• Welkom op het Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door klanten van Ziggo
    Registreer je direct en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies.

Mislukte opnames

Vraag

Daveyj

Forum Gebruiker
Lid geworden
11 jan 2009
Berichten
17
Ik word steeds vaker geplaagd door mislukte opnames bij mijn Mediabox Next. Van de nieuwe BBC Silent Witness serie zijn er 3 opnames die niet gelukt zijn.
Dit zijn verhalen in 2 delen dus moest ik de bijbehorende 3 delen ook wissen. Van de zes delen BBC serie "Vigil" mis ik deel 5. Deel 1, 2 en 3 had ik al bekeken voordat ik ontdekte dat deel 5 mislukt was! Ik heb nu geen zin om de resterende delen te bekijken! Van een Zweedse detective serie werd de laatste aflevering niet opgenomen!
Wat is er hier aan de hand? Is het een probleem met de Next mediabox of is het een Ziggo probleem. Opnameproblemen met de Mediabox XL had ik niet! Wat is hier aan de hand????
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.824
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Dit word vaak veroorzaakt door problemen met de electronische programmagids (EPG) die niet compleet is, of verkeerde benamingen gebruikt.
Soms staan na een tijdje (dagen / weken) de missende opnames er weer gewoon bij.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
2.144
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Tja providers en EPG in Nederland poeh poeh.

Ik besloot bij mijn IPTV boxje van KPN (xs4all) ook is een "serie opname" in te plannen, hij gaat dan het lopende seizoen opnemen, uiteraard wordt alles centraal opgenomen dus het is alleen pointers zetten maar goed. Ik had eigenlijk verwacht dat ik toch het hele seizoen dan beschikbaar zou krijgen om te kijken maar dat is niet waar, het zijn echt de resterende afleveringen. Nou ja oke kan ik mee leven.

Maar nu komt het, na seizoen 5 van die serie begon een paar dgn later seizoen 6 en denk je dat hij die dan opneemt.. Nee want dan is de opdracht tot serie opname ineens verdwenen. Daar kom ik pas een week later achter en dan heb je al een aantal afleveringen gemist. Tuurlijk is het dan nog wel mogelijk die terug te kijken op een andere manier maar het geeft wel aan hoe slecht die functie werkt. Het niveau van de legale aanbieders in Nederland is erg triest.

Don't worry, Ik heb alle seizoenen van deze serie al lang gedownload, veel makkelijker en ik kan kijken wanneer het mij uitkomt.
 

Tonne2004

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mei 2004
Berichten
2.337
Internet
  1. Kabelnoord
Digitale Televisie
  1. Kabelnoord
Exactly. Die van Kabelnoord is ook hopeloos. Wel worden alle serieopnames opgenomen. Zelfs als er een half jaar later ineens weer herhalingen zijn. Die worden namelijk ook allemaal opgenomen. EPG is soms, bij dezelfde serie, ineens in het Engels.
Of juist super beknopt. En compleet andere beschrijvingen voor dezelfde aflevering komt ook vaak voor.