• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Na opstarten moet stekker uit humax 5300 voor iTv

Ria

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mei 2008
Berichten
42
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Humax 5300c, internetkabel in de humax en de internetverbinding wordt via menu weergegeven.
Interactieve TV heeft normaal gewerkt via de knop tvportal.
Via ziggo community en dit forum begrepen dat het nu de rode knop moet zijn, een bericht van ziggo had fijn geweest.

Zijn er tips voor het volgende, rode knop reageert na opnieuw opstarten humax?

Ik zet via een stekkerblokknop in de avond de tv, geluidbox en de humax uit. In de ochtend gaan deze apparaten weer aan.
Dat deed ik ook toen de knop tvportal het nog wel deed, later dus de rode knop.

Na aanzetten Humax 5300c geen reactie van de rode knop op de afstandsbediening, als ik de stekker eruit haal en daarna weer in het stekkerblok dan doet de rode knop het wel en kan ik interactieve tv wel gebruiken. Ik weet niet vanaf wanneer dat niet meer normaal lukt?

Wat heb ik zelf gedaan om te achterhalen waarom moet na aanzetten Humax de stekker eruit en dan weer in het stekkerblok om iTv te kunnen gebruiken.
Tips gelezen via ziggo community, de stappen van ziggo interactieve televisie werkt niet en hier op het forum diverse topics doorgenomen.

Als ik de Humax terugzet naar fabrieksinstellingen, doet de iTv het.
Zet ik de Humax in de avond uit en 's morgens weer aan is er geen reactie als ik op de rode knop druk.
Haal ik de stekker uit de Humax, daarna weer aangezet, dan wel reactie van de rode knop??

Ik heb diverse tips gelezen, de stekker van de humax een slag draaien en dan in het stekkerblok.
Om uit te sluiten dat er iets met het stekkerblok zou kunnen zijn een nieuwe met keurmerk gekocht.
Gekeken of er nieuwe software geinstalleerd kan worden voor de Humax, dat is niet geactiveerd.

Het werkt niet.

Alleen als ik dus de stekker uit het stekkerblok haal na opstarten, dan weer in het nieuwe stekkerblok, dan werkt de rode knop wel???

Heeft iemand een tip?
 

ber000000-6

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 apr 2008
Berichten
1.024
Gebied
fZiggo
vreemde klacht..als je de stekkerdoosknop uit zet...is dat eigenlijk het zelfde als een stekker trekken...
geef je de humax wel even de tijd om doortestarten na de stekkerdoosknop gebruikt te hebben? ca.1 minuut wel.

heb je nog een oudere decoder in je thuisnetwerk? XL, of een cisco...?
 
Topicstarter
Topicstarter
Ria

Ria

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mei 2008
Berichten
42
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
De homecast box heb ik nog, bedoel je om die er tussen i.p.v de Humax?
Zal het morgen proberen, ik heb geen idee of dat kan maar wie weet?
 

ber000000-6

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 apr 2008
Berichten
1.024
Gebied
fZiggo
nee , niet vervangen. mocht er een oude aangesloten zijn dan had ik een vermoeden.

probeer de humax zoals je gewent bent...geef het 1 a 1.5 minuut om op te starten. probeer dan de rode knop.
 
Topicstarter
Topicstarter
Ria

Ria

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mei 2008
Berichten
42
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Oké, ik geef de Humax alle tijd, nog niet 1 keer vanaf het weer aanzetten de rode knop gebruikt.
Het is later op de dag dat ik die rode knop wil gebruiken, maar dan is er geen enkele reactie.
Zet ik de Humax uit, dan moet ook de stekker eruit en weer erin om dan opnieuw op te starten, dan doet de rode knop het wel.

Ik heb al diverse topics gelezen en diverse pogingen gedaan, ik snap er niks van.
Misschien na het uitzetten via het stekkerblok blijft er nog enige spanning op de stekker van de Humax?

Zover ik het kan bekijken moet de Humax geheel opnieuw starten om de rode knop te activeren, vandaar deze gedachten.
Is de Humax met een knop op de afstandsbediening opnieuw op te starten?
Dat zou minder lastig zijn dan de stekker steeds uit het stekkerblok halen voor activeren van de rode knop.
Of de Humax in een ander stopcontact doen en daar dan de stekker er steeds uit halen, poging heb ik al gedaan.
 
Topicstarter
Topicstarter
Ria

Ria

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mei 2008
Berichten
42
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Okę, Hollands Kroon, dat is in de kop van Noord-Holland. De signaal detectie via afstandsbediening, menu geeft 386.00MHz, ST 6900, BER [ E-6]:0
sterkte 56%
kwaliteit 100%
 
Topicstarter
Topicstarter
Ria

Ria

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mei 2008
Berichten
42
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
De signaal detectie is ter info.
Die frequenties, hoe en waar kan ik die vinden? Is het van belang voor iTv?
 

ber000000-6

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 apr 2008
Berichten
1.024
Gebied
fZiggo
Ja. De rode knop haalt de data uit de video on demand frequenties om af te te gaan spelen.alles moet kloppen.

Alleen een monteur kan dit uitlezen..meten.