• Welkom op het onafhankelijke Ziggo forum. Een forum voor en door klanten van Ziggo.
    Registreer je gratis en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies!

Mediabox XL vs Mediabox Next

opoe

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 apr 2021
Berichten
3
Gebied
fZiggo
Ik weet dat er nog veel mensen zijn met die Mediabox XL en ze krijgen allen een update van onze geliefde provider. Ik had ook de Mediabox XL met voicecontrol, maar daar ben ik niet tevreden over. Ik had maar liefst 3 afstandsbedieningen nodig voor de tv (soundbar, tv en de Mediabox XL. Met de voicecontrol kon ik de tv niet aan en uitzetten en ook het geluid moest ik apart doen. Ook een aantal zender begreep hij niet en bij de apps was het hommeles, dus is die voicecontrol voor de Mediabox XL een flop.
Ik heb Ziggo gebeld en ik kon de Mediabox Next krijgen. Ik heb geen slecht woord voor Ziggo, want ik ben al vanaf het begin bij ze en ik heb totaal geen problemen met ze.
De Next eenmaal aangesloten viel me gelijk al op dat bij de installatie hij gelijk om het wifi-netwerk vroeg wat bij de Mediabox XL niet het geval was. Er ging een wereld voor me open bij het gebruik van deze Next, want hij verstond ook National Geographics Channel, wat bij de XL niet ging. Ook het geluid van de soundbar kon ik nu met de voicecontrol regelen.
Kortom:
Voicecontrol doet het niet goed bij de XL maar is een toppertje voor de Next
Enige kanttekening die ik wel heb is dat je heel summier de commando's kan vinden. Dit zou wel eens uitgebreid mogen worden.

Voor mij blijft Ziggo een toppertje

Groetjes, Opoe
 

Franz

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 sep 2008
Berichten
1.820
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
De Next is een fijne, simpele decoder, razendsnel......alleende beeldkwaliteit is in mijn ogen niet je van het, maar wie ben ik ;)
 
Topicstarter
Topicstarter
opoe

opoe

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 apr 2021
Berichten
3
Gebied
fZiggo
Dat had ik ook, maar heb hem toen van de Ecostand gehaald en op snel gezet en nu is hij niet alleen super snel, maar ook is het beeld beter.
 
Topicstarter
Topicstarter
opoe

opoe

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 apr 2021
Berichten
3
Gebied
fZiggo
weet ik ook niet, maar ik las het ergens op internet... ken misschien ook aan de uitzending gelegen hebben hoor, dat ik minder beeld had dan nu. Hij is in ieder geval een heel stuk sneller.
Maar er was iemand die dat schreef..., dus nam ik het maar over.
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
2.695
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik had maar liefst 3 afstandsbedieningen nodig voor de tv (soundbar, tv en de Mediabox XL. Met de voicecontrol kon ik de tv niet aan en uitzetten en ook het geluid moest ik apart doen.
Kan met 1 ab. Ik gebruikte hiervoor de Harmony One. Voice control was er niet voor de Mediabox XL met de oude software.