Modem/router TC72000 + netwerk paswoord

hades777

Forum Gebruiker
Berichten
4
Ik heb voor mijn 06 het netwerkpaswoord nodig. Deze staat op de router - wel er staan er 2 vermoedt ik - eentje voor de 2.4Mhz verbinding + de ander voor de 5.0 Mhz
verbinding - Volgens mijn Provider [Simpel] maakt het niet uit welke ik kies [??] - Ik heb het wachtwoord voor de 5Mhz ingevuld - result: wrong password. Ik ga er toch vanuit dat het paswoord onder de IDD staat - Kan natuurlijk zijn dat het toch de 2.4Mhz moet zijn. Ik ben echter niet geheel zeker of ik het wel goed heb allemaal. En aangezien je niet ongelimiteerd paswoorden paswoorden in kan vullen wil ik toch wel weten of ik het goede paswoord te pakken heb.... Enig idee Iemand?
 
Onder op de modem staan twee namen/wachtwoorden. Een setje om in te loggen in de modem router, het andere setje voor Wi-Fi.
Netwerkbeveiligingssleutel is de WPA2-sleutel van het netwerk en staat op een witte sticker onderop je router of wifi-modem.

 
Op een mobiel moet je wel goed opletten dat je ook een hoofdletter gebruikt wanneer het daadwerkelijk een hoofdletter is. Meestal schakelt de mobiel na de 1e hoofdletter automatisch om naar kleine letters.
 
Dat vermoeden had ik, maar welke is de Wifi, de onderste? waarbij aangegeven "5.0. Mhz"? Daarbij ff een vrij domme vraag - ik mag ervan uit gaan dat ik na driemaal een fout paswoord heb ingegeven dat ik dan echt een probleem heb? [een simpel "Ja" voldoet]
 
Laatst bewerkt:
Het is 5 GHz (wel beter lezen) en wanneer je te vaak een verkeerd paswoord invult moet je gewoon even wachten en later kun je het opnieuw proberen.
 
MHz is uit de vorige eeuw ... Ik ook.... PS het onderste paswoord [de 5GHz verbinding] op de sticker wordt niet geaccepteerd. Nu lees ik dat dit paswoord dan inmiddels verandert kan zijn. Ik zou niet weten wanneer dat gebeurt is, in een geval niet door mij... Enig idee iemand?
 
Laatst bewerkt:
Heb je ook het 2.4Ghz wachtwoord geprobeerd? Misschien ziet je telefoon namelijk alleen het 2.4G WiFi netwerk.
Je kunt dit gewoon proberen, telefoon zal niet op slot gaan ofzo.

Als je zelf het wachtwoord nooit hebt aangepast in het modem, dan zou het gewoon hetzelfde moeten zijn als op de sticker.
Zitten er nog lastige karakters tussen die op elkaar lijken? Zoals O (geen nul) en hoofdletter I die op een één lijkt?

Als laatste optie kun je je modem resetten naar fabrieksinstellingen, dan wordt het WiFi wachtwoord ook teruggezet:
1f04adf7-a2fc-4cb5-a6ad-605ff74603f1.png
 
Inmiddels is de verbinding hertelt - het bleek inderdaad om de 2.4Ghz verbinding te gaan
 
Terug
Bovenaan