Meer HD-zenders

dat mag gewoon hoor. maar dan is het verschil tussen kabel-tv en basis-abonnee weg.
tja en al is het 2021, die instappers die gun je geen fatsoenlijk beeld natuurlijk als je fUPC/Ziggo bent.
betalen voor HD zal je, is het bedrijfsmodel. ook al is het daar helemaal niet voor ontwikkeld.
 
Geeft de SCART niet alleen maar een analoog signaal door? D.w.z. dat die tv daarmee nog steeds niet met HD-kwaliteit kunnen kijken. Daarvoor is naast een hdmi-ingang (voor het digitale signaal) ook de vereiste resolutiecapaciteit van de tv nodig.

Precies! Dat is nou juist de clou. Dat analoge signaal is nooit meer dan SD. De externe ontvanger zorgt ervoor dat een HD signaal ook keurig in SD op de SCART uitgang verschijnt. En dus kunnen alle signalen gewoon in uitsluitend HD worden aangeboden. Technisch dan.

Wil je een oude tv gebruiken dan kan dat. Ook met een puur HD aanbod. Maar dan wel in SD omdat die tv geen hogere resolutie aankan.
Tv's met een HDMI aansluiting kunnen ook een 1080i signaal aan en dus Nederland 1, 2 en 3 in HD weergeven.

Kort gezegd: in het standaard kabel DTV abonnement zouden alle zenders in HD kunnen zitten terwijl mensen met een stokoude tv, met behulp van een ontvanger, toch kunnen kijken. Al is het dan niet in HD uiteraard.
Zoals @marans zegt: wil je HD? Dan betaal je maar. Dat geldt niet alleen voor Ziggo en consorten, maar ook voor de tv dus.
Vandaar de nog steeds aanwezige dubbele zenders. HD voor de duurdere pakketten en SD voor standaard kabel DTV.
 
Ze moeten eens wat minder proriteit op sneller internet leggen, waarom elk jaar een kleine verhoging waar velen niet op te zitten te wachten. Ja voor Ziggo zelf om elk jaar de prijs te kunnen verhogen.
Denk dat heel wat mensen meer hebben aan een omstelling van de nog aanwezige SD kanalen naar HD.
Waarom nog zoals hierboven aangegeven naast de standaard TV deze dubbel aan te bieden?
Gewoon op bijvoorbeeld NPO 1, 2 3 en een provincie zender na, alles 1x op de Coax en achter Decoder slot.
Geeft voldoende ruimte om alles in HD aan te bieden denk ik zo?
 
Zou kunnen ja, als iedereen een moderne tv of een decoder oftewel een mediabox heeft. Dat moet toch al bij iedereen die nog een oude tv heeft die alleen analoog kan ontvangen. Ik ken de plannen niet van Ziggo, maar zouden ze met verdere uitbreidingen wachten tot ook de huidige FM-band in de loop van dit jaar helemaal vrij gekomen is?
 
als jullie al die mpeg 2 decoders nu betalen...dan zal het vast sneller gaan...ziggo is commercieel...meeste nederlanders zijn zuunig.
 
Die mpeg2 ontvangers zijn het probleem toch helemaal niet, in fupc gebied zijn er geen in bruikleen meer. En mensen in fziggo die nog zo'n oud bakkie hebben moeten maar een humax van marktplaats halen.

Maar uiteindelijk heeft dit helemaal niks met het probleem te maken want er is meer dan 500 Mbit aan bandbreedte vrij. Als je besluit zenders die in HD beschikbaar zijn door te geven in SD anno 2021 dan ben je je TV product aan het verwaarlozen. Dat en geen boxen meer willen geven voor de 2/3/4/5e TV, de slechtere EPG en RF storingen die mensen krijgen als ze het niet goed aanleggen wat leidt tot frustratie.

Als Ziggo niet heel snel de zeilen bij zet gaat het gebrekkige TV product ze veel klanten kosten, zeker nu KPN's glasvezel straks overal beschikbaar komt. Dus schiet op met die meer HD zenders Ziggo!
 
Laatst bewerkt:
En mensen in fziggo die nog zo'n oud bakkie hebben moeten maar een humax van marktplaats halen.
laat dit nu bij fZiggo helemaal geen probleem zijn geweest.
daar kreeg je een andere ontvanger als een pakket overging naar mpeg4 of HD en je kwam daardoor in de problemen.
waar denk je dat al die 5300tjes op marktplaats vandaan komen. zit hem gewoon in het verdien model van Ziggo/fUPC.
 
En functioneert al dat spul dat waar dan ook wordt verhandeld dan nog? Ik meen begrepen re hebben dat de smartcard bij die apparaten gedeactiveerd worden. Koop je dan niet een kat in de zak? Of is/was dit bij (f)ziggo anders dan bij (f)upc?

Maar hoe dan ook, na het recente verdwijnen van de analoge kanalen, dat naar verluidt nu afgerond is, beschikt iedereen die tv wil zien inmiddels over welk "kastje" dan ook beschikken dat hierin voorziet. D.w.z. een moderne tv die dit zonder verdere hulpmiddelen kan, een volwaardige mediabox of een simpele converter. M.a.w. van dat probleem moet er nu inderdaad geen sprake meer zijn. We mogen dan ook op korte termijn volgens mij een en ander verwachten van Ziggo als ze op grote schaal een "Ziggo GO-GO-GO-Away" willen voorkomen.
 
Laatst bewerkt:
humax levert niet alleen aan ziggo, dus de humax werkt natuurlijk gewoon. en bij fUPC/Ziggo in ieder geval voor de ongecodeerde kanalen. en zit je in fZiggo gebied dan kun je ook je irdeto kaart er nog in stoppen.
zodra dit niet meer kan en er geen eigen keuze meer zou zijn dan is het in ieder geval go-go extra pakketten en downgraden naar basis.
 
Oké, ik begrijp het.
En geldt hetzelfde ook voor alle andere door Ziggo of fUPC gehuurde boxen waar de smartcard niet meer geldig is?
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan