• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je nu gratis om zelf berichten te kunnen plaatsen!

Humax iHDR-5400 Nieuwe harddisk plaatsen in Humax IRHD5400c


Mistral

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 feb 2012
Berichten
50
Hallo,

mijn harde schijf in de Humax is kapot en ik wel er nu een nieuwe (Samsung HD103UJ van 1000GB) inzetten, mijn vraag is natuurlijk, hoe moet ik die schijf formateren want er zo inzetten zal niet lukken lijkt mij ?

bvd

E l s j e
 

Robert Koopman

Quality Member
Lid geworden
29 aug 2007
Berichten
18.560
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Volgens mij moet je de schijf er juist wel zo inzetten.
En dan de box de schijf laten formatteren.
Heb overigens niet zo’n box maar met een oude HD-recorder ging dat wel zo.
Proberen kan altijd.
 
Topicstarter
Topicstarter
Mistral

Mistral

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 feb 2012
Berichten
50
Robert,
maar dan is het een ntfs geformateerde schijf en ik dacht dat de Humax op Linux draaide, dus hij zal die schijf niet herkennen. Het wordt trouwens een andere schijf die ik ga gebruiken nl een Samsung HD204UI 2TB. Ik ben ook aan het zoeken op verschillende fora en kwam tegen dat ik deze als ext3 moet formateren met 3 primaire partities nl:

Partitie 1: 1 GB (ext3, primair)
Partitie 2: 1.34 TB (ext3, primair, hier komen de opnames op en wordt dus groter als je een 2 TB schijf inbouwd)
Partitie 3: 25 GB (ext3, primair)

Heeft iemand misschien ervaring met bovengenoemde indeling van de harde schijf.

bvd
E l s j e
 

Robert Koopman

Quality Member
Lid geworden
29 aug 2007
Berichten
18.560
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dan gooi je toch eerst alle partities eraf?
Deze box kan vast een schijf zelf in het juiste formaat formatteren.
 

OnlineGamer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 jan 2017
Berichten
597
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Een nieuwe HDD, is toch pas NTFS als je daarzelf NTFS van maakt
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
19.099
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik ken de media box niet maar weet bijna zeker dat er in het menu een optie is om de harddisk te formateren.
In dat geval gewoon een andere HD erin zetten en wanneer de box niet zelf aangeeft dat de HDD geformatteerd moet worden dan die optie in het menu kiezen.
 
Topicstarter
Topicstarter
Mistral

Mistral

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 feb 2012
Berichten
50
OK,
Ik ga beide proberen, allemaal bedankt voor het meedenken.
gr.
E l s j e
 
Topicstarter
Topicstarter
Mistral

Mistral

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 feb 2012
Berichten
50
Robert,
dat heeft niet gewerkt, hij komt dat in een soort loop. Elke keer weer opnieuw de vraag, opnieuw formateren dan doe ik ok, dan restart hij en komt terug met dezelfde vraag.