Modem geen DMZ functie


kwiznix

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 mei 2020
Berichten
1
Hallo,

ik ben vandaag verhuisd naar studio in een studentenhuis, nu probeer ik in de modem DMZ in te stellen naar mijn router waarin ik een aantal portforwards heb staan die ik nodig ben voor mijn studie.

echter kan ik nergens de DMZ instelling vinden, ook portforwards in de modem zijn alleen mogelijk in IPv6, hoe los ik dit op?

mvg,
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
752
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Helpdesk bellen en vragen of ze je modem in Bridgemode willen zetten.

 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.439
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Klanten in het oud UPC gebied kunnen de modem zelf in bridgemode zetten.

Ziggo werkt met DS-Lite en dat betekent dat jij een volledige IPv6 verbinding hebt en een IPv4 verbinding met beperkingen. De IPv4 verbindingen lopen namelijk via CGN router bij Ziggo en jij kunt daarom geen portforwards instellen voor IPv4.
Oplossing: Vraag aan Ziggo voor een IPv4 verbinding only.

Over DS-Lite en CGN zijn veel berichten te vinden op internet. Over de voor, maar vooral de nadelen.
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
2.399
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Niet altijd @Johnny54 Hier kan het In de bridgemode niet zelf gedaan worden
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.439
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
@piente heb jij DS-lite, dus IPv4 en IPv6 want dan kan je hem volgens mij niet in bridgemode zetten.
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
2.399
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Precies @Johnny54 Ik zit in voormalig UPC gebied Maar heb het tot voor kort nooit zelf kunnen doen.

Tot voor kort was dit niet in het menu te zien en had ik IPv6 maar nu zie ik onderstaand en heb ik geen IPv6 meer. Btw zet ik deze in de bridge dan heb ik geen internet meer op geen van de 4 poorten. Iets wat volgens mij ook niet standaard is. Wifi nu uitgezet daar het signaal niet verder dan 5 meter gaat. Met mijn Orbi netwerk kan ik wel door het hele huis goed signaal ontvangen.

Schermafdruk 2020-06-22 12.42.29.png
 
Laatst bewerkt: