Mediabox zoemt

Als de koeling goed is, hoeft de fan niet hard te draaien en als de box aan staat, maakt de TV (of receiver) genoeg volume om de fan te overtreffen, lijkt mij zo. Je hoort de fan in ieder geval niet als de box op standby staat (eco) en dat lijkt mij weer het belangrijkste.
 
Ik denk dat ik een slechte ventilator heb in mijn Next. ( op de slaapkamer)
Ik wordt er wel eens wakker van.
 
Waarom wissel je ze dan niet gewoon? Die van de slaapkamer naar de woonkamer.
 
Omdat ik niet weet of de Next in de woonkamer ook herrie maakt, en in de woonkamer is een testbox.
 
Hier ben ik ook al dagen op zoek naar irritant hoog sprinkhaan geluid en geknisper, dacht eerst dat het mijn unify acces point was, die maakt ook dit soort elektrisch achtige herrie, maar dat hoor je pas met je oor ertegenaan. Blijkt dus dat de bron van dit geluid de next box is... het klinkt niet als ventilator, maar echt zeker weten doe ik het niet. Zal er vh weekend eens proberen beter naar te kijken. Is de fan van buitenaf te zien? Kan ik hem bijv. effe simpel blokkeren met een tandenstoker ofzo? Ik hoor het goed als de box aan staat, wat minder in standby.
 
Laatst bewerkt:
@jowi, Met een tandenstoker kom je er niet makkelijk "effe" bij, zie foto (courtesy of Inside Next)
 

Bijlagen

  • next-boven1.jpg
    next-boven1.jpg
    359,4 KB · Weergaven: 124
Even aan de topicstarter: heb ook een XL en in de zomer begon die zo hard te zoemen, dat ik zoiets had van niks vervangen gelijk Next bestellen. Zelfs bij Tv aan was het gezoem aanwezig, heb nml. geen 5.1 set die op behoorlijk volume staat (dan hoor je het btw nog steeds maar realiseert je dat niet), maar gewoon 2.0 met volumeknop-eigenaar die rekening houdt met de buren.
Wat ik zou doen, naast gek worden? Next bestellen (God zegene de greep), maar dat ligt nu heel anders nu ze Tv Max abonnement eisen, maar goed bij mij is het opgehouden, nu we in de herfst zitten.
 
Nee, dat niet, ik ben daar niet bang voor. Het is meer dat ik mezelf ken, in dat soort situaties ben ik meer een sloper ipv iets maken. Heb dan ook geen MTS elektronica gedaan.
 
Terug
Bovenaan