPv6. Maar dat zou het kunnen zijn misschien
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
2.428
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Laat je modem in de bridge modus zetten en je krijgt weer ipv4
zet het weer aan en je modem werkt op ipv4. Je kan het ook via @Webcare Ziggo vragen om dit te doen.
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
795
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
In bridge heeft hij toch geen wifi? Hij heeft geen router erachter dacht ik. Modem naar ipv4 (kan volgens mij ook zonder bridge mode) is wel een goed advies.
 
Laatst bewerkt:

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
2.428
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Misschien wifi niet aanstaan maar de optie is er wel. Next wordt altijd geleverd met een los modem.
Bij mij werkte deze wijze wel. Al kan ik geen bridge mode gebruiken dan heb ik geen internet meer op geen van de 4 poorten.
 
Topicstarter
Topicstarter
J

JanW34

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 jul 2020
Berichten
15
De omvormer is via wifi op mijn netwerk aangesloten. Snap alleen niet waarom er over nexbox wordt gerept waar het om connexbox gaat.
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
2.428
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dat komt omdat Dynabite ervan uit ging dat je geen wifi hebt. En ik zag in je startpost dat je een Next box hebt en die wordt alleen met een los modem geleverd en in principe heeft elk modem wel wifi. Of deze aan of uit staat is aan de gebruiker.
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
795
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Laat je modem in de bridge modus zetten
Jij adviseerde hem zijn modem in bridge te laten zetten. Volgens mij heb je geen wifi in bridge mode. Althans, niet zonder er zelf een router (die Jan niet heeft) achter te zetten.
 
Laatst bewerkt:

freeewillie

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jan 2006
Berichten
2.692
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC