Mediabox XL (Horizon-box) is een gedrocht.

Al vanaf het moment dat de Horizon box op de markt kwam hebben mensen zonder succes geprobeerd om inhoud van de harddisk als afspeelbaar bestand te exporteren. Dus niet via SCART, of HDMI afspelen en opnemen.
Er zijn ook vruchteloze pogingen geweest om er andere (grotere) schijven in te bouwen etc.
Berichten daarover over vind je op het internet en uiteraard ook op het forum.
 
Ik dacht iemand eindelijk de oplossing had.
Maar helaas, al die tips werken gewoon niet.
Roepen dat het kan is iets anders dan aantonen het kan.
 
@EdmondVS
Yep, dat is al eens geprobeerd. Helaas even geen linkje voor je.. Dit is ook één van de reden dat USB poorten op de box uitgeschakeld zijn, want anders was het mogelijk geweest om het op een externe HD te plaatsen. Alle programma's op tv hebben auteursrechten, dus wil Ziggo niet dat je ze kopieert. Helaas is dit natuurlijk niet tegen te gaan met te verkrijgen Linux ontvangers waarbij alles mogelijk is. Straks met de nieuwe Mediabox "Next" staan de opnames in de Cloud en worden ze volgens mij na een jaar verwijderd (Weet het niet zeker).
Edit
 
Laatst bewerkt:
Deze xl box heeft een veel te trage processor, een te klein geheugen en vooral waardeloze software !
De hoeveelheid vastlopers, hiks in opnames, te lange opnames ( dan staat de box 's morgens weer vast) , trage gids en selecties bij de opnames. De enorme warmte productie en als klap op de vuurpijl de weigering van ziggo de codes van de afstandbediening allemaal vrij te geven zodat je universele afstandsbediening ook volledig kan werken. Dit alles geeft aan dat de box een wanproduct is! Helaas nog geen bericht gehad voor de omwisseling naar de NEXT box! Ik kan me niet voorstellen dat er nl. een nog slechter product is dan xl ellende box!
 
Ben benieuwd hoe het plaatje er straks uit zal gaan zien als Ziggo met zijn tenenkrommende monopoliepositie de kabel moet delen met andere providers. Hopelijk doen die minder moeilijk.
 
Naar mijn mening is in dit topic de discussie flink afgedwaald.
De TS is dit topic gestart om voor de zoveelste keer in dit forum het functioneren, oftewel het in zijn ogen, disfunctioneren, van de Mediabox XL aan de kaak te stellen.
Maar dan lijkt het mij logisch dat alleen functies in het normale gebruik van de mediabox worden besproken.
 
Ben benieuwd hoe het plaatje er straks uit zal gaan zien als Ziggo met zijn tenenkrommende monopoliepositie de kabel moet delen met andere providers. Hopelijk doen die minder moeilijk.
Helaas kun je die droom laten varen. De meeste providers slaan de opnames op in de Cloud (of gaan dit doen). Maar koop een Vu+ en je hebt die mogelijkheden wel. Ook bij Ziggo. En mocht je een vast zitten aan een CI+module van Ziggo(fUPC), koop dan een Vu+ met CI slot en installeer CI_plus_helper plugin. Kun je ook de opnames opslaan op een NAS en die delen met meerdere ontvangers in huis.

Edit: En we dwalen inderdaad af.....
 
Ik dacht iemand eindelijk de oplossing had.
Maar helaas, al die tips werken gewoon niet.
Roepen dat het kan is iets anders dan aantonen het kan.
Maar je kan toch via scart of hdmi files overzetten naar een dvd recorder (en van daar verder naar een PC of zo)?
De hele discussie over direct kopiëren spitste zich toe op de hypothetische situatie dat als de mediabox een ingebouwde voeding zou hebben en deze defect zou raken en er ook nog waardevolle data zou staan op de HDD, wat je dan te doen staat. Eigenlijk hebben we het dus nergens over, want hypothetisch.
 
Ik denk dat je een HDCP probleem gaat krijgen via HDMI. Via scart werkt misschien, alleen je opnames worden er beeldtechnisch niet beter op...
 
@EdmondVS
Alle programma's op tv hebben auteursrechten, dus wil Ziggo niet dat je ze kopieert. Helaas is dit natuurlijk niet tegen te gaan met te verkrijgen Linux ontvangers waarbij alles mogelijk is.

Mijn TV met ingebouwde harddisk neemt tv programma’s makkelijk op.
En daarna kan ik ze zo exporteren naar een mkv bestand.
Ik heb twee CI+ kaartjes in mijn TV zitten, kijken en tegelijkertijd opnemen is dus mogelijk.
Ziggo belemmert mij dus niet om het te kopiëren.
Met een Mediabox doen ze dit wel.
Ik gebruik geen box meer.
 
Terug
Bovenaan