• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Naar aanleiding van het topic "Zenderoverzichten digitale R&TV"


JoshT1302

Forum Gebruiker
Lid geworden
13 jul 2013
Berichten
359
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Voor wie het fijn vind heb ik ook een PDF versie van het zenderoverzicht gemaakt die completer is dan die Ziggo zelf op zijn site heeft staan.

https://www.docdroid.net/zVn9QXm/zenderoverzicht-ziggo-2017-03-01.pdf.html
 

Sjah

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 nov 2003
Berichten
3.888
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Of je somt even op, waarin die verschilt, bespaart me met een zaklantaarn zoeken waarom jouwes beter is...? ;) ;)
 

C0re

Quality Member
Lid geworden
26 dec 2007
Berichten
4.761
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Re: Naar aanleiding van het topic "Zenderoverzichten digitale R&TV"

https://www.tvchannellists.com/List_of_channels_on_Ziggo is ook erg handig.
 

JoshT1302

Forum Gebruiker
Lid geworden
13 jul 2013
Berichten
359
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Sjah zei:
Of je somt even op, waarin die verschilt, bespaart me met een zaklantaarn zoeken waarom jouwes beter is...? ;) ;)
Of mijn zenderoverzicht beter is ga ik niet zeggen. Dat is een persoonlijke voorkeur.
Dit is in ieder geval het overzicht dat Ziggo zelf aanbied:
https://www.ziggo.nl/pdf/zenderoverzicht/Zenderoverzicht_28072015.pdf

En voor radio:
https://www.ziggo.nl/pdf/zenderoverzicht/ziggo-radiozenderoverzicht.pdf

Ik ben ooit begonnen met een zenderoverzicht maken dat ik gewoon netjes kon uitprinten omdat Ziggo dit zelf eigenlijk helemaal niet aanbood. Als je dan het zenderoverzicht wilde printen had je 6 A4tjes nodig. Gelukkig is daar met de fusie met UPC verandering in gekomen. Vooral mijn ouders waren hier erg blij mee aangezien die door de hoeveelheid zenders echt niet meer wisten wat ze waar konden vinden.

Eerder deelde ik dit overzicht eigenlijk alleen op www.ziggo-gebruikers.nl. Maar merk dat dit forum toch overduidelijk actiever is dus kijk eigenlijk steeds meer hier rond. Woon inmiddels zelf ook in een oud UPC gebied. En informatie daarover is hier toch een stuk meer te vinden.


Maar wat ik toch wel belangrijk vind on te benoemen is dat de zenderlijst van Ziggo toch wel echt slordig in elkaar gezet is. Ze maken kopjes waarin ze zenders onderverdelen. Maar dan is er een kopje "Movies & Series XL". Maar veel zenders die daar ook bij horen zijn gewoon op hele andere plekken te vinden. Daarnaast zijn zenders uit het Arabisch Zenderpakket helemaal niet opgenomen in de Ziggo Zenderlijst. Aan de ene kant heel begrijpelijk aangezien dit aan nieuwe klanten niet meer wordt aangeboden maar tegelijkertijd heb ik zo iets van er nog wel kijkers voor. Anders was de doorgifte al lang gestaakt. Mensen die hier gebruik maken van een CI+ module of enkel kabel tv hebben zullen ook wel gemerkt hebben dat lokale omroepen op een hele andere plek te vinden zijn dan tussen de 40 en 49. De kanaalnummers die je bijvoorbeeld voor een Dagpas Fox Sports gebruikt zijn ook weg gelaten. Hetzelfde als wanneer je met een D4A Mediabox kijkt. Dan heb je ook nog interactieve kanalen op 100, 200 en 600. Ook deze worden door Ziggo niet benoemd. Ik heb dit met de informatie die ik heb allemaal geprobeerd zo compleet mogelijk in te vullen.

Welke lokale omroepen je dan wel of niet ontvangt heb ik dan wel weg gelaten omdat dit echt per regio verschilt. Ook heb ik de keuze gemaakt om er niet bij te vermelden welke zenders in HD of SD zijn omdat dit ook een verschil maakt met Kabel TV of bijvoorbeeld TV Standard. Ook heb ik de SD kanalen vanaf 925 weg voor nu in ieder geval weg gelaten. Omdat ik denk dat dit weinig toegevoegde waarde heeft wanneer je deze zender ook in HD ontvangt. Daarin zitten ook verschillen tussen bijvoorbeeld het fZiggo en fUPC gebied. Maar het maakt ook nog een verschil of je wel of niet met een Horizon Mediabox kijkt. Daarnaast is Ziggo bezig met het afschakelen van SD kanalen die ook in HD worden aangeboden.

Of mijn overzicht nu beter is mag iedereen voor zichzelf bepalen. In ieder geval heb ik er wat mensen in mijn omgeving blij mee kunnen maken en neem ik gewoon de moeite het hier te delen in de hoop dat meer mensen het kunnen waarderen.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.865
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Aangepast.
Bedankt voor het melden.
 

catastrofus

Forum Gebruiker
Lid geworden
25 mrt 2008
Berichten
4.893
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Geeft nog steeds beeld hier in fZiggo.