Mediabox XL nieuwe software

Heb jij de nieuwe Mediabox XL software update al ontvangen?


  • Totaal aantal stemmers
    99
Sorry hoor, maar de opnames in de next zijn gewoon van dezelfde kwaliteit net als je live kijkt, ze zijn dus niet slechter.

Ben ik het niet met je eens, als ik live sbs kijk en dat zelfde stukje via opgenomen cloud recording doe zie ik toch duidelijk meer compressie niet veel maar is wel degelijk van mindere kwaliteit.

Heeft iemand eigenlijk wel eens gemeten wat de gebruikte bandbreedte is bij OnDemand en opnames bij de Next? Dit moet niet zo moeilijk zijn als je ze aan een router hebt hangen waarop dit in te zien is (heb zelf de Next aan een ConnectBox hangen waarop dit volgens mij niet te zien is). En dan kun je het ook bv nog vergelijken met een HD en 4K stream van Netflix.
Kan morgen even voor je kijken, nu gaat niet lukken want niet thuis :)
 
Hier wordt ook over de blokjes gesproken.


 
Laatst bewerkt:
Ik ben het er eigenlijk niet mee eens dat de Mediabox XL een update naar cloudbox (net als de Next) gaat krijgen. Dan staat er straks een apparaat 40 Watt te verbruiken voor dingen die je niet eens gebruikt of kunt gebruiken. Ik vind dit een kwalijke zaak. Ik hoop dus dat Ziggo de Next heel snel weer voor iedereen beschikbaar maakt!
 
Laatst bewerkt:
De Next is voor iedereen beschikbaar.
Het is aan de klant om te kiezen welke combinatie men wil hebben. Dat dit momenteel even wat duurder is , is helaas zo.
 
De Next is voor iedereen beschikbaar.
Het is aan de klant om te kiezen welke combinatie men wil hebben. Dat dit momenteel even wat duurder is , is helaas zo.
Het is alleen jammer dat er verschil wordt gemaakt binnen hetzelfde abonnement. Ik heb een collega die heeft hetzelfde abonnement maar dus wel de Next en dat klopt gewoonweg niet. Mijn rechtvaardigheidsgevoel kan dit niet aan. ;)
 
Heeft niets met rechtvaardiging te maken, maar met een tussentijdse wijziging na introductie. En als je snel was geweest, had je nog leuke voordeeltjes ook. Da's het nadeel van wachten.
 
Heeft niets met rechtvaardiging te maken, maar met een tussentijdse wijziging na introductie. En als je snel was geweest, had je nog leuke voordeeltjes ook. Da's het nadeel van wachten.
Ik had op dat moment nog een paar maanden korting lopen en niets wees erop dat ze regeltjes gingen aanpassen. Had ik de Next toen genomen dan was ik mijn tijdelijke 50% korting kwijt geweest die mij ruim €100,- zou kosten (waar ik dus normaal recht op had naar aanleiding van een abonnementsverlenging). Dat staat er verder los van.

[rant]
Neemt niet weg dat ik het nog steeds niet eens ben met het nog kreupeler maken van een al vrij kreupel apparaat. De XL werkt bij mij meestal naar behoren en geeft een zeer goed beeld. Nadeel is dat tijdens het zappen het beeld soms zwart blijft en je dus eerst weer van kanaal moet wisselen. Ik af en toe rare storingen in het geluid heb. Ook zit het ding soms vast in routines waarbij het apparaat in het geheel niet meer reageert op de afstandsbediening en er dus niks anders opzit dan een hard-reset te doen.

Bovendien zorgt het apparaat voor iets van 20% van de totale verwarming in mijn huis. Zit er een ventilator in die overuren draait. Verbruikt dat ding bijna meer stroom dan mijn 65 inch LCD-tv (okay, dat is niet waar ;) ). Maar het stroomverbruik liegt er niet om voor een settop-box. En zo zijn er nog wel wat dingen waarom Ziggo deze apparaten meteen zou moeten uitfaseren, waar ik na de berichten van afgelopen zomer eigenlijk ook vanuit ging. Maar goed.
[/rant]
 
Het is inderdaad vrij irritant dat Ziggo dit onding weer begint te prijzen alsof het een volledig acceptabele mediabox is anno 2019. Ik vroeg laatst aan Webcare op Twitter of er onderhand niet eens weer een extra Next besteld kon worden zodat ik die kreupele XL kon gaan omwisselen (ik was zelf net te laat met het bestellen van 2 Next boxen dus zit ik nu nog steeds met de XL en de XL Extra), kreeg ik doodleuk een reactie van de medewerker dat de XL bij haar helemaal niet traag was en perfect functioneerde. Er werd natuurlijk niet ingegaan op het schandalige energieverbruik van de XL. Ik had echt de hoop dat Ziggo was begonnen aan het uitfaseren van de XL maar blijkbaar denken ze daar dat mensen overstappen op de Next omdat ze de Cloud in willen in plaats van dat ze gewoon af willen zijn van de XL.
 
`Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding`

Met andere woorden... de Mediabox XL 2.0 vind ik persoonlijk een slechte keus. Aan de andere kant is het natuurlijk wel kapitaalvernietiging om er niets meer mee te doen.
 
Terug
Bovenaan