Mediabox XL nieuwe software

Heb jij de nieuwe Mediabox XL software update al ontvangen?


  • Totaal aantal stemmers
    99
@CreativeS
Anyhow, die kut box upgraden is volkomen belachelijk.

De enige reden waarom jullie het KUT boxen vinden is omdat de software slecht is, hij dus traag reageert en waarschijnlijk de CPU behoorlijk belast is en hij veel stroom verbruikt. Maar stel je voor dat ze de software deels herschrijven waardoor die ineens heel snel aanvoelt en de CPU belasting laag blijft en een deel van de hardware wordt uitgeschakeld waardoor het stroom verbruik met de helft omlaag gaat en uiteraard wordt die dan ook niet meer zo warm en hoeft de fan niet luidruchtig te draaien.

In principe is dit heel goed mogelijk, de vraag is natuurlijk hoe goed wordt het... Ik denk dat de fabrikant van de boxen dit dan zal moeten uitvoeren, Ziggo zelf zie ik niet de hele kernel herschrijven. Maar nogmaals en ik heb het al eerder geschreven, het is grotendeels software die de beleving van het apparaat bepaald.
 
Laatst bewerkt:
@terrestrial: "In principe is dit heel goed mogelijk, " Dat is nu helemaal de vraag. Ik geef toe, software kun je altijd verbeteren, maar het energieverbruik is in de eerste plaats hardware gerelateerd. Bovendien, waarom is die betere en zuiniger software er niet van meet af aan ingestopt? Toen die "kut box" op de markt werd gebracht waren er a lang veel zuiniger boxen (o.a. Humax). Dat wisten de makers van de Horizon natuurlijk ook. Desondanks kwamen ze met een stroomvreter op de proppen. Waarom? Vertel jij het maar.
 
Natuurlijk was de Humax zuiniger want die had geen ingebouwd (telefoon) modem/router/switch. en meer tuners Dat alleen zal al 15 a 20 Watt zijn. Als je die kan uitschakelen heb je al behoorlijk wat verbruik bespaard.
 
Ik geloof best dat ze met beter software de Horizon Xl energie zuiniger kunnen maken en dat de software allemaal wat soepeler aanvoelt. Maar dan zit je nog met het formaat van de Horizon XL, want dit is niet meer van deze tijd. Dit apparaat heeft dan iets weg van een oude VHS recorder, qua grootte dan... ;)
 
E hoe zit het dan met de betrouwbaarheid van de "refurbished" boxen? Een aantal onderdelen (elco's bijvoorbeeld) hebben een beperkte levensduur. Die vervang niet zomaar eventjes. En dan de nieuwe software? In het begin zitten daar natuurlijk ook weer een zooi bugs in. Ziggo loopt met dit onzalige plan een enorm risico en ik geloof ook niet dat ze dit werkelijk van plan zijn. Wat ik wel geloof is dat zij bij Ziggo zich ondertussen kapot lachen om dat stel naïevelingen op dit forum, die dit plan au serieux nemen.
 
Laatst bewerkt:
@EdmondVS

Wat beweer je nu? Denk je nu werkelijk dat men bij Ziggo een plan bedenkt, alleen om zich om ons kapot te kunnen lachten. Nooit gedacht dat jij zo in complottheorieën gelooft. Dik kans dat men zich bij Ziggo kapot lacht om jou naïeve bijdrage ;D
 
@ warrink: Ga mij nou geen de woorden in de mond leggen die ik niet heb uitgesproken. Maar laten we het eens omdraaien: Zou jij als manager om die paar rotcenten (relatief gezien) je vingers hieraan willen branden? Als het plan een fiasco wordt, dikke kans dat je dan je baan kwijt bent.
Last but not least, niemand gaat een apparaat dat (bijna) aan het einde van zijn economische levensduur is, nog een keer oplappen. Dat geldt voor camera's, telefoons, stofzuigers en ook voor settopboxen.
 
Laatst bewerkt:
Maar laten we het eens omdraaien: Zou jij als manager om die paar rotcenten (relatief gezien) je vingers hieraan willen branden? Als het plan een fiasco wordt, dikke kans dat je dan je baan kwijt bent.
Last but not least, niemand gaat een apparaat dat (bijna) aan het einde van zijn economische levensduur is, nog een keer oplappen. Dat geldt voor camera's, telefoons, stofzuigers en ook voor settopboxen.
Denk je dat ze bij Ziggo gek zijn? Daar hebben gegarandeerd een aantal financiele mannen met hun rekenmachinetjes zich flink uitgeleefd.
Uiteindelijk is het kijken naar
Winst per klant (die maakt Ziggo volgens mij niet bekend, alleen de omzet per klant)
vs
Kosten om een klant over te zetten naar de Next
Als bv winst per klant 25 euro per jaar is en de kosten van omzetten komen op 100 euro dan zou het je dus vier jaar duren om de investering terug te winnen.
 
"Denk je dat ze bij Ziggo gek zijn? " Nee, natuurlijk niet. Ik denk eerder dat we hier te maken hebben met een gerucht, waar sommigen onder ons wel in geloven en ik niet. Maar we wachten rustig af. Over een jaartje zullen we wel zien wat er van dat plan terecht is gekomen.
 
Terug
Bovenaan