• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Netflix en videoland op tv


tichel

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 mrt 2010
Berichten
1.596
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
netflix_warning.png

by The GammaWire Team | Mar 10, 2021 | Tech Reports
 
Laatst bewerkt:

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
1.074
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
In principe kunnen ze dat niet zien. Zoals ik het begrijp maken ze het gewoon een beetje vervelend voor je om je account te delen met mensen buiten je eigen huis en trouwens ook binnen je eigen huis. Ik heb dat stukje op NU.nl en dat persbericht van Reuters gelezen, maar volgens mij heeft Nu.nl het verkeerd vertaald.

op Nu.nl : "De test, die donderdag begon, vraagt aan een klein aantal gebruikers om te bevestigen dat ze samenwonen met de accounteigenaar. Ze kunnen dit bevestigen middels een sms-bericht of e-mail naar de eigenaar."

op Reuters : "A small number of Netflix users are receiving a message asking them to confirm they live with the account owner by entering details from a text message or email sent to the owner."

Volgens mij betekent dit gewoon dat elke keer wanneer er iemand inlogt, de accounteigenaar een sms of E-mail krijgt met bepaalde details (code) die door de inlogger ingevoerd moeten worden. Dit kan natuurlijk ook gewoon door een kennis buitenshuis ingevoerd worden, zolang hij maar elke keer bij het inloggen door de accounteigenaar van de op te geven details (code) op de hoogte wordt gebracht.

Kortom, ze maken het alleen maar een beetje vervelend voor je. Het gaat gewoon om een test, maar ik denk niet dat het een succes wordt om het delen tegen te gaan.
 
Laatst bewerkt:

Angelo

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 mrt 2008
Berichten
506
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
En hoe moeten ze dan ziet dat het iemand van het gezin is.

Je kunt dit nooit met zekerheid zeggen. Toch zijn er een aantal manieren om de kans in te schatten dan mensen onder een dak wonen.
- Als je IPv4 gebruikt, dan zullen in de meeste gevallen de systemen met hetzelfde externe adres werken. Als je IPv6 gebruikt, zullen ze uit hetzelfde subnet komen. In beide gevallen zie je dus dat deze vanuit hetzelfde huisadres komen.
- Van de IP adressen is een database, waarin staat in welke regio deze wordt gebruikt. Deze is niet waterdicht, maar het geeft een goed idee of iedereen een account in dezelfde regio gebruikt.

Zo zijn er nog wel wat foefjes, zoals kijken of een IP van een telefoon is of wellicht zelfs vakantieparken of hotelketens. Daar zijn vast databases van. Afhankelijk van hoe ver je wil gaan, kun je wel degelijk een statistiek maken die aangeeft hoe waarschijnlijk het is dat een bepaald account niet alleen door manen van het eigen gezin gebruikt wordt. Als je het te onwaarschijnlijk is, dan kun je deze verificatie doen. Niet dat dat wat zegt, want dan bel je gewoon die persoon op om de code op te vragen.
 

Tonne2004

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mei 2004
Berichten
2.065
Ziggo
Geen Producten
Natuurlijk heb je dan een ander IP adres.
De eenvoudigste (basis) controle kan zijn:
Wordt het toestel/tablet o.i.d. ook gebruikt op het IP adres van de hoofdaccounthouder? En vaak genoeg?
Als dat het geval is dan is het redelijk om aan te nemen dat dit apparaat bij de hoofdaccounthouder "thuishoort".

Gebeurt bovenstaande niet of zeer zelden, dan is er reden om te twijfelen.
 

Vergelijkbare onderwerpen