• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je nu gratis om zelf berichten te kunnen plaatsen!

Modem in bridgemode


ron62

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 dec 2009
Berichten
13
Mijn technicolor modem was vorige week stuk gegaan ik heb deze week een connectbox van het merk arris ontvangen , ik heb deze in bridge mode laten zetten maar ik blijf op poort 2, 3 ,4 verbinding houden klopt dit ? Ik heb al diverse keren contact gehad me ziggo daar weten ze het ook niet er is zelfs een monteur geweest (ingehuurd) die snapte er helemaal niets van hij zei ik loop even naar beneden die is nooit meer terug gekomen
Zover ik weet als je een modem in bridgemode laat zetten werkt alleen de eerste poort

Alvast bedankt
Ron
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.248
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Zover ik weet als je een modem in bridgemode laat zetten werkt alleen de eerste poort
Dat is eigenlijk per definitie zo. (In elk geval dat je maar één poort kunt gebruiken) Om iets op een poort te kunnen aansluiten moet hij een IP krijgen van een DHCP server. Als hij in brugmode staat, is dat de DHCP server van Ziggo die er een publiek IP adres op zet. Als er meerdere poorten actief zouden blijven, dan zou je meerdere publieke IP adressen hebben. Dat is niet iets wat Ziggo wil bij een gewone router.

Als je twijfelt, sluit je je PC aan op zo'n poort en kijkt wat voor IP adres hij krijgt. Is dat geen publiek IP adres, dan staat hij niet in brugmode. Of je kijkt in de 2e router of hij een publiek IP op zijn wan poort heeft staan.
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
8.679
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
ik heb deze in bridge mode laten zetten maar ik blijf op poort 2, 3 ,4 verbinding houden klopt dit
Yep klopt. Ik heb dit ook al eens opgemerkt.
Echter krijgt elke poort dan een publiek ip adres. Beetje raar inderdaad en gevaarlijk voor mensen die het niet snappen, je hangt dan rechtstreeks aan internet zonder firewall ofzo.
 

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.490
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ook voor mij volslagen nieuw. Maar als dit door meer mensen wordt geconstateerd moet het wel waar zijn. Ik heb toen m'n router uit de tijd dat mijn modem maar één poort had een aantal jaren geleden sneuvelde heel bewust niet een nieuwe router gekocht maar de (wat nieuwere) modem met inmiddels 4 poorten in router-mode gezet. Ik weet zo goed als zeker dat het toen in bridgemode niet werkte met meer dan één computer.

Wat ik me nu afvraag is of wat nu wordt gezegd inmiddels bij alle modems het geval, of is het toevallig bij één type per ongeluk het geval? Of zou het alleen gelden voor ipv6 (ip -adressen bij de vleet).
 

Franz

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 sep 2008
Berichten
1.456
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Hier ook een connect modem, maar alleen ip4, ook na de update
 
Topicstarter
Topicstarter
R

ron62

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 dec 2009
Berichten
13
Bedankt voor ieder zijn bericht...
ja Franz een monteur ( ingehuurd he ) die gewoon weg gaat onder het woord ik loop ff naar beneden
Met mijn vorige modem al die jaren geen problemen gehad

ik heb al op alle 4 de poorten het zelfde ip adres. 82.217.149.......
Als ik mijn router aansluit dan krijg ik geen ip adres toegewezen ( geen DHCP ) dus geen internet.
mijn broer heeft de zelfde modem die ook in bridgemode staat en hij heeft alleen op de 1e poort een verbinding en op de andere 3 poorten niet... wat volgens ons ook zo hoort
 

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.490
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Hier ook een connect modem, maar alleen ip4, ook na de update
Jawel, maar de eigenlijke vraag lijkt je te ontgaan. De vraag is of de modems met alleen ipv4 ook het hier beschreven gedrag vertonen, namelijk in bridgemode toch op alle poorten internettoegang hebben waar dat in bridgemode oorspronkelijk maar op één poort kon. Je had dan tot voor kort beslist een aparte router nodig.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.248
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
In de link hierboven staat ergens in het midden dat elke willekeurige poort werkt in bridgemode, maar elke volgende niet. Dus nog steeds één poort die werkt, maar in een erg gebruikersonvriendelijke opstelling omdat die keuze tot verwarring leidt.

De eerste poort werkt. b.v. voor je router. Dan sluit je een 2e apparaat aan en dat werkt niet. Maar als je dat dan vervolgens negeert en twee apparaten aangesloten laat, krijg je problemen na een stroomonderbreking omdat dan juist het ongewenste apparaat internet toegang kan krijgen.
Handiger was om alleen poort 1 toe te staan en er geen Russisch roulette van te maken.