• Welkom op het onafhankelijke Ziggo forum. Een forum voor en door klanten van Ziggo.
    Registreer je gratis en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies!

Niet gelukt om een verbinding te maken met je modem


J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.737
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Klopt heb ik ook maar het ging om het IP adres.
Wat bedoel je met dat "maar", wat hier staat is toch het ip-adres? Duidelijk is dat dit adres kan verschillen in fUPC, fZiggo of mogelijk per type modem. En wat betreft de nadrukkelijke vermelding bridge-mode, het adres verandert niet als je omschakelt naar routermode of naar bridge-mode.

De topicstart is 4 jaar geleden, daar nog op reageren is m.i. zinloos. Over de latere reacties "heb ik ook", tja de mogelijke oorzaken zijn hier inmiddels wel opgenoemd, niet correcte gebruikersnaam/wachtwoord, niet het juiste ip-adres of een andere duistere oorzaak die met een fabrieks-reset (waarna "admin" zowel de gebruikersnaam als het wachtwoord wordt" niet werd hersteld. In het laatste geval zou wellicht omruilen van de modem de enige oplossing zijn.
 

freeewillie

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jan 2006
Berichten
3.035
@J. de Boer als je nu ook de andere leest , snap je waar het over gaat niet werkende link neerzetten

Ik hier ook altijd http://192.168.100.1/index.html
In bridge oud UPC gebied.


die werkt niet bij mij met index zonder wel , http://192.168.100.1
ook oud UPC gebied

Klopt heb ik ook maar het ging om het IP adres.

En wat betreft de nadrukkelijke vermelding bridge-mode, het adres verandert niet als je omschakelt naar routermode of naar bridge-mode.
.
klopt niet
in router mode http://192.168.178.1/
in bridge mode http://192.168.100.1/

edit is toevoeging
edit is ip adres veranderd
 
Laatst bewerkt:

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.737
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
@J. de Boer als je nu ook de andere leest , snap je waar het over gaat niet werkende link neerzetten
Oké, ik had even niet in de gaten dat je dat verschil bedoelde, met of zonder die idex.nl. Klopt helemaal, met index.html er aan toe te voegen krijg ik ook geen verbinding. Geen idee waar en wanneer dat er ooit perse erbij moest.

Ik heb echter even zitten experimenteren, want m'n gedachte was dat ergens in een ver verleden dit misschien ooit zo moest. Welnu als ik http://192.168.100.1/index.htm, invul, (dus die laatste "l" weglaten) log ik wel probleemloos in. Alleen zie ik het nut er niet van in om zo te moeten inloggen.

Verder zeg je klopt niet:
in router mode http://192.168.1.1/
in bridge mode http://192.168.100.1/
Zou kunnen, maar het komt niet overeen met mijn ervaring, http://192.168.100.1/ werkt bij mij juist in routermode en met http://192.168.1.1/ krijg ik geen verbinding. Geen zin in om dat tijdelijk om te schakelen, maar bedoel je wat je aangeeft misschien niet precies andersom?
 

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.737
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Oké freeewillie, dan ik geen andere conclusie trekken dan dat het van geval tot geval kan, verschillen, ook in het zelfde voormalige gebied fUPC. Lekker verwarrend als je ergens iemand probeert te helpen en je bent daar niet op bedacht.

Om toch eventuele spraakverwarring uit te sluiten, onder router mode versta ik dat ik gebruik maak van de routerfunctie in de modem, d.w.z. dat ik geen aparte router heb .
 
Laatst bewerkt:

ustinov

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 jan 2010
Berichten
28
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
[…]

Ik heb echter even zitten experimenteren, want m'n gedachte was dat ergens in een ver verleden dit misschien ooit zo moest. Welnu als ik http://192.168.100.1/index.htm, invul, (dus die laatste "l" weglaten) log ik wel probleemloos in. Alleen zie ik het nut er niet van in om zo te moeten inloggen.

[…]
het lijkt er op dat sommige Ziggo connect boxen van Ziggo index.html gebruiken en andere index.htm. Gewoon alleen het ip adres gebruiken en de browser het op laten lossen was dan inderdaad handiger geweest.
speelt dit probleem dan op meerdere modems? Ik kreeg van de Ziggo community link het idee dat het alleen op de compal connect box met de laatste firmware speelde. (ch7465lg-zg)
 

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.737
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Wat bedoel je hiermee precies? Speelt dit niet met alle modems? Dus niet alleen maar de bovengenoemde. De een htm, de ander html. Ik heb de Ubee EVW3226 en moet tenzij ik, wat ik altijd al heb gedaan, simpel volsta met enkel het ip-adres ook index.htm gebruiken. Hoe het ook mag zijn, zou dit misschien het antwoord zijn op het hele hier besproken probleem dat drie jaar geleden al werd opgemerkt? Met het super simpele antwoord: "Gewoon negeren die vermaledijde index.htm(l) maar, wat freeewillie ook al in opmerkte, in alle gevallen enkel het ip-adres gebruiken".
 
Laatst bewerkt: