• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Humax iHDR-5400 Nieuwe harddisk plaatsen in Humax IRHD5400c


Topicstarter
Topicstarter
Mistral

Mistral

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 feb 2012
Berichten
50
Hier boven de schijf die er nu in zit, ik snap alleen die 7.19 TiB niet, want er zit maar standaard 1 TB schijf in. En als ik die 2 TB schijf er in doe en de eerste partitie 8.03 GiB maakt blijft er nog maar 1.2 TB over, dus hoe kan je een 1 TB schijf formateren met 7.19 TiB ???, en dan nog iets, het bestandssysteem is onbekend.

Er zal toch wel iemand in dit forum zitten die weet hoe je een 2TB schijf moet formateren om te kunnen gebruiken in een Humax 5400c
 
Topicstarter
Topicstarter
Mistral

Mistral

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 feb 2012
Berichten
50
@blackjack

ga ik doen, maar niet vandaag meer, ben de hele dag al bezig geweest met uitzoeken, formateren, proberen enz. enz., ben het ff zat
 

Prof

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 mrt 2008
Berichten
142
Gebied
fZiggo
Een paar maanden geleden heb ik ook een 2 TB schijf in mn Humax 5400 ingebouwd en heb succesvol de volgende info gebruikt die ergens in die 989 reacties verspreid stond:

Partitie 1: 1 GB (ext3, primair)
Partitie 2: 1.34 TB (ext3, primair, hier komen de opnames op en wordt dus groter als je een 2 TB schijf inbouwd)
Partitie 3: 25 GB (ext3, primair)

/dev/sdc1 - 1 GB (ietsje meer om precies te zijn)
/dev/sdc3 - 10 GB
/dev/sdc2 - 454 GB

Eerst partitie 1 aanmaken, dan partitie 2 met een voorloop van 10240 MiB lege ruimte, en dan partitie 3 in die 10240 MiB lege ruimte.

· Koop een 1 of 2TB schijf, Western Digital heeft AV schijven in de EURS serie (3Gb SATA) en de EURX serie (6Gb SATA).
· Krijg je een 6Gb schijf, vraag dan om een jumper op de schijf om hem op 3Gb te zetten.
· Download en brandt (op CD!) het nieuwste Gparted Life iso bestand.
· Sluit de nieuwe schijf aan op je PC/Laptop, intern, via eSATA of USB.
· Boot de PC van de Gparted Life CD.
· Gebruik eventueel niet de standaard Gparted opstart, maar de aangepaste versie die gebruik maakt van standaard VGA aansturing. Dat voorkomt zwarte schermen als de videokaart niet goed herkend wordt.
· Zoek in het Gparted scherm rechts boven in naar de juiste schijf.
· Label de schijf met MS-Dos labeling.
· Maak de eerste ext3 partitie van 1GiB aan, en kies een voorloop van 1MiB.
· Maak de tweede ext3 partitie aan met een voorloop van 10240 MiB (10GiB) tot aan het einde van de schijf.
· Maak de derde ext3 partitie aan die dan de overgebleven 10GiB beslaat. Je hebt nu dezelfde ietwat vreemde partitie volgorde als bij mij ook op de originele schijf te zien is (1 - 3 - 2)
· Klik op apply en wacht een paar minuten.
· De schijf is nu klaar en kan ingebouwd worden.
· Zoek nu in het instellingen menu van de 5200 naar schijf formatteren, en voer dat uit. De opslag partitie krijgt nu een volume naam (hmx_int_stor) en wordt voorzien van een mappen structuur.
· Nu is de schijf bruikbaar.


Dit is dus het resultaat volgens de Humax methode:
partitie 1
Size 1.01GiB
First sector 63
Last sector 2120579
Total sectors 2120517

partitie 3
size 10GiB
first sector 2120580
last sector 23101469
total sectors 20980890

partitie 2
size 454.74GB
first sector 23101470
last sector 976768064
total sectors 953666595

Unallocated
size 2.49MiB
first sector 976768065
last sector 976773167
total sectors 5103

Volgens mijn methode is dit het resultaat:
partitie 1
size 1GiB
first sector 2048
last sector 2099199
total sectors 2097152

partitie 3
size 10GiB
first sector 2099200
last sector 23070719
total sectors 20971520

partitie 2
size 454.76GiB
first sector 23070720
last sector 976773167
total sectors 953702448

Je ziet, er is nauwelijks een verschil. Alleen de block nummers verschillen een beetje.
 
Topicstarter
Topicstarter
Mistral

Mistral

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 feb 2012
Berichten
50
Prof thnx, ik ga het proberen :)
 

TheGrouch

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 aug 2008
Berichten
5.575
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
Ff muggenziften 8)

Zoek nu in het instellingen menu van de 5200 naar schijf formatteren, en voer dat uit.
In dit geval is het beter om in het menu van de 5400 te zoeken :P

Maar verder een mooie en duidelijke uitleg
 

Prof

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 mrt 2008
Berichten
142
Gebied
fZiggo
@TheGrouch Uiteraard heb je gelijk. Zoals gezegd heb ik alle deze zaken gecopy/paste uit het 989 berichten tellende Humax 5200 topic. Dus vandaar dat het er zo staat. Ook de grote van partitie 2 (/dev/sdc2) is steeds anders, afhankelijk welke maat schijf je inbouwt. Eigenlijk geld hier: de rest van de vrije ruimte van de schijf.

Een Humax 5400 en 5200 zijn verder vrijwel identiek; op de ingebouwde schijf en het frontje na. Als je een 5400 open schroeft (om de schijf dus te vervangen bijvoorbeeld), zie je ook de tekst 5200 op de printplaat staan.
 
Topicstarter
Topicstarter
Mistral

Mistral

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 feb 2012
Berichten
50
Prof,
ik had hem al zo als onderstaand gemaakt en die werkt dus niet, moet het dus echt 1GB 10GB 1,81GB worden ?

upload_2018-5-27_13-59-55.png