Mediabox XL / Next

Bvleer

Forum Gebruiker
Berichten
31
Ik heb onlangs de Mediabox Next ontvangen en geinstalleerd. De Mediabox XL die ik al had heb ik nu in de slaapkamer geinstalleerd. Aan instellingen niet gewijzigd. Nu blijkt dat ik in de slaapkamer wel mijn zenderpakket heb, maar geen TV Gids, geen Netfix, geen uitzending gemist e.d.

Is dit normaal of dien ik nog wat te configureren. Of, hoe krijg ik voorelkaar dat ik in beide kamers van mijn volledige aanbod gebruik kan maken.

Groet,

Bert
 
Heb je wel een internetverbinding met je Mediabox XL, dus zit er een LAN kabel in je MXL die vanaf de modem komt? Want met alleen coax ga je deze diensten niet krijgen.
 
De mediabox XL (Horizon trouwens, is dat hetzelfde) stond voorheen in de woonkamer, zonder LAN (wel WIFI volgens mij), en daar kreeg ik alle diensten op. Vervolgens NEXT in de kamer geinstalleerd (werkt prima met alle diensten en WIFI), en de Horizon in de slaapkamer gezet zonder verdere aanpassingen in config of wat dan ook. Vervolgens hierop geen Netflix, on demand , tv gids ed alleen zenderpakket.
 
Ik wist niet dat dat mogelijk was, om de XL als tweede decoder te gebruiken.
De Next is nu de primaire decoder, en je hebt nu een apart modem. Ik kan me niet voorstellen dat de XL zijn eigen modem dan nog kan gebruiken voor die interactieve diensten.
 
Heb inmiddels contact gehad met Ziggo. Ze zeggen dat dit inderdaad niet gaat werken voor de diensten zoals Netflix, TV gids e.d. De XL moet terug, en mijn oude tuner op de slaapkamer kan blijven voor het TV pakket. Wil ik alles op slaapkamer, dan via Chromecast en Ziggo Go. Tweede next wordt nog alleen voor zakelijke markt aangeboden?
 
De mediabox XL / Horizon werkt toch met alleen een coax kabel? De Next heeft wel coax + internet nodig.
Is de coax verbinding vanaf je slaapkamer wel retourgeschikt? Ik denk eerder dat het daaraan ligt.
Of je kaart die in de Horizonbox zit is al gedeactiveerd. En dat het daarom niet werkt.
 
In de meterkast heb ik een antenne-aansluiting. Daar zit een splitter op, 1x naar woonkamer, 1x naar slaapkamer. In slaapkamer coax in Horizon. Dat gaf in woonkamer alles incl. on demand diensten en Netflix e.d., in slaapkamer alleen TV aanbod (bij Ziggo afgenomen pakket, alle zenders zijn te zien).
 
Bvleer kan je om te testen of het misschien aan de splitter in de meterkast ligt de kabel op die splitter verwisselen. Dus kabel naar boven en huiskamer.
 
Terug
Bovenaan