• Welkom op het Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door klanten van Ziggo
    Registreer je direct en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies.

NAS verbinden


Vraag

GerardS

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 jul 2009
Berichten
31
Ik heb de Artis Connecticut en een Synology NAS. Ik had een TP-Link router in gebruik. Die heb ik er tussen uit gehaald. Het meeste gaat goed. Maar mijn NAS wordt niet herkend. Dwz ik kan er wel op inloggen. Maar hij wordt niet herkend in de verkenner of andere programma’s. Wat zie ik in de instellingen over het hoofd. Ook via “mijnnaam.synolgy.me is hij niet benaderbaar.
Wie helpt.
Gerard
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
9.144
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Als je je TP-Link er tussenuit hebt gehaald, dan is de kans groot dat het IP adres wijzigt van de NAS.
Eerste waar je op moet letten: Staat er een vast IP adres ingesteld op de NAS? Zo ja, dan kun je het beter op automatisch zetten.
Ten tweede: Zet alles even uit. Zowel modem als NAS. Daarna eerst modem opstarten en dan de NAS.
 

Tonne2004

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mei 2004
Berichten
2.412
Internet
  1. Kabelnoord
Digitale Televisie
  1. Kabelnoord
Ten derde: Als je de Connectbox (die bedoel je zeker?) eerst in bridge modus had met daarachter de TP-link en nu de Connectbox in routermodus dan is het logisch dat jouwnaam.synology.me niet gaat werken.
De Connectbox ondersteund namelijk geen NAT-loopback als router en de TP-link waarschijnlijk wel.
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
2.849
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Ik heb na een wijziging in het netwerk de synology nas opnieuw geïnstalleerd. (De Orbi ging er tussen uit ivm de test voor de pods.)

Ook de nieuwste software op de nas gezet. kortom clean install uitgevoerd.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.988
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
dan is de kans groot dat het IP adres wijzigt van de NAS.…
Lijkt me niet aan de orde omdat TS wel op de Nas interface kan inloggen. Dan kent hij al een werkzaam IP adres of url. Hij heeft alleen een probleem met zijn SMB verbinding. Is meer een windows dingetje, dat opnieuw ingesteld moet worden.
 
Topicstarter
Topicstarter
GerardS

GerardS

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 jul 2009
Berichten
31
Ik heb na enig speurwerk de oplossing gevonden.
Kies op je Synology NAS: Configuratiescherm - Beveiliging - Firewall - Regels bewerken.
Voeg daar dan deze regel (zie bijlage) toe.
Gerard
 

Bijlagen

  • Regel+.jpg
    Regel+.jpg
    40,9 KB · Weergaven: 61

Megumi

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 sep 2008
Berichten
56
In principe zou het toevoegen van een lokaal netwerk in de firewall voldoende moeten zijn. Vervolgens kun je dan andere regels invoeren voor de protocollen en software die je gebruikt op de NAS. Als je bijvoorbeeld je NAS ook via het internet wil kunnen benaderen. Lokaal heb ik min of meer de onderstaande instructie gebruikt.

Firewall instellen lokaal netwerk
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.988
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Op mijn Synology zie ik alleen 'DHCP' server staan en die opent poort 67 en 68. Maar misschien verschijn DHCP6 als ik de DHCP server op de nas zou activeren.

Maar goed. Jij gebruikte een DHCP server en je nas kreeg geen IPv6 adres toebedeeld? In elk geval is het een slechte zaak je DHCP server voor heel Nederland open te zetten omdat die alleen binnen je LAN nodig is. Gelukkig zal je router die poorten blokkeren. Denk ik, want in de oorspronkelijke opzet van IPv6, zou de router helemaal geen poorten mogen blokkeren.
 

Megumi

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 sep 2008
Berichten
56
Ik gebruik juist een statisch ip adres voor de NAS. In de DHCP server heb ik die gereserveerd. Dit maakt het beheer van de firewall en NAT denk ik een stuk makkelijker en veiliger. De DHCP server op de NAS zelf gebruik ik niet.

 
Laatst bewerkt:

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
9.144
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Lijkt me niet aan de orde omdat TS wel op de Nas interface kan inloggen. Dan kent hij al een werkzaam IP adres of url. Hij heeft alleen een probleem met zijn SMB verbinding. Is meer een windows dingetje, dat opnieuw ingesteld moet worden.
Maar dat weet je niet. Wie zegt dat hij met een ip nummer inlogt, kan natuurlijk ook via interne hostname.