Mediabox XL (Horizon-box) is een gedrocht.

>Kennelijk is voor sommige lieden hier, die het niet eens zijn met mij, consumenten elektronica de norm. Voor mij als elektronicus, is de bouwwijze van professionele apparatuur de norm.

Hmm, volgens mij gaat het hier, in dit topic, toch echt over consumentenelectronica.
Nou begrijp ik trouwens nog steeds niet waarom jij zo tegen "losse rommel" bent.
Is dat puur esthetisch? Of omdat jouw proffesionele blik dat ingeeft?

Bovendien: in de medische wereld is het bepaald niet ongewoon om een externe PSU te gebruiken.
En je kunt moeilijk stellen dat dat consumenten rotzooi is.

FWIW, ik ben ook een oud-electronicus. Ja, buizen en discrete halfgeleiders....
Je weet wel, het plaatstroomapparaat en zo ;)
 
Laatst bewerkt:
Wanneer de mediabox nog niet defect is, kan je de files overzetten via een scart- of hdmi kabel. In dat laatst geval moet het opname apparaat (hdmi recorder) wel HDCP compatibel zijn.
Dit werkt en is al jaren bekend. Zijn zelfs topics over.

Blijft er niets anders over dan de HDD direct uitlezen, dan is er speciale software om partities te clonen van de ene schijf naar de andere, bijvoorbeeld met DiskGenius pro. Ik geeft toe, je moet er wel een beetje nerd voor zijn om dat succesvol uit te voeren.
De indeling en bestandsformaat van de Horizon box zijn afwijkend en tot nu is er geen methode bekend de inhoud te kopieren en om te zetten naar een afspeelbaar formaat zoals bv .mts of .mp4
Als jij een methode hebt dan schrijf een handleiding en maak duizenden mensen blij.
 
Laatst bewerkt:
Leuk uitgeweken. Dat je een 1 op 1 kopie kan maken van een disk is bekend. Maar nu antwoord op het belangrijkste deel van mijn bericht. Hoe kan je een afspeelbaar bestand maken van de bit salade op de harddisk? Zover bekent is dat tot nu toe nog niemand gelukt
 
Leuk uitgeweken. Dat je een 1 op 1 kopie kan maken van een disk is bekend. Maar nu antwoord op het belangrijkste deel van mijn bericht. Hoe kan je een afspeelbaar bestand maken van de bit salade op de harddisk? Zover bekent is dat tot nu toe nog niemand gelukt
Daar ging het helemaal niet om. Waar het wel omging was een opmerking van Piente dat indien de externe voeding kapot gaat, je deze simpel weg kunt vervangen met behoud van data op je HDD. In geval van een interne voeding kan dat net zo goed, maar door het beleid van Ziggo gaat dat mis, omdat die box in zijn geheel wordt weg flikkert. Dat zo zijnde is een interne voeding in het nadeel, zo werd er betoogd. Maar bedenk wel dat we het hier over een uitzonderlijk geval hebben : namelijk en een kapotte voeding en dat men verzuimd heeft om belangrijke data tijdig te saven (op de reguliere manier). Welnu, er is nog steeds geen kind over boord. Voordat je je kapotte box laat weg flikkeren door Ziggo, eerst een 1 op 1 kopie maken van de HDD en de kopie plaatsen in de nieuwe box. Mag vast allemaal niet van Ziggo, maar je data is er wel mee gered.
 
Zo'n encrypted harddisk kun je dacht ik niet zomaar clonen of in een andere mediabox stoppen. Het serienummer van de harddisk is ook weer gekoppeld aan de hardware/encryptie. Kan me herinneren dat er is geprobeerd om de interne harddisk te vervangen door SSD, zonder resultaat.
 
Klopt. De HD kun je niet vervangen door een andere exemplaar. Ze zijn gekoppeld aan de box id. En de encryptie gebeurt lokaal door de box zelf en dit is een uniek hardware gekoppeld encryptie. Dus het om plaatsen van de oude Mediabox harddisk heeft totaal geen nut. Tevens mocht de box vervangen worden is het gewoon pech van de opnames. Ik zou het vervelend vinden, maar geen complete ramp. Mocht je nou wel gehecht zijn aan je opnames, neem dan een Linux ontvanger. Deze opnames kun je wel kopiëren. ;)
 
@René
Vervangen door een SSD is vragen om moeilijkheden. Hoef je bij een Humax ook niet te flikken, naar het schijnt. Bovendien, een SSD is überhaupt niet geschikt voor continu schrijven en lezen zoals in een PVR. Dan is hem geen lang leven beschoren.
 
Laatst bewerkt:
@densoft
Hoe weet je dat? Heeft iemand dat al een keer geprobeerd? En als dat inderdaad zo is, dan is die mediabox echt een klotending.
edit: En als je de inhoud v.d. oude disk kopieert naar een andere disk en vandaar nogmaals kopieert naar de disk v.d. nieuwe mediabox?
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan