Mijn mail opeens in Spam bij aantal ontvangers

PierreP

Forum Gebruiker
Berichten
5
Als ik mail vanaf mijn upcmail account via Outlook of Thunderbird komen die mails bij een aantal ontvangers in de spam terecht. Dat gebeurt niet als ik mail via de webmail van Ziggo. Het gaat vooral om ontvangers met kpnplanet, planet of hetnet. Ik krijg er zelf geen melding van, maar hoorde het van de ontvangers die wel in hun spammap hadden gekeken. Tot vorige week was er niets aan de hand, ik verstuur niet veel en ook niet meer mail dan anders... Wat is er aan te doen?
 
Staat er misschien een link in die mails ? Dan wordt het soms herkend als spam.
 
Gebruik je via Outlook of Thunderbird misschien de verkeerde smtp server? Bekijk in elk geval de header van die mailtjes die als spam gezien worden. Misschien staat daar een hint in want de ontvangende mailserver schrijft er zijn bevindingen in weg.
 
Geen link en geen handtekening. En bij sommige geadresseerden komt de mail wel gewoon in de inbox.
 
Is je account soms als pop3 ingesteld bij outlook en thunderbird? of gebruiken degenen die de mail als spam krijgen soms pop3?

Het schijnt soms uit te maken, een voorbeeld: https://forum.kpn.com/kpn-voel-je-veilig-93/e-mail-onterecht-als-spam-aangemerkt-494810
Ik gebruik overal imap, wat de ontvangers gebruiken weet ik niet, maar het euvel deed zich opeens voor van de ene op de andere dag, zonder dat ik iets aan instellingen heb gewijzigd. Het gebeurt ook met mails vanaf mijn iPad. Het is reuze lastig, want nu moet ik eigenlijk al mijn mailverkeer via webmail gaan regelen...
 
Stuur eens een test mail:

En bekijk dan wat de score is. Hier kun je ook wel eens een aanwijzing vinden.
 
Stuur eens een test mail:

En bekijk dan wat de score is. Hier kun je ook wel eens een aanwijzing vinden.
Mijn test kwam uit op 9.9/10. Eigenlijk geen ernstige fouten gevonden dus. Maar bedankt voor deze check mogelijkheid.
 
Terug
Bovenaan