• Welkom op het Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door klanten van Ziggo
  Registreer je direct en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies.

Meer HD-zenders

Ondersteuning Humax

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 mei 2021
Berichten
62
Geeft de SCART niet alleen maar een analoog signaal door? D.w.z. dat die tv daarmee nog steeds niet met HD-kwaliteit kunnen kijken. Daarvoor is naast een hdmi-ingang (voor het digitale signaal) ook de vereiste resolutiecapaciteit van de tv nodig.

Scart gaat tot een resolutie van maximaal 576. SD dus. Als het kan is het dus raadzaam alleen aan te sluiten middels HDMI. En zou een TV nog HD-ready zijn, is het raadzaam de Humax dan in te stellen op 720P. Maar de meeste Tv's die ik hiervoor benoem, kunnen ook een hogere resolutie aan. Alleen zal er dan downscaling plaatsvinden naar de werkelijke resolutie van de de Tv. Bij het gebruik va een 4K Tv, zal deze het binnenkomende signaal juist gaan upscalen.
 

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.816
Internet
 1. Ziggo
Digitale Televisie
 1. Ziggo
Oké Ondersteuning Humax, maar nogmaals , ongeacht die resolutie die je noemt, SCART geeft alleen maar analoog signaal door, compleet achterhaald dus in dit opzicht. Voor digitale doorgifte kun je er letterlijk helemaal niets meer mee.
 

Tonne2004

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mei 2004
Berichten
2.323
Internet
 1. Kabelnoord
Digitale Televisie
 1. Kabelnoord
Nee, maar dat is dan ook bedoeld om een oude (beeldbuis) tv te kunnen gebruiken met de digitale (HD) signalen.
Zie het maar als een soort converterfunctie.
 

Ondersteuning Humax

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 mei 2021
Berichten
62
Dag J. de Boer. Natuurlijk kan scart geen digitaal signaal aan. Maar in sommige gevallen, en uit mijn ervaring blijkt dat dit nog vaak voorkomt, gebruikt men scart om de nog oude Tv aan te sluiten. Bij de omschakeling naar digitaal viel het me op dat nog best veel mensen een oude Tv hebben staan.
 

ber000000-6

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 apr 2008
Berichten
1.257
Ook wordt scart nog op nieuwere tv's aangesloten omdat dit gemak geeft. Decoder aan..automatisch ext1 geschakeld op tv. Vaak de bejaarde mensen..niet goed overweg kunnen met 2 remotes... familie die weer kan komen opdraven...etc etc
 

Ondersteuning Humax

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 mei 2021
Berichten
62
Scart is iets wat je juist niet vaak meer ziet op nieuwere Tv's. Soms nog wel met een verloop, vanwege de, zo we nu zeggen, incourante maten van scart aansluitingen, maar verder raakt het er helemaal uit. Een moderne Tv moet je ook geen resoluties aanbieden van 576. Zeker een 4K Tv niet, maar dat zal je doorgaans dus ook niet gaan lukken. En vaak start een Tv tegenwoordig wel op met de laatst gekozen ingang, of is er de Hotelmode als redding. En anders een CI module gebruiken, want inderdaad, het kan voor ouderen lastig zijn de juiste HDMI ingang te selecteren indien voornoemde niet mogelijk is. Maar tegenwoordig kunnen decoder en Tv ook vaak met eenzelfde afstandsbediening worden bediend.

De nog redelijk nieuwe Humax 5500c/5550c zijn nog voorzien in een scart aansluiting, zij het met verloop, maar deze word vaak gebruikt door mensen welke nog geen moderne Tv bezitten. Maar verder zal het helaas stil gaan worden rond Humax. Jammer, want ik werk daar als jaren met veel plezier mee samen, en zeker met wat kennis van deze apparaten kun je er veel en lang plezier van hebben. Maar Ziggo gaat een andere kant op en dat is voornamelijk wat het doek doet vallen voor Humax.
 

Moart'n

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 nov 2010
Berichten
76
Internet
 1. Ziggo
Digitale Televisie
 1. Ziggo
Maar verder zal het helaas stil gaan worden rond Humax. Jammer, want ik werk daar als jaren met veel plezier mee samen, en zeker met wat kennis van deze apparaten kun je er veel en lang plezier van hebben. Maar Ziggo gaat een andere kant op en dat is voornamelijk wat het doek doet vallen voor Humax.
Hebben jullie als Humax Nederland dan aanwijzingen dat Ziggo binnenkort stopt met het leveren van Humax-decoders aan haar klanten? Nu worden ze in fZiggo-gebied nog geleverd bij de goedkoopste TV/internet-pakketten.
 

Ondersteuning Humax

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 mei 2021
Berichten
62
Dag Moart'n

ook rond de 5300c word het al stiller, en ik weet dat deze straks ook gaat verdwijnen. Dat word nu overigens al minder en Ziggo rolt dus ook geen nieuwe software meer uit. Er zijn destijds nl. ook wat bugs gemeld na testen van de 5500c/5550c, die ik heb doorgespeeld, maar daar kunnen we niets meer mee, omdat Ziggo de software updates niet langer op de kabel zet. Ook zien we dat Ziggo steeds vaker verwijst naar de XL, en Humax zet dus zeer waarschijnlijk ook niets nieuws meer op de markt. Natuurlijk zijn er ook andere providers waar de Humax inzetbaar is, maar doorgaans is Ziggo daarin toch de grootste geweest. De 5500c/5550c zal nog wel even blijven, maar Delta zet bv. de laatste ook in. Zijn beiden identiek overigens, maar Ziggo heeft het eigen logo erop. Ook is de 5550c gewoon te koop via de retail. Er is ook nog een Humax 5300c PVR, niet te verwarren met de NL versie, welke een ingebouwde harde schijf heeft van 500GB, maar dit is is een tijdelijk verkrijgbare special edition. Verder is er niets nieuws onder de zon.
 
Laatst bewerkt:

rick70

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 feb 2008
Berichten
1.214
Internet
 1. Ziggo
Digitale Televisie
 1. Ziggo
KPN blijft bezig het HD aanbod uit te breiden. Bij Ziggo is het nog steeds stil. :>

KPN breidt aanbod HD-zenders uit bij Interactieve Televisie

De televisiezenders Crime Investigation (kanaal 44), Arte (kanaal 49), Euronews (kanaal 62), NPO Extra 2 (kanaal 88 ), Rai Uno (kanaal 96) en 192 TV (kanaal 113, Pluspakket) worden nu in HD-kwaliteit aangeboden via Interactieve Televisie. Daarnaast worden ook de erotiekzenders Erotique Boutique (kanaal 651), Pure Babes (kanaal 652) en Pornhub TV (kanaal 653) aangeboden in HD-kwaliteit.

Bron: Mediamagazine.nl: https://mediamagazine.nl/kpn-breidt-aanbod-hd-zenders-uit-bij-interactieve-televisie/
 

Pietlut

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jan 2017
Berichten
885
Internet
 1. Ziggo
Digitale Televisie
 1. Ziggo
Moet zeggen dat ik ARTE en Crime investigation echt de moeite waard vindt om in HD te kunnen kijken.
Zijn mooie zenders die de moeite doen om voor mensen iets moois te brengen.
Hoop dat Ziggo deze op korte termijn ook in HD op de kabel mag zetten.