• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

NAS niet meer te zien in netwerk


DirkjanRoesink

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 jun 2019
Berichten
6
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Hallo luitjes,

Ben sinds vandaag nieuw hier.
Mijn naam is Dirkjan Roesink
Woonachtig in Wageningen.
Vanaf 2001 klant (voorheen UPC) Ziggo
Producten: Media box Horizon + mini Horizon box, telefoon vast bellen, internet 200 Mb......

Mijn vraag is:
Ik heb een Netgear WNDR3700v4 router die is aangesloten op de horizon box.
Boven slaapkamer heb ik een Ziggo booster staan.
Dit alles bekabeld.
Werkt allemaal perfect behalve mijn Lenovo NAS kan ik niet meer zien in m'n thuisnetwerk.
Moeten er bepaalde dingen aangepast worden in m'n Netgear router of in m'n Ziggo booster.

Mvg Dirkjan
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
6.488
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Je zou 250 mb/s moeten hebben. Mogelijk moet je je mediabox xl herstarten.
Uit je verhaal blijkt dat er iets verandert is waardoor je lenovonas niet meer te zien is. Wat is er gewijzigd?

En kijk even verder hier https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1625977 waar ze je ook al een antwoordt gegeven hebben.
 

TheGrouch

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 aug 2008
Berichten
5.571
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
@piente
Het tweakers verhaal gaat over benaderen van buitenaf.
Deze vraag gaat over zien op het interne netwerk.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.989
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Jouw verhaal klinkt inderdaad alsof jij jouw Lenovo NAS eerst wel kon zien in je netwerk, maar is dat ook zo?

Ik had vroeger vaak problemen met de zichtbaarheid / bereikbaarheid van mijn LaCie Edmini NAS . De oplossing was alles uitzetten en dan eerst de router, daarna alle computers en daarna pas de NAS weer aan.

Ik heb nu een QNAP NAS en die is nooit met naam zichtbaar in een netwerk.
Oplossing is de NAS een vast IP adres te geven en op de computers dat IP adres aan een driveletter te koppelen en/of om snelkoppeling te maken.
 

Jef61

Forum Gebruiker
Lid geworden
22 jun 2008
Berichten
452
Ziggo
Geen Producten
Gebied
fZiggo
Heeft denk ik te malen met SMB1.0 wat in win10 niet meer default aanstaat.
Klik

Als je dit perse wil kun je het weer aanzetten in 'windows onderdelen inschakelen' (SMB1.0/CIFS).
Hierna wordt de NAS weer 'vanzelf' zichtbaar in de verkenner.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.989
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Microsoft adviseert om SMBv1 niet te gebruiken vanwege verschillende bekende problemen.
Daarom schakel ik hem niet in en ik raad iedereen aan dat ook niet te doen.

De door mij genoemde oplossingen (driveletter / snelkoppelingen) werken altijd en op ieder besturingssysteem.

PS
Mijn QNAP is te oud voor die nieuwe firmware.
 

Jef61

Forum Gebruiker
Lid geworden
22 jun 2008
Berichten
452
Ziggo
Geen Producten
Gebied
fZiggo
Ja klopt, maar in je eigen thuisnetwerkje zal het verder niet zo'n probleem zijn lijkt me. (en uiteraard geen SMB poorten vanaf internet naar binnen openzetten)
 
Topicstarter
Topicstarter
D

DirkjanRoesink

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 jun 2019
Berichten
6
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Deze vraag gaat idd van binnen uit.
Heb altijd mijn nas kunnen benaderen met m'n laptop draadloos.
Nu heb ik een destop boven staan bedraad aangesloten op de ziggio booster .
De Ziggo booster zit weer aangesloten op m'n Netgear router die in de meterkast hangt.
De Netgear router is aangesloten op de Ziggo horizon box beneden in de woonkamer.
Mijn Lenovonas staat in de meterkast die is aangesloten op de netgear router.
Alles bedraad aangesloten.
Een station letter toevoegen lukt nu niet omdat ik hem niet ziet in m';n netwerk.
Wat ik wel zie is dat de nas wel te zien is in aangeloten apparaten bij netwerk
Heb net m'n nas geupdate maar niks geholpen.
Ik heb gisteren de dhcp uit gezet in de netgear router maar dan werkt de draadloze verbindingen niet meer en heeft mijn andere apparaten die bedraad zijn aangesloten geen internet
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.180
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Of je hebt meerdere netwerken met ieder zijn eigen IP range omdat elke router zijn eigen netwerk creëert. Of je nas heeft een fixed IP en je hebt de IP range van je netwerk veranderd.
 
Topicstarter
Topicstarter
D

DirkjanRoesink

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 jun 2019
Berichten
6
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Of je hebt meerdere netwerken met ieder zijn eigen IP range omdat elke router zijn eigen netwerk creëert. Of je nas heeft een fixed IP en je hebt de IP range van je netwerk veranderd.
Ik heb niks in de netgear router en de Ziggo booster veranderd
Alleen maar de kabels erin gestopt en aan gezet.