Meerdere next boxen in huis

De Ziggo Go app kan niet exact hetzelfde wat je met een NEXT-box kan. Probeer maar eens een live programma te kijken wat al halverwege is en wat jij vanaf het begin wil kijken en dat te streamen naar je TV.
Los van het feit dat ik het compleet ruk vind om te gaan klooien met een app op mijn telefoon om dat vervolgens te streamen naar mijn TV. Ze zijn compleet van de pot gerukt bij dat Ziggo.
Voor "erbij" is het leuk en aardig, zo'n app, maar thuis wil ik gewoon een goed werkend geheel, niet afhankelijk van WiFi. Gewoon een kastje wat aan mijn TV is gekoppeld. En ondanks het bezopen bedrag wat ik maandelijks al aan die lui overmaak wil voor dat extra kastje dan ook nog wel wat extra betalen, maar het interesseert Ziggo helemaal niks. De macht van een monopolist. Maar gelukkig niet lang meer, zoals ik hier eerder al meldde. Over enige tijd verwelkom ik glasvezel. Ik kan niet wachten.,
 
Juist door het feit dat Ziggo geen 2e Next box wil/kan leveren, heb ik de TV in de slaapkamer verbonden met een 2e hands Apple TV 4 box en via WiFi verbonden. Op de Apple TV box de de ZiggoGo app geïnstalleerd en zodoende heb ik vrijwel dezelfde TV “beleving” als in de woonkamer met de Next box. Het is een investering, maar die heb je binnen een paar jaar eruit, je betaalt immers niet voor een 2e next box. En het belangrijkste: geen coax kabel meer naar de slaapkamer en ook geen utp kabel nodig.
(de slaapkamer TV kan wel bepaalde apps installeren, maar ZiggoGo zit daar helaas niet bij)
 
Als het alleen gaat om digitaal televisie kijken kun je (mits de tv is uitgerust met een DVB-C tuner) zonder hulpmiddelen de FTA zenders ontvangen. Indien je TV geen eigen DVB-C ontvanger heeft kan als alternatief de de Humax iRHD-5500c besteld worden bij Ziggo (wordt ter compensatie als 1e apparaat gratis geleverd door Ziggo voor afschakelen van analoog).

Wil je overal kijken als dat je gewend bent met de Next, dan is een CI-module (of die leverbaar is ben ik niet geheel uit) de betere oplossing als je geen kastje wil. Met ZiggoGo via Chromecast of AppleTV heb ik geen goede ervaringen en kun je ook geen programma's mee terugkijken.

Wil je kunnen opnemen kun je beter zelf een apparaat kopen met een DVB-C ontvanger erin en opnamefunctie ipv de Next. Er zij hiervoor voldoende alternatieven op de markt.
 
Helaas werkt dat bij mij niet, krijg steeds de melding: "Helaas is streamen van dit programma niet toegestaan" als ik iets wil terugkijken met ReplayTV via ZiggoGo. Misschien dat je kan terugkijken als je een Mediabox hebt, die heb ik niet, alleen een Pace decoder.
 
Dan heb je waarschijnlijk het START abo? Daarmee kun je volgens de Ziggo website niet uitgebreid terugkijken,
dus dan ook niet met de Ziggo app?
 
@rob1954 Goedemorgen! Ik heb in een vroeg stadium een keer de ZiggoGo op een Apple TV 4 (niet 4K) gezie en toen was het browsen door de EPG enorm traag. Ik overweeg een AppleTV inderdaad als tweede ontvanger (bij ons juist in de woonkamer, mijn vrouw is door medische zaken vaak op bed in de slaapkamer dus daar staat de Next box. Ze is enorm blij met de voice commando's). Met een AppleTV in de woonkamer kan ik dan ook weer gewoon pauzeren, opnames terugkijken, vanaf het begin kijken. Dus ik ben heel erg benieuwd naar je feedback.

En odra de tweede next box erl leverbaar is gaan we dat natuurlijk wel doen, tenzij de AppleTV me zo goed bevalt dat de noodzaak verdwijnt. Iedereen in ieder geval een fijne dag. Doe voorzichtig en blijf gezond!
 
Ik heb een Ziggo abonnement, een Humac en een Panasonic tv (55HZW2004) en een Apple TV (4K-versie).
Ik kan Ziggo op de volgende wijze terugkijken/interactief tv kijken:
- via de Humax; -via Apple tv (met de app Ziggo a go); en - via smartcards in het CI-slot van de tv en dan met de afstandsbediening van de tv.

Voor een tweede Apple tv (voor andere tv): ik wacht even, wil weten wat voor nieuwe Apple tv er op de markt komt.
 
Laatst bewerkt:
Sterker nog, je kunt niet eens een 2e Next bestellen op dit moment!
Nee dus...
Als je meer TV's in huis hebt, dan kun je die aansluiten via een CI+ module, of met Ziggo Go (chromecast/android tv/apple tv).
Of het basis aanbod met een normale coax kabel.

Hoi, je kan nu zeker een 2e Next bestellen en kost je 5 Euries p/m extra ipv die vervelende CI Module die als je even niet kijkt weer opnieuw moet aanmelden, had Next binnen een week binnen, was die constant blazende (ventilator) in die Mediabox gauw zat, we hadden eerst de eerste versie met harde schijf Mediabox en werkte prima, toen de versie zonder harde schijf en dat ding stond constant te blazen ook als hij niet bezig was (en wij gebruiken een losse modem dus Mediabox stond in Standby) vond het vervelend en zouden een nieuwe sturen (met het zelfde probleem, nee dank u beleeft) maar doe maar een Next, werkt niet verkeerd op een paar puntjes na (zoals na pauze start niet altijd op van pauze punt, gaat ook niet altijd terug met terug spoelen maar je komt op het zelfde uit met starten en nu het radio signaal van de kabel is en de Next nu als tuner fungeert zou je hem savonds vlak voor je de TV uitschakelt op radio willen zetten , dat is makkelijk voor in de morgen met aanzetten, nee start standaard op met een TV kanaal, heb het al aangekaart bij Ziggo) maar 2e box erbij en dochter kan nu ook opnemen en terugkijken etc op 2e Next dus hier enige verbetering voor Ziggo
 
Terug
Bovenaan