• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je nu gratis om zelf berichten te kunnen plaatsen!

nieuwe modem verwisselen ivm upc telefonie.......


M

Martinoo

Om 12 uur komen die gasten van upc langs om de digitale telefonie aan te sluiten, en dus het thompson modem vervangen voor dat andere modem.

Ik heb hier thuis 4 computers en een laptop draaien op mn router.

mijn vraag is nu dus ook is het nu wel? of niet toegestaan om er een router tussen te hangen en internet delen ?
want ik heb geen zin om mn router er tussen vandaan te halen voor die paar tellen dat meneer de monteur hier is!

en wat gaan ze precies doen? moeten ze nog op de computer zijn ?

alvast bedankt!
 
Topicstarter
Topicstarter
B

Big

Delen van een internetverbinding is een jaar geleden toegestaan door UPC. Laat de situatie lekker zoals die is.
 

jv

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 aug 2003
Berichten
56
Het is toegestaan om meedere PC's te koppelen op een internet aansluiting bij chello. Alleen een server draaien mag pas bij chello plus.

Met andere woorden je router mag gewoon blijven zitten.

Zie bericht van coax.nl
11 Mei '04 11 mei 2004 11:30 Vanaf heden is het toegestaan om op de chello producten een thuisnetwerk aan te sluiten. Voorheen was dit formeel alleen toegestaan bij het chello plus product. Maar nu mag op ieder chello product een thuisnetwerk worden aangesloten. Een thuisnetwerk voor chello kan op verschillende manieren aangelegd worden. Het meest eenvoudige is om gebruik te maken van een router. Een goed werkende router (inclusief handleiding) is verkrijgbaar bij iedere goede computerzaak. De UPC helpdesk levert geen ondersteuning voor uw router. Bericht is te lezen in news.chello.nl.announce
Succes.
 

Drolletje

Forum Gebruiker
Lid geworden
11 okt 2004
Berichten
472
valstar zei:
Het is toegestaan om meedere PC's te koppelen op een internet aansluiting bij chello. Alleen een server draaien mag pas bij chello plus.

Met andere woorden je router mag gewoon blijven zitten.

Zie bericht van coax.nl
Succes.
en een server dan die geen connectie heeft met internet ;)
 

Drolletje

Forum Gebruiker
Lid geworden
11 okt 2004
Berichten
472
het lijkt me trouwens wel handig om toch de router ertussenuit te halen, en dan nadien het mac-adres klonen. als je nu het adres van de router registreerd in je modem, en er gaat eens iets mis met je router, dan kom je weer moeilijk internet op. als je je computer mac registreerd, kan je ten alle tijden op internet, ook zonder router.
 

magneet

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 dec 2004
Berichten
119
wat heeft je internet modem met dan van telefonie te maken ? Zijn echt 2 verschillende modems hoor
 
Topicstarter
Topicstarter
B

Big

magneet zei:
wat heeft je internet modem met dan van telefonie te maken ? Zijn echt 2 verschillende modems hoor
Als je digiatle telefonie krijgt word je internet modem ook omgeruild. Het modem van digitale telefonie is ook geschikt voor internet. Dus 2 modems in , alleen maar makelijk toch :).
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
8.674
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
De monteur zal alleen het nieuwe modem werkend achter laten. Dit modem is geschikt voor zowel telefonie als internet.
Je zal zelf de boel moeten instellen op je PC.

Wat Drolletje zegt.. de router er tussen uit halen om alles in te stellen.

ps: Laat even weten of het echt gelukt is vandaag. Ik kreeg namelijk te horen dat de Arris modems helemaal op waren, en voorlopig niet leverbaar.
 
Topicstarter
Topicstarter
M

manuelenangelique

magneet zei:
wat heeft je internet modem met dan van telefonie te maken ? Zijn echt 2 verschillende modems hoor
Niet met digitale telefonie (voice over IP), dat is 1 modem met 1 ethernetpoort en 2 telefoon-aansluitingen. :o
 
Topicstarter
Topicstarter
U

Ukkie

René [Mr. Jinx] zei:
De monteur zal alleen het nieuwe modem werkend achter laten. Dit modem is geschikt voor zowel telefonie als internet.
Je zal zelf de boel moeten instellen op je PC.

Wat Drolletje zegt.. de router er tussen uit halen om alles in te stellen.

ps: Laat even weten of het echt gelukt is vandaag. Ik kreeg namelijk te horen dat de Arris modems helemaal op waren, en voorlopig niet leverbaar.
Die opmerking hoor ik steeds, maar voorlopig hebben we nog steeds modems. Er komt ook een nieuw type modem aan voor VoIP. Maar die komt pas per half maart. Dit om de problemen met de levering van de Arris te verhelpen.