• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Nederlandse tv kijken op vakantie!?


PhosidoN

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 sep 2005
Berichten
32
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik ben de afgelopen jaren ook een vaak in Frankrijk en Italië geweest.

Naar een Hotel neem ik me Chromecast mee, en als ik op een Camping zit ook nog een tv'tje. Je hebt hier meestal een "Log in via browser" nodig om een apparaat op het wifi te krijgen, hierdoor werkt de Chromecast dus eigenlijk niet want die ondersteunt dit niet.

Je kan dit echter omzeilen door met een telefoon, tablet of laptop in te loggen op het wifi netwerk en daarna via een hotspot de wifi te delen (je zet wifi delen aan onder hotspot en tethering), en dan je Chromecast instellen dat hij verbinding maakt met jou hotspot. Je zal bij de eerste keer verbinden even de Chromecast opnieuw moeten opstarten om te casten.
Zo kan je gewoon de Ziggo Go app en netflix casten naar een TV.
Het makkelijkste is om dit thuis al op te zetten want het maakt niet uit welke verbinding je telefoon/tablet/laptop dan gebruikt om te delen, je Chromecast logged in op het hotspot ssid en zal daarna overal waar hij verbinding met de hotspot kan maken gewoon werken.

Je moet wel je chromecast aan je hotspot toestaan! je krijgt een berichtje op je tablet / telefoon om een apparaat in te stellen, je tikt hierop en je tikt daarna op de chromecast. daarna tik je op het groene plusje om het mac adres van de chromecast toe te staan op je hotspot.

het is soms even zoeken / herstarten om een cast icoontje te krijgen maar ik heb er verder nooit echt problemen mee gehad.

Op een tablet, laptop of telefoon kan je gewoon de Ziggo Go app gebruiken. De wifi verbinding is meestal wat minder, vooral in italië, dus het kan zijn dat je wat last gaat krijgen van haperingen of lagere kwaliteit (vooral op netflix).

Je kan natuurlijk ook zo gewoon je mobiele data gebruiken als een hotspot, als er geen wifi aanwezig is. in de apps kan je hiervoor eventueel kosten besparing aanzetten, je krijgt dan iets lagere kwaliteit geleverd maar je verbuikt dan wel minder data.

 
Laatst bewerkt:

PhosidoN

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 sep 2005
Berichten
32
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik vergeet er eigenlijk bij te zetten dat ik geen F1 heb geprobeerd. Ik heb dit een tijdje terug in Luxemburg wel geprobeert maar de Ziggo Go app gaf toen aan dat het niet mogelijk was om "Deze uitzending te casten op een chromecast". (zal wel met licenties of zo te maken hebben) Dus ik zou dit een race voordat je gaat even proberen want sommige voetbal wedstrijden kon ik ook niet streamen via de Ziggo Go app maar weer wel via de Fox Sports app.
 

freeewillie

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jan 2006
Berichten
2.826
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Of je gebruikt een laptop met hmdi uit, werkt perfect op vakantie meeste hotels staat er wel een tv met hmdi op je kamer.
 

pboes

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 nov 2004
Berichten
991
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Wel jammer dat een Chromecast "Log in via browser" niet ondersteunt. Dit is wel de methode die straks op mijn vakantie-adres voor de internetverbinding zorgt. Dat wifi delen moet ik nog eens uitproberen, ik heb mijn 4G wel al eens gedeeld.