• Welkom op het Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door klanten van Ziggo
    Registreer je direct en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies.

Next kaapt audio Soundbar


viper1955

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 feb 2004
Berichten
27
Ik heb de Next box met bijgeleverde HDMI kabel aangesloten op HDMI in op de Yamaha Soundbar, en de Soundbar met HDMI ARC verbonden naar een nieuwe Samsung QLED TV. De soundbar regelt het audiovolume, de TV speakers heb ik op uit, in de Next heb ik ingesteld dat het volume door de Soundbar wordt geregeld. Nu gebeurt het heel vaak dat bij het starten van de Next het volume op de display van de Soundbar naar 0 terugloopt, en niet meer reageert. Ik moet dat alles weer terugzetten naar fabrieksinstellingen, en dan werkt het weer even. Totdat het weer begint. Ik had hiervoor een Philips TV, had ik precies hetzelfde, dus ik hoopte dat een nieuwe TV het zou oplossen. Niet dus. Ik heb 3 verschillende HDMI kabels geprobeerd, ook een optische , maar helaas. Ik heb de soundbar boven met een oude Humax box geprobeerd,geen problemen. Dus ik kom uit bij de Next, of de afstandsbediening daar van.Die lijkt het signaal van mijn Soundbar A.B. te overrulen. Ik heb trouwens ook nog een CEC killer geprobeerd, maar dat werkt ook niet. Dus mijn vraag, is dit een oplosbaar probleem, of is de Next aan vervanging toe?
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
9.145
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Dit klopt (helaas). En een CEC killer werkt dan ook niet, want de Mediabox detecteert nog steeds de soundbar en geeft signalen door via infrarood.

Probeer dit eens:
  1. Druk op het ‘Huisje’ op de op de afstandsbediening
  2. Navigeer naar “Instellingen” en druk op ‘OK
  3. Selecteer het tabblad "Beeld en geluid
  4. Navigeer naar: “Eén knop voor aan- en uitzetten
  5. Druk op ‘OK’ om de functie uit te zetten
Hierna zal de Next niet meer proberen om iets met de Soundbar te doen.
Enige 'nadeel' is dat je nu de 2 powerknoppen op de afstandsbediening moet gebruiken om zowel de TV als Mediabox aan te zetten.
 
Topicstarter
Topicstarter
V

viper1955

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 feb 2004
Berichten
27
Bedankt voor je reactie. Ik heb dit ook geprobeerd, maar dan moet ik er 3 AB's op na houden, dus ik had de hoop dat er een andere oplossing zou zijn.
 
Topicstarter
Topicstarter
V

viper1955

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 feb 2004
Berichten
27
Opgelost: Soundbar met optische kabel aan TV, HDMI er uit, en Next met bijgeleverde HDMI in TV. Zal ongetwijfeld ook nadelen hebben maar het werkt tenminste. Soundbar moet ik nu wel apart aanzetten.